Wednesday, October 9, 2024
Home » Αγωγή εναντίον Ubisoft – Μοιραζόταν παράνομα προσωπικά δεδομένα χρηστών με τη Meta

Αγωγή εναντίον Ubisoft – Μοιραζόταν παράνομα προσωπικά δεδομένα χρηστών με τη Meta

0 comments

Η Ubisoft βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανή ομαδική αγωγή που ισχυρίζεται ότι μοιράστηκε παράνομα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Ubisoft Store με τη Meta. Αν και το Ubisoft Store δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Steam, πολλοί χρήστες το χρησιμοποιούν, όπως και την υπηρεσία συνδρομής Ubisoft+. Και τα δύο απαιτούν τυπικές πληροφορίες, όπως όνομα, διεύθυνση και στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

ubisoft

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τον Pixel της Meta, ένα κομμάτι κώδικα που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών στον ιστότοπο, χωρίς να τους ενημερώνει. Αυτή η παρακολούθηση επιτρέπει στη Meta να κάνει “retargeting”, δηλαδή να πείθει τους χρήστες να αγοράσουν περισσότερα προϊόντα. Η αγωγή υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική παραβιάζει τον Νόμο για την Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής των Βίντεο, τον Ομοσπονδιακό Νόμο για τις Τηλεπικοινωνίες και τον Νόμο για την Εισβολή στην Ιδιωτική Ζωή της Καλιφόρνιας. Οι ενάγοντες, Τρέβορ Λέικς και Αλεξ Ράτζουμπ, ζητούν αποζημίωση και υποχρέωση της εταιρείας να σταματήσει τη χρήση του Pixel ή να αποκτήσει τη συγκατάθεση των χρηστών.

Η αγωγή εκκρεμεί για έγκριση ως ομαδική, ενώ η Ubisoft, ήδη σε δυσχερή θέση λόγω απογοητευτικών πωλήσεων και καθυστερήσεων παιχνιδιών, βρίσκεται σε συνομιλίες με τον επενδυτή Tencent για πιθανή ιδιωτικοποίηση. Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την αγωγή.

Διαβάστε επίσης: Κόκκινο “πανί” το Fortnite! Γιατί η Epic μηνύει Google και Samsung

digitallife.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More