Friday, September 20, 2024
Home » Επιτυχής η πρώτη πτήση ιπτάμενου ταξί που κινείται με υδρογόνο

Επιτυχής η πρώτη πτήση ιπτάμενου ταξί που κινείται με υδρογόνο

0 comments

Η Joby Aviation πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο, ολοκληρώνοντας με επιτυχία μια δοκιμαστική πτήση 523 μιλίων με το υδρογονοηλεκτρικό ταξί της στο εργοστάσιό της στη Marina, Καλιφόρνια. Η πτήση, η οποία πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας υγρό υδρογόνο ως καύσιμο, είχε ως μοναδική εκπομπή το νερό. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με πάνω από δέκα τοις εκατό από τα καύσιμα υδρογόνου να απομένουν, σηματοδοτώντας ένα κρίσιμο βήμα προς τις περιφερειακές πτήσεις στις ΗΠΑ με μηδενικές εκπομπές εκτός από το νερό.

Για τη δοκιμή, η Joby μετέτρεψε ένα prototype αεροσκάφος προ-παραγωγής με μπαταρία-ηλεκτρικό σύστημα, εξοπλίζοντάς το με δεξαμενή υγρού υδρογόνου και σύστημα κυψελών καυσίμου. Η εταιρεία στοχεύει να ξεκινήσει εμπορικές επιχειρήσεις μέχρι το 2025, αρχικά με το ηλεκτρικό αεροταξί με μπαταρία, ακολουθούμενο από την υδρογονοκίνητη έκδοση.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το σύστημα κυψελών καυσίμου H2F-175, αναπτυγμένο από την H2FLY (θυγατρική της Joby Aviation), μετέτρεπε το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια συνδυάζοντάς το με οξυγόνο από την ατμόσφαιρα, παράγοντας νερό και θερμότητα στη διαδικασία. Αυτός ο ηλεκτρισμός κίνησε τους κινητήρες του αεροσκάφους και επαναφόρτισε τις μπαταρίες του.

Η Joby Aviation σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τη σχεδίαση, τις δοκιμές και την πιστοποίηση από το ηλεκτρικό αεροσκάφος μπαταρίας για την υδρογονοηλεκτρική παραλλαγή. Η εταιρεία προβλέπει επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει τις ίδιες πλατφόρμες προσγείωσης, την ίδια ομάδα λειτουργιών και το λογισμικό ElevateOS για και τα δύο είδη αεροσκαφών, με στόχο την έναρξη εμπορικών πτήσεων το 2025.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More