Thursday, September 19, 2024
Home » Η παγκόσμια αγορά eCommerce «εκτοξεύεται» στα 11,4 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2029

Η παγκόσμια αγορά eCommerce «εκτοξεύεται» στα 11,4 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2029

0 comments

Νέα μελέτη της Juniper Research διαπίστωσε ότι, μέχρι το 2029, η αξία των παγκόσμιων συναλλαγών από το ηλεκτρονικό εμπόριο θα φτάσει τα 11,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, από $7 τρισεκατομμύρια το 2024. Αυτή η σημαντική αύξηση κατά 63% θα οφείλεται στην υιοθέτηση του eCommerce στις αναδυόμενες αγορές. Σε αυτές τις περιοχές, τα APMs (Alternative Payment Methods) θα επιτρέψουν στους καταναλωτές σε αγορές όπου δεν κυριαρχούν οι κάρτες να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές αγορές, για πρώτη φορά.

Τα APMs (Alternative Payment Methods) είναι οποιαδήποτε μέθοδος πληρωμής που δεν βασίζεται στη χρήση μετρητών ή παραδοσιακών τραπεζικών καρτών. Περιλαμβάνουν διάφορους καινοτόμους τρόπους μεταφοράς χρημάτων που αξιοποιούν την τεχνολογία για να διευκολύνουν τις συναλλαγές, όπως τα ψηφιακά πορτοφόλια, που επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν χρήματα και να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω των κινητών τους συσκευών, και οι πληρωμές από λογαριασμό σε λογαριασμό, οι οποίες διευκολύνουν την άμεση μεταφορά χρημάτων μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, παρακάμπτοντας τις παραδοσιακές διαδικασίες που συνήθως εμπλέκουν μεσάζοντες, όπως οι πιστωτικές κάρτες.

Η έρευνα προβλέπει ότι μέχρι το 2029, θα πραγματοποιηθούν 360 δισεκατομμύρια συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιώντας APMs, αποτελώντας το 69% των παγκόσμιων συναλλαγών για το eCommerce. Καθώς τα APMs κάνουν τις πληρωμές eCommerce προσβάσιμες σε περισσότερους, οι καταναλωτές χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες στις αναδυόμενες αγορές θα μεταφέρουν τις αγοραστικές τους συνήθειες στο διαδίκτυο. Αυτή η μετατόπιση θα ενισχυθεί από αυξημένες επενδύσεις στα οικοσυστήματα παράδοσης, καθιστώντας τις παραδόσεις πιο βιώσιμες και αυξάνοντας την αξία του eCommerce.

Η συγγραφέας της έρευνας, Lorien Carter, σχολίασε: «οι εναλλακτικές επιλογές πληρωμών έχουν αυξηθεί σημαντικά, με τους όγκους συναλλαγών APM να υπερβαίνουν τις κάρτες στις αναδυόμενες αγορές. Καθώς οι έμποροι αναζητούν να προσελκύσουν νέους χρήστες και γεωγραφικές περιοχές, πρέπει να θεωρούν την προσφορά APMs ως βασική στρατηγική για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Η έρευνα προβλέπει ότι καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών προσφέρουν περισσότερα APMs, η προσφορά κατάλληλων επιλογών πληρωμής στους τελικούς χρήστες κατά την ολοκλήρωση της αγοράς θα είναι κρίσιμη για τη βελτιστοποίηση των ποσοστών μετατροπής πελατών. Οι PSPs πρέπει να μεγιστοποιήσουν την ικανοποίηση των πελατών προσαρμόζοντας τις επιλογές αγοράς στη θέση και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των μεμονωμένων καταναλωτών. Οι PSPs μπορούν να μεγιστοποιήσουν αυτά τα ποσοστά συνεργαζόμενοι με τοπικές εταιρείες πληρωμών που διαθέτουν εις βάθος γνώση των προτιμήσεων των καταναλωτών και υποστηρίζουν τις περιφερειακές επιλογές πραγματοποίησης πληρωμών.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More