Tuesday, September 17, 2024
Home » Δεν διαπιστώνεται καμία σχέση μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και του καρκίνου του εγκεφάλου

Δεν διαπιστώνεται καμία σχέση μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και του καρκίνου του εγκεφάλου

0 comments

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας ενδελεχούς μελέτης που πραγματοποίησε η Αυστραλιανή Υπηρεσία Προστασίας από την Ακτινοβολία για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δεν διαπιστώνεται καμία σχέση μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και του καρκίνου του εγκεφάλου.

Στόχος της νέας αυτής μελέτης, ήταν να αξιολογηθεί η ποιότητα και η ισχύς των αποδεικτικών στοιχείων που παρέχονται από μελέτες παρατήρησης σε ανθρώπους για αιτιώδη σχέση μεταξύ της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF-EMF) και του κινδύνου των νεοπλασματικών ασθενειών που έχουν διερευνηθεί περισσότερο.

Η εν λόγω ερευνητική ομάδα μελέτησε αρχικά τα επιστημονικά κριτήρια με τα οποία διεξήχθησαν περισσότερες από πέντε χιλιάδες μελέτες που έγιναν από το 1994 ως το 2022 για την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ερευνητές επέλεξαν 63 από αυτές τις μελέτες για να κάνουν πιο ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων τους.

Ο καθηγητής Ken Karipidis, ο οποίος ηγήθηκε αυτής της ανασκόπησης, λέει ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη και ενημερωμένη αξιολόγηση των στοιχείων μέχρι σήμερα για αυτό το ζήτημα. Όπως είπε «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως τα στοιχεία δεν δείχνουν σύνδεση μεταξύ των κινητών τηλεφώνων και του καρκίνου του εγκεφάλου ή των καρκίνων της κεφαλής και του τραχήλου. Είμαι πολύ σίγουρος για το συμπέρασμά μας. Και αυτό που μας κάνει αρκετά σίγουρους είναι ότι παρόλο που η χρήση του κινητού τηλεφώνου έχει εκτοξευθεί τα ποσοστά όγκων στον εγκέφαλο έχουν παραμείνει σταθερά».

Όπως ανέφερε o συμπληρωματικά ο καθηγητής Κεν Καριπίδης, μια ακόμη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του ΠΟΥ σχετικά με την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων και την γονιμότητα στους άνδρες, αν επηρεάζεται η παραγωγή ή ποιότητα του σπέρματος δείχνει ότι δεν υπάρχει κάποια αρνητική επίδραση.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι το 2013 ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) ταξινόμησε την έκθεση στα ραδιοκύματα ως πιθανό καρκινογόνο για τον άνθρωπο, ο κ. Καριπίδης δήλωσε «Όταν ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) ταξινόμησε την έκθεση στα ραδιοκύματα ως πιθανό καρκινογόνο για τον άνθρωπο το 2013, βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε περιορισμένα στοιχεία από μελέτες παρατήρησης σε ανθρώπους. Αυτή η συστηματική ανασκόπηση των μελετών παρατήρησης σε ανθρώπους βασίζεται σε ένα πολύ μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων σε σύγκριση με αυτό που εξετάστηκε από το IARC, το οποίο περιλαμβάνει επίσης πιο πρόσφατες και πιο ολοκληρωμένες μελέτες, ώστε ναμπορούμε να είμαστε πλέον σίγουροι ότι η έκθεση σε ραδιοκύματα από ασύρματη τεχνολογία δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία».

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More