Monday, October 28, 2024
Home » ΦΗΜΗ: Μεγάλη επένδυση στην AI από τη Walt Disney

ΦΗΜΗ: Μεγάλη επένδυση στην AI από τη Walt Disney

0 comments

ΗWalt Disney Co. αναμένεται να ανακοινώσει μια σημαντική επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) που θα αλλάξει την καλλιτεχνική παραγωγή της, σύμφωνα με πληροφορίες του TheWrap. Το πρόγραμμα αφορά εκατοντάδες άτομα και θα επικεντρωθεί κυρίως στην μεταπαραγωγή και σταοπτικά εφέ, ενώ θα επηρεάσει και τους τομείς πάρκων και εμπειριών, χωρίς να είναι εμφανές στους πελάτες. Αν και κανένας εκπρόσωπος της Disney δεν σχολίασε την είδηση, ένας εσωτερικός πληροφοριοδότης ανέφερε πως η πρωτοβουλία είναι λιγότερο εκτενής από ό,τι ισχυρίζονται άλλες πηγές και δεν είναι σαφές πότε θα ανακοινωθεί επίσημα.

Η είδηση αυτή διαδόθηκε γρήγορα σε τεχνολογικούς και χρηματοοικονομικούς κύκλους, καθώς η Disney ακολουθεί τηνLionsgate, που συνεργάζεται με την AI εταιρεία Runway για ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας σε ταινίες και σειρές. Ο αναλυτής της LightShed Ventures, Rich Greenfield, σχολίασε ότι η Disney έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με την τεχνολογία, και είναι λογικό να επενδύει σε αυτήν για να ενισχύσει την παραγωγή της.

Walt Disney

Ο CEO της Disney, Bob Iger, έχει αναφερθεί στην AI ως ένα εργαλείο που μπορεί να ενδυναμώσει την αφήγηση και να φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους, όπως ο Walt Disney οραματιζόταν την τεχνολογία ως ένα μέσο για καλύτερες ιστορίες. Σύμφωνα με τον Iger, η τεχνολογία είναι αναπόφευκτη, και η Disney προσπαθεί να την αξιοποιήσει για να προχωρήσει μπροστά και όχι ως εμπόδιο.

Η Disney είναι μοναδικά τοποθετημένη να ενσωματώσει την AI στις λειτουργίες της, έχοντας πρόσβαση σε τεράστια δεδομένα από την συμπεριφορά των επισκεπτών στα θεματικά της πάρκα μέχρι τις προτιμήσεις του κοινούστο Disney+. Παρόλα αυτά, η πιθανή ανακοίνωση αναμένεται να προκαλέσειαντιδράσεις από την καλλιτεχνική κοινότητα, ειδικά αν η πρωτοβουλία αυτή επιφέρει περικοπές σε δημιουργικά τμήματα που ήδη έχουν υποστεί απολύσεις. Η Disney απέλυσε πάνω από7.000 εργαζόμενους το 2023, συμπεριλαμβανομένων περίπου 300 τον Σεπτέμβριο.

Η χρήση της AI στην παραγωγή δεν είναι καινούρια για την Disney, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί η κίνηση της φωτιάς στο “Elemental” και για τον πιο ρεαλιστικό νεαρό Luke Skywalker στο “The Mandalorian”. Ωστόσο, η επέκταση της AI σε όλους τους τομείς παραγωγής αποτελεί σημαντική αλλαγή. Το θέμα γίνεται ακόμη πιο αμφιλεγόμενο καθώς τα τμήματα οπτικών εφέ διεκδικούν την ένταξή τους σε σωματεία, με την AI να αποτελεί ζήτημα που εγείρει αντιδράσεις.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More