Thursday, September 19, 2024
Home » Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με “μαϊμού” κονσόλες εκατομμυρίων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με “μαϊμού” κονσόλες εκατομμυρίων

0 comments

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα εμπορίας fake retro video game κονσολών, κατάσχοντας πλαστά προϊόντα αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επιχείρηση με την ονομασία «Coin-Up 80» ξεκίνησε στα τέλη του 2023 από τη Guardia di Finanza του Τορίνο και επεκτάθηκε σε διάφορες επαρχίες της Ιταλίας. Συνολικά κατασχέθηκαν περίπου 12.000 κονσόλες, στις οποίες είχαν φορτωθεί πάνω από 47 εκατομμύρια πειρατικά παιχνίδια, με εκτιμώμενη αξία άνω των 47,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Guardia di Finanza δημοσίευσε φωτογραφίες με τις κατασχεθείσες κονσόλες, όπου διακρίνονται ψεύτικες κονσόλες Nintendo, διάφορες φορητές συσκευές και πλαστά fight sticks. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κονσόλες προέρχονταν από την Κίνα και διανέμονταν από ιταλικές εταιρείες που συνδέονταν με το κύκλωμα διακίνησης. Οι συσκευές αυτές, πέρα από το ότι ήταν πλαστές, δεν συμμορφώνονταν με τα πρότυπα ασφάλειας καταναλωτών της Ευρώπης και καταστράφηκαν σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία.

Οι εννέα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως καιοκτώ ετών εάν κριθούν ένοχοι. Σύμφωνα με το BBC, η Ιταλία είχε κάποτε τη φήμη ως «παγκόσμιο κέντρο πειρατείας βιντεοπαιχνιδιών». Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως το 2000, οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων δεν κάλυπταν τα βιντεοπαιχνίδια, επιτρέποντας σε νόμιμες επιχειρήσεις να εμπλέκονται στην πειρατεία. Η αλλαγή στους νόμους το 2000 προστάτευσε τα video games όπως τις ταινίες και τη μουσική.

Παρά την πρόοδο στην καταπολέμηση της πειρατείας στην Ιταλία, το πρόβλημα των πλαστών προϊόντων παραμένει παγκόσμιο, τόσο για τα video games όσο και για τα επιτραπέζια παιχνίδια.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More