Friday, September 20, 2024
Home » Η λίστα με τα 10 brands που εκμεταλλεύθηκε περισσότερο το ψηφιακό έγκλημα το 2ο τρίμηνο του 2024

Η λίστα με τα 10 brands που εκμεταλλεύθηκε περισσότερο το ψηφιακό έγκλημα το 2ο τρίμηνο του 2024

0 comments

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Check Point Research για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 στην κορυφή της λίστας των brands που εκμεταλλεύθηκε περισσότερο το ψηφιακό έγκλημα, παρέμεινε η Microsoft καθώς ήταν η πιο συχνά πλαστογραφημένη μάρκα σε επιθέσεις phishing, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ήμισυ όλων των προσπαθειών με ποσοστό 57%. Η Apple ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 10%, μετακινούμενη από την τέταρτη θέση στο πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ το LinkedIn διατηρήθηκε στην τρίτη θέση με 7% των προσπαθειών αυτών.

Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία της Check Point, η λίστα των 10 πιο στοχευμένων brands από τις επιθέσεις phishing το δεύτερο τρίμηνο του 2024 ήταν:

Microsoft(57%)

Apple (10%)

LinkedIn (7%)

Google (6%)

Facebook (1.8%)

Amazon (1.6%)

DHL (0.9%)

Adidas (0.8%)

WhatsApp (0.8%)

Instagram (0.7%)

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα brands Adidas, WhatsApp και Instagram εισέρχονται στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά από το 2022.

Στο στόχαστρο οι εταιρείες τεχνολογίας

Όπως επισημαίνει η εταιρεία κυβερνοασφάλειας «Οι εταιρείες τεχνολογίας συχνά κατέχουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως προσωπικά δεδομένα, οικονομικές πληροφορίες και πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς, καθιστώντας τις πολύτιμους στόχους για τους επιτιθέμενους».

Εταιρείες όπως η Microsoft, η Google και η Amazon, οι οποίες εμφανίζονται στη λίστα, προσφέρουν βασικές και συχνά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες όπως το email, την αποθήκευση στο cloud και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν σε μηνύματα που φαίνονται να προέρχονται από αυτούς τους κρίσιμους παρόχους υπηρεσιών.

«Οι επιθέσεις phishing παραμένουν μια από τις πιο διαδεδομένες κυβερνοαπειλές και συχνά αποτελούν την απαρχή πολύ μεγαλύτερων εκστρατειών σε αλυσίδες εφοδιασμού. Για να προστατευτούν από επιθέσεις phishing, οι χρήστες θα πρέπει πάντα να επαληθεύουν τη διεύθυνση email του αποστολέα, να αποφεύγουν να κάνουν κλικ σε ανεπιθύμητους συνδέσμους και να ενεργοποιούν την πολυπαραγοντική ταυτοποίηση (MFA) στους λογαριασμούς τους», συνιστά η Check Point.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More