Wednesday, September 25, 2024
Home » Θετικός παρέμεινε τον Αύγουστο ο Σύνθετος Προπορευόμενος Οικονομικός Δείκτης (ΣΠΟΔ) της Κύπρου

Θετικός παρέμεινε τον Αύγουστο ο Σύνθετος Προπορευόμενος Οικονομικός Δείκτης (ΣΠΟΔ) της Κύπρου

0 comments

Τον Αύγουστο του 2024, ο Σύνθετος Προπορευόμενος Οικονομικός Δείκτης (ΣΠΟΔ) της Κύπρου συνέχισε να παρουσιάζει θετικό ετήσιο ρυθμό μεγέθυνσης. Σύμφωνα με το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατέγραψε ετήσια αύξηση 0.8% τον Αύγουστο του 2024, μετά από τις ετήσιες αυξήσεις 0.5% και 0.4% που καταγράφηκαν τους μήνες Ιούλιο και Ιούνιο του 2024, αντίστοιχα (σύμφωνα με τα πρόσφατα και αναθεωρημένα δεδομένα).

Σχεδόν όλες οι συνιστώσες του Δείκτη, με εξαίρεση τον Δείκτη Οικονομικού Κλίματος (ΔΟΚ) στην Κύπρο, συνέβαλαν σε αυτήν την ανοδική τάση.

Σε εγχώριο επίπεδο, οι ετήσιες μεγεθύνσεις των πωλητήριων εγγράφων ακινήτων, του προσαρμοσμένου με βάση τη θερμοκρασία όγκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, των αφίξεων τουριστών στην Κύπρο, των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες, καθώς και του όγκου λιανικών πωλήσεων, ενίσχυσαν σημαντικά τον ΣΠΟΔ. Σε διεθνές επίπεδο, η άνοδος του Δείκτη Εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ, σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών του αργού πετρελαίου Brent τον Αύγουστο του 2024 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, στήριξαν περαιτέρω την μεγέθυνση του Δείκτη. Συμπερασματικά, o ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του ΣΠΟΔ παρέμεινε θετικός τον Αύγουστο του 2024, λόγω της μεγέθυνσης όλων σχεδόν των υποκείμενων οικονομικών δεικτών του.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του ΣΠΟΔ, πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Tα μερίδια αγοράς Cyta, Epic, Cablenet και Primetel το 2024. Τα συμβόλαια κινητής συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία – Αυξήθηκαν κατά 69.649 συνδρομητές τους τελευταίους 12 μήνες και ανήλθαν στο 1.043.774

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More