Wednesday, October 23, 2024
Home » Τα νέα υψηλής απόδοσης μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης για Επιχειρήσεις «Granite 3.0» παρουσίασε η IBM

Τα νέα υψηλής απόδοσης μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης για Επιχειρήσεις «Granite 3.0» παρουσίασε η IBM

0 comments

Την κυκλοφορία της πιο προηγμένης οικογένειας μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης Granite 3.0 που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα, παρουσίασε η IBM στο πλαίσιο της ετήσιας εταιρικής εκδήλωσης TechXchange. Τα γλωσσικά μοντέλα Granite τρίτης γενιάς, που αποτελούν την ναυαρχίδα της IBM, μπορούν να ξεπεράσουν ή να συγκριθούν με μοντέλα παρόμοιου μεγέθους από κορυφαίους παρόχους μοντέλων σύμφωνα με ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς δείκτες, επιδεικνύοντας ισχυρές επιδόσεις, διαφάνεια και ασφάλεια.

Η οικογένεια Granite3.0 της IBM περιλαμβάνει:

  • Γενική Χρήση/Γλώσσα: Granite 3.0 8B Instruct, Granite 3.0 2B Instruct, Granite 3.0 8B Base, Granite 3.0 2B Base
  • Μέτρα Προστασίας & Ασφάλεια: Granite Guardian 3.0 8B, Granite Guardian 3.0 2B
  • Mixture-of-Experts: Granite 3.0 3B-A800M Instruct, Granite 3.0 1B-A400M Instruct, Granite 3.0 3B-A800M Base, Granite 3.0 1B-A400M Base

Τα νέα γλωσσικά μοντέλα Granite 3.0 8B and 2B έχουν σχεδιαστεί ως «εργαλεία εργασίας» για επιχειρησιακή τεχνητή νοημοσύνη (enterprise AI), παρέχοντας ισχυρές επιδόσεις για εργασίες όπως Retrieval Augmented Generation (RAG), ταξινόμηση, σύνοψη, εξαγωγή δεδομένων και χρήση εργαλείων. Αυτά τα συμπαγή, ευέλικτα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για λεπτομερή προσαρμογή με τα δεδομένα της επιχείρησης και απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε διαφορετικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα ή ροές εργασίας.

Διαθεσιμότητα των μοντέλων Granite 3.0

Η πλήρης σουίτα των μοντέλων Granite 3.0 και τα ενημερωμένα μοντέλα Time Series είναι διαθέσιμα για λήψη στο HuggingFace με άδεια Apache 2.0. Οι παραλλαγές εντολών των νέων γλωσσικών μοντέλων Granite 3.0 8B και 2B, καθώς και των μοντέλων Granite Guardian 3.0 8B και 3B, είναι σήμερα διαθέσιμες για εμπορική χρήση στην πλατφόρμα watsonx της IBM. Επίσης μια επιλεγμένη σειρά από τα μοντέλα Granite 3.0 θα διατίθεται ως μικροϋπηρεσίες NIM της NVIDIA και μέσω των ενοποιήσεων του Google Cloud’s Vertex AI Model Garden με το HuggingFace.

Για να διευκολυνθούν οι επιλογές και η χρήση από τους προγραμματιστές και να υποστηριχθούν τοπικές και edge υλοποιήσεις, ένα επιλεγμένο σύνολο μοντέλων Granite 3.0 είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες Ollama και Replicate.

Η IBM παρουσίασε επίσης την επερχόμενη έκδοση της επόμενης γενιάς του watsonx Code Assistant, που βασίζεται σε μοντέλα κώδικα Granite, για να προσφέρει βοήθεια κωδικοποίησης γενικής χρήσης σε γλώσσες όπως C, C++, Go, Java και Python, με προηγμένες δυνατότητες εκσυγχρονισμού εφαρμογών για Enterprise Java Applications[1]. Οι δυνατότητες κώδικα του Granite είναι πλέον διαθέσιμες και μέσω μιας επέκτασης για το Visual Studio Code, της IBM Granite.Code.

[1] Προγραμματισμένη διαθεσιμότητα για το Q4 2024

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More