Tuesday, October 22, 2024
Home » Κατανοώντας καλύτερα τη σύνδεση νου-σώματος μέσω προηγμένης ιατρικής έρευνας

Κατανοώντας καλύτερα τη σύνδεση νου-σώματος μέσω προηγμένης ιατρικής έρευνας

0 comments

Η Samsung, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να προωθεί καινοτόμες λύσεις τώρα αλλά και στο μέλλον, συνεργάζεται τακτικά με κορυφαία ιατρικά ιδρύματα και πανεπιστήμια για την αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών και τη διερεύνηση νέων δυνατοτήτων στον τομέα της ευεξίας. Πρόσφατα, η Samsung παρουσίασε τα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα με το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το MIT Media Lab, το Νοσοκομείο Brigham & Women’s και το Tulane University School of Medicine, Heart and Vascular Institute. Οι μελέτες αυτές, εμβαθύνουν στη σύνδεση νου-σώματος εξετάζοντας διάφορους δείκτες υγείας, όπως η κατάθλιψη, η διάθεση, η ανθεκτικότητα, ακόμη και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ώστε να προσφέρουν πιο ολοκληρωμένες και προληπτικές λύσεις υγείας για όλους.

Διευκόλυνση της Πρόληψης και Ανίχνευσης της Κατάθλιψης με το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης

Το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (MGH) ανέλυσε τη συσχέτιση μεταξύ της κατάθλιψης και διαφόρων βιοδεικτών, αξιολογώντας τις μετρήσεις υγείας 150 συμμετεχόντων με διαφορετικά επίπεδα κατάθλιψης, χρησιμοποιώντας το Galaxy Watch. Η μελέτη αποσκοπεί στην επικύρωση των συσχετίσεων μεταξύ της κατάθλιψης και των βιομετρικών στοιχείων, όπως τα μοτίβα των βιομετρικών δεδομένων των συμμετεχόντων, το επίπεδο δραστηριότητας, το στάδιο ύπνου, η διάρκεια και η καθυστέρηση τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις καθημερινές, για τον εντοπισμό πιο λεπτομερών χαρακτηριστικών. Τα ευρήματα θα αξιοποιηθούν για την εισαγωγή ενός δείκτη ψυχικής υγείας, που θα επιτρέπει στους χρήστες να κατανοούν την ψυχική τους κατάσταση και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Υποστήριξη της ευημερίας μέσω καλύτερου ύπνου με το MITMediaLab

Το MIT Media Lab διεύρυνε την κατανόηση του ρόλου του ύπνου στην ευεξία, συνδέοντας τα πρότυπα ύπνου με τη συνολική υγεία. Περίπου 200 φοιτητές συμμετείχαν στη μελέτη, παρακολουθώντας τον ύπνο τους κατά τη διάρκεια ενός μήνα και αυτοαξιολογώντας κάθε πρωί πέντε δείκτες ευεξίας: την εγρήγορση, την ευτυχία, την ενέργεια, την υγεία και την ηρεμία. Η μελέτη διαπίστωσε ισχυρές συσχετίσεις μεταξύ ύπνου και ευεξίας, με τη διάρκεια και την κανονικότητα του ύπνου να τις επηρεάζουν άμεσα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο random forest (MERF) μεικτής επίδρασης, Το MIT Media Lab μπόρεσε να προβλέψει την αυτοαναφερόμενη ευημερία των συμμετεχόντων με βάση τις συνήθειες του ύπνου τους με μέσο απόλυτο σφάλμα 11-15 μονάδες σε μια κλίμακα 100 σημείων, το οποίο ταίριαζε απόλυτα με τα αποτελέσματα της αυτοαξιολόγησής τους. Το αποτέλεσμα αυτό, αναδεικνύει τη σχέση μεταξύ ύπνου και ευημερίας, καθώς και τη δυνατότητα εξατομικευμένης αξιολόγησης και διαχείρισης της ευημερίας μέσω της ανάλυσης των μοτίβων ύπνου.

Υποστήριξη της Ταχείας Ανάρρωσης με το Νοσοκομείο Brigham& Womens

Το Νοσοκομείο Brigham & Women’s (BWH) μελετά τη σχέση μεταξύ βιοδεικτών και της ανθεκτικότητας ενός ατόμου, ή πόσο γρήγορα ανακάμπτει κάποιος από ένα σημαντικό παράγοντα στρες. Ως ολιστικό μέτρο, η ανθεκτικότητα καταγράφει τόσο την ικανότητα του σώματος όσο και του νου να αντέχει σε σημαντικά γεγονότα, όπως η ασθένεια και η χειρουργική επέμβαση. Ως πρώτη περίπτωση χρήσης, παρακολουθούν ασθενείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την υποβολή τους σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας με διακαθετήρα (TAVR). Το Galaxy Watch παρακολουθεί τα πρότυπα του τρόπου ζωής και τις συνθήκες ευεξίας των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο, ενώ τα δεδομένα συλλέγονται και αναλύονται αυτόματα με τη χρήση του Samsung Health Research Stack, ενός συστήματος που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια της έρευνας μεγάλης κλίμακας. Η μελέτη αυτή έχει ως στόχο να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την αποκατάσταση και την ικανότητα να αντέχουν σε στρεσογόνους παράγοντες, όχι μόνο για να ενημερωθούν από ιατρικές αποφάσεις, αλλά και για να βοηθήσουν τα άτομα να κατανοήσουν πώς μπορούν να είναι προετοιμασμένοι τόσο νοητικά όσο και σωματικά για τυχόν προκλήσεις που μπορεί να έρθουν.

Εντοπισμός Καρδιαγγειακών Κινδύνων με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tulane

Η ψυχική υγεία έχει καθιερωμένη σχέση με τον μειωμένο κίνδυνο μελλοντικής καρδιαγγειακής νόσου. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tulane χρησιμοποιεί το Galaxy Watch και το Samsung Health SDK για τη δημιουργία βιοδεικτών για την έγκαιρη ανίχνευση παραγόντων κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων. Η μελέτη θα παρακολουθεί στενά χιλιάδες συμμετέχοντες από διαφορετικά δημογραφικά χαρακτηριστικά και περιοχές με υψηλό ποσοστό εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και παραγόντων κινδύνου για έως και τρία χρόνια. Τα αρχεία υγείας και τα βιομετρικά δεδομένα των συμμετεχόντων θα αναλυθούν στη συνέχεια για να εξεταστούν πολύπλοκοι και αλληλένδετοι παράγοντες υγείας. Η Samsung και το Tulane’s Heart and Vascular Institute ελπίζουν να εντοπίσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις, με στόχο την ανάπτυξη αλγορίθμων για την ατομική πρόβλεψη και πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

«Στη Samsung, έχουμε δεσμευτεί να στηρίξουμε την κοινότητα της υγείας, ξεκλειδώνοντας νέα σύνορα που ήταν προηγουμένως αδύνατο να εξερευνηθούν», δήλωσε ο Dr. Hon Pak, Senior Vice President και Head of Digital Health Team, MX Business στη Samsung Electronics. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεργαζόμαστε με κορυφαία ιατρικά ιδρύματα και επιταχύνουμε την έρευνα που επικεντρώνεται στη σύνδεση νου-σώματος, αξιοποιώντας την τεχνολογία αισθητήρων και τη συνδυασμένη τεχνογνωσία μας για να προσφέρουμε πραγματικά ολιστικές και προληπτικές λύσεις για την υγεία».

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More