Friday, September 20, 2024
Home » Αυξημένες κατά 3% οι πωλήσεις υπολογιστών το 2ο τρίμηνο του 2024

Αυξημένες κατά 3% οι πωλήσεις υπολογιστών το 2ο τρίμηνο του 2024

0 comments

Μετά από οκτώ διαδοχικά τρίμηνα πτώσης, η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών κατέγραψε το δεύτερο συνεχές τρίμηνο ανάπτυξης, με τις πωλήσεις να κινούνται σε ανοδική τροχιά, αυξανόμενες κατά 3%, σύμφωνα με την IDC.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της εταιρείας ερευνών (Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker), οι παγκόσμιες αποστολές έφτασαν τα 64,9 εκατ. μονάδες το 2ο τρίμηνο του 2024, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 3%. Ενώ η συνολική αγορά επωφελήθηκε από τις ευνοϊκές συγκρίσεις με το δυσμενές 2023, τα αδύναμα αποτελέσματα στην Κίνα συνέχισαν να συγκρατούν την αγορά σε χαμηλούς ρυθμούς.

Εξαιρουμένης της Κίνας, οι παγκόσμιες αποστολές αυξήθηκαν περισσότερο από 5% σε ετήσια βάση. “Η αγορά των υπολογιστών, όπως και άλλες αγορές τεχνολογίας, αντιμετωπίζει προκλήσεις βραχυπρόθεσμα αφενός λόγω της ωριμότητας και αφετέρου λόγω των αντίξοων οικονομικών ανέμων”, σχολιάζει η IDC.

Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, οι αναλυτές της εταιρείας, τα δύο διαδοχικά τρίμηνα ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τις συνεχείς εμπορικές προωθήσεις στην αγορά γύρω από υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης και με έναν λιγότερο δυναμικό – αλλά αναμφισβήτητα σημαντικό – κύκλο εμπορικής ανανέωσης, φαίνεται να είναι αυτό, που χρειαζόταν η αγορά των υπολογιστών.

Στήριξη στις πωλήσεις από την τεχνητή νοημοσύνη

Ισχυρή στήριξη στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών θα αρχίσει να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, καθώς, τους τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι από τους παίκτες του κλάδου έχουν παρουσιάσει τις αρχικές τους στρατηγικές για υπολογιστές ΑΙ, εστιάζοντας κυρίως στην πλευρά των εξαρτημάτων και στις δυνατότητες των συσκευών για εμπορική χρήση.

Ενώ η IDC πιστεύει ότι η επαγγελματική αγορά έχει τη μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη ανοδική πορεία λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, η επίδραση του ΑΙ στην αγορά των συσκευών για προσωπική χρήση από καταναλωτές, δεν έχει ακόμη δείξει την πλήρη δυναμική της.

“Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Apple για να οδηγήσει αυτό το κύμα αργότερα φέτος μέσα στο έτος, με τα αναμενόμενα λανσαρίσματα προϊόντων. Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι η Qualcomm, η Intel και η AMD είναι πιθανό να ταράξουν τα νερά γύρω από τους καταναλωτικούς, αλλά και τους επαγγελματικούς υπολογιστές AI το επόμενο διάστημα”, αναφέρει στην ανάλυσή της η IDC.

Η εμφάνιση υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη, θα επιταχύνει τους κύκλους ανανέωσης των συσκευών

Οι αναλυτές της IDC σχολιάζουν ότι η ανάκαμψη της αγοράς θα είναι αργή, παρά τους κύκλους ανανέωσης των συσκευών που βρίσκονται προ των πυλών και παρά την εμφάνιση υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη.

Ένας από τους παράγοντες, που θα παρέχουν στήριξη στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι ο επικείμενος κύκλος ανανέωσης των συσκευών, που χρησιμοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης (29,6 εκατ. υπολογιστές αποστέλλονται σε αυτήν την αγορά).

Άλλος ένας παράγοντας, που θα παρέχει στήριξη στην αγορά των υπολογιστών, είναι ο νέος κύκλος ανανέωσης των Windows που πρόκειται να ξεκινήσει, καθώς το τέλος της υποστήριξης των Windows 10 στα τέλη του 2025 αναμένεται να οδηγήσει σε αντικατάσταση των συσκευών, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει από το 2ο εξάμηνο του 2024.

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More