Wednesday, October 9, 2024
Home » “Ζαλίζουν” τα ποσά! Μεγαλύτερη η περιουσία του CEO της Nvidia από την αξία της Intel

“Ζαλίζουν” τα ποσά! Μεγαλύτερη η περιουσία του CEO της Nvidia από την αξία της Intel

0 comments

ΗNvidia, μια από τις πλουσιότερες εταιρείες στον κόσμο, έχει δει την αξία της να εκτοξεύεται το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω των AI επεξεργαστών της. Ο CEO της, Jensen Huang, έχει αυτή τη στιγμή καθαρή αξία 109,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που είναι περίπου κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερο από την αξία αγοράς της Intel. Το 2020, το net worth του Huang εκτιμάτο σε 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, και μέχρι το 2023 είχε φτάσει τα 21,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα, είναι ο 11ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας προσωπικότητες όπως οι Bill Gates και Michael Bloomberg.

Nvidia

Τον Σεπτέμβριο, οι εκτελεστικοί διευθυντές της Nvidia πούλησαν σχεδόν 11 εκατομμύρια μετοχές, συγκεντρώνοντας 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον Huang να αποκομίζει 713 εκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, η Intel αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, με την αξία της να είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008, φτάνοντας τα 71 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε το 2000.

Η Nvidia έχει φτάσει σε αγοραία αξία άνω των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την την τρίτη πλουσιότερη εταιρεία στον κόσμο, ξεπερνώντας μεγάλες εταιρείες όπως η Google και η Amazon. Η Microsoft έχει επενδύσει σημαντικά στην Nvidia, αναγνωρίζοντας ότι οι GPU της είναι το θεμέλιο της υποδομής που στηρίζει το ChatGPT. Ωστόσο, οι πρόσφατες πωλήσεις μετοχών από τους εκτελεστικούς διευθυντές της Nvidia υποδηλώνουν ότι η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μπορεί να μην διαρκέσει για πάντα.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More