Wednesday, September 25, 2024
Home » Αξιολόγηση των πρώτων αποτελεσμάτων του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη»

Αξιολόγηση των πρώτων αποτελεσμάτων του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη»

0 comments

Τη διεξαγωγή ανοικτής διαβούλευσης διάρκειας 12 εβδομάδων για την αξιολόγηση των πρώτων αποτελεσμάτων που προέκυψαν σε σχέση με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη»της ΕΕ, ύψους 7,9 δισ. ευρώ, το οποίο επικεντρώνεται στην παροχή ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις, στους πολίτες και στις δημόσιες διοικήσεις, ανακοινώσε πρόσφατα η Ε.Ε.

Όπως ενημερώνει τo Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η διαβούλευση αποσκοπεί στη συλλογή πληροφοριών για τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων μερών που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα οφέλη του Προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» και πιθανούς τρόπους βελτίωσής του. Συγκεκριμένα, στοχεύει στην ανατροφοδότηση από πολίτες, αλλά και από όλους τους τύπους φορέων, όπως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί, οι κοινωνικοί εταίροι και η ακαδημαϊκή κοινότητα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και άλλων χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Η διαβούλευση θα είναι επίσης μια ευκαιρία να αξιολογηθούν τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν, όπως η ανάπτυξη υπερ-υπολογιστών, η έναρξη του δικτύου των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας, η δημιουργία Εγκαταστάσεων Δοκιμών και Πειραματισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη και κοινών Ευρωπαϊκών χώρων δεδομένων (data spaces), καθώς και η εκπαίδευση για προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά στην πύλη Have Your Say και η συνεισφορά μπορεί να δοθεί σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Για να συμμετάσχετε στη διαβούλευση, μπορείτε να μεταβείτε στον πιο πάνω σύνδεσμο και να επιλέξετε: «Απάντηση στο ερωτηματολόγιο».

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More