Friday, October 25, 2024
Home » Ανατροπή στην υπόθεση Μενέντεζ! Ήρθαν τα πάνω… κάτω μετά τη σειρά του Netflix

Ανατροπή στην υπόθεση Μενέντεζ! Ήρθαν τα πάνω… κάτω μετά τη σειρά του Netflix

0 comments

Το 1989, οι αδελφοί Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στην έπαυλή τους στο Μπέβερλι Χιλς. Η υπόθεση συγκλόνισε τις ΗΠΑ και έχει αναζωπυρωθεί πρόσφατα λόγω της σειράς του Netflix και νέων αποδεικτικών στοιχείων για σεξουαλική κακοποίηση, που οδήγησαν τον εισαγγελέα του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, να προτείνει αναθεώρηση της ποινής τους.

Οι αδελφοί είχαν υποστηρίξει ότι σκότωσαν τους γονείς τους σε αυτοάμυνα λόγω χρόνιων σωματικών, συναισθηματικών και σεξουαλικών κακοποιήσεων από τον πατέρα τους, κάτι που η υπεράσπιση είχε επικαλεστεί στη δίκη. Ωστόσο, η εισαγγελία είχε εστιάσει στο οικονομικό κίνητρο, αναφέροντας ότι οι αδελφοί σχεδίασαν τις δολοφονίες για να κληρονομήσουν την περιουσία των 14 εκατομμυρίων δολαρίων των γονιών τους.

Μενέντεζ

Η ανακάλυψη νέων αποδεικτικών στοιχείων, όπως μία επιστολή του Έρικ που περιγράφει την κακοποίηση το 1988 και η κατάθεση μέλους του συγκροτήματος Menudo που κατηγόρησε τον Χοσέ Μενέντεζ για βιασμό, δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση. Ο Γκασκόν δήλωσε ότι οι αδελφοί έχουν πληρώσει το χρέος τους προς την κοινωνία, αν και αναγνώρισε ότι το ζήτημα είναι διχαστικό και θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις, ακόμη και από την ίδια του την ομάδα.

Η απόφαση του Γκασκόν να προτείνει επανεκδίκαση έρχεται λίγο πριν τις εκλογές στις οποίες ο ίδιος αντιμετωπίζει δυσκολίες. Εάν ο δικαστής αποδεχτεί την πρόταση, τότε το δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης θα παραχωρηθεί στους αδελφούς, με την τελική απόφαση να ανήκει στην επιτροπή αναστολών και, ενδεχομένως, στον Κυβερνήτη της Καλιφόρνια.

Στη διάρκεια της πολυετούς φυλάκισής τους, οι αδερφοί Μενέντεζ έχουν περάσει δεκαετίες σε διαφορετικές φυλακές της Καλιφόρνιας, απομονωμένοι ο ένας από τον άλλον για πολλά χρόνια. Παρά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αναστολής, και οι δύο αδερφοί συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά και ψυχολογικά προγράμματα με στόχο την προσωπική τους βελτίωση και αποκατάσταση. Το 2018, μετά από σχεδόν 30 χρόνια χωρισμού, μεταφέρθηκαν στην ίδια φυλακή, όπου πλέον μπορούν να βλέπονται τακτικά. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης τους, έχουν διατηρήσει επικοινωνία με υποστηρικτές και μέλη της οικογένειας, ενώ η υπόθεσή τους συνεχίζει να συγκεντρώνει μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον, καθώς νέα στοιχεία και μαρτυρίες επανεισάγουν το ζήτημα της δίκαιης ή μη τιμωρίας τους.digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More