Friday, October 4, 2024
Home » Ποιές αλλαγές έρχονται στη φόρτιση των Κινητών Τηλεφώνων

Ποιές αλλαγές έρχονται στη φόρτιση των Κινητών Τηλεφώνων

0 comments

Σε εφαρμογή τίθεται από τις 28 Δεκεμβρίου 2024 η νέα Οδηγία της Ε.Ε που προνοεί την ενσωμάτωση κοινής θύρας φόρτισης τύπου USB TYPE-C για φόρτιση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, με στόχο να τις καταστήσει πιο εύχρηστες για τους καταναλωτές άλλα και να μειώσει τα περιβαλλοντικά απόβλητα.

Η εν λόγω Οδηγία (2022/2380) που έχει εκδοθεί στις 23 Νοεμβρίου 2022 και αντικαθιστά την προηγούμενη Οδηγία (ΕΕ) 2014/53, προνοεί ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα χειρός, ταμπλέτες, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ακουστικά κεφαλής, ακουστικά κεφαλής με μικρόφωνο, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός, φορητά ηχεία, συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, πληκτρολόγια, ποντίκια, φορητά συστήματα πλοήγησης και ακουστικά που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να έχουν κοινή θύρα φόρτισης τύπου USB TYPE-C. Η υποχρέωση αυτή θα ισχύει και για τους φορητούς υπολογιστές από την 28η Απριλίου 2026.

Παράλληλα, οι συσκευές αυτές θα μπορούν να φορτίζονται και με άλλους τρόπους, όπως με βάση αφής. Σημειώνεται ότι θα επιτρέπεται η παράλληλη πώληση συσκευών που έχουν θύρες φόρτισης άλλου τύπου εφόσον βρίσκονται ήδη σε απόθεμα στους εκάστοτε μεταπωλητές πριν τις προαναφερθείσες ημερομηνίες. Η Οδηγία επιτρέπει επίσης στους καταναλωτές να αγοράζουν νέες συσκευές χωρίς φορτιστή, αν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Επίτροπου Επικοινωνιών, είναι η αρμόδια Αρχή για θέματα ραδιοεξοπλισμού στην Κύπρο, οι κατασκευαστές θα πρέπει να αναγράφουν με σαφήνεια πληροφορίες σχετικά με τις ζώνες συχνοτήτων, τη μέγιστη ισχύ, τις προδιαγραφές φόρτισης της συσκευής και τις συμβατές συσκευές φόρτισης.

Πιο κάτω δίνονται δείγματα εικονογραφημάτων που θα πρέπει να τοποθετούνται στις συσκευασίες για περεταίρω πληροφόρηση του κοινού.

φόρτιση Κινητών Τηλεφώνων

Διαβάστε επίσης: AI Mini Summit: Εξερευνήστε το Μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Δεδομένων

digitallife.com.cy

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise