Monday, October 7, 2024
Home » Νέα «σελίδα» για τη Google! Ήρθαν οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέσω video

Νέα «σελίδα» για τη Google! Ήρθαν οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέσω video

0 comments

Όπως σας είχαμε πρόσφατα ενημερώσει, η Google είναι αποφασισμένη να αλλάξει δια παντός το μέλλον της αναζήτησης στο διαδίκτυο, εκμεταλλευόμενη τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη. Στη ραγδαία ανάπτυξη του ChatGPT και της OpenAI, η αμερικάνικη εταιρεία απάντησε με περισσότερη ΑΙ στο Google search και τώρα λάνσαρε μια νέα δυνατότητα που αξίζει να αναφέρουμε.

Πιο συγκεκριμένα, η Google εισήγαγε μια ενδιαφέρουσα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστεςνα πραγματοποιούν αναζητήσεις στο διαδίκτυο τραβώντας ένα video. Με το εν λόγω feature, οι χρήστες μπορούν να στρέψουν την κάμερα προς ένα αντικείμενο, να κάνουν μια ερώτηση γι’ αυτό και να λάβουν άμεσα αποτελέσματα αναζήτησης. Το χαρακτηριστικό είναι πλέον διαθέσιμο γιαχρήστες Android και iPhone παγκοσμίως μέσω της εφαρμογής Google, ξεκινώντας με υποστήριξη για την αγγλική γλώσσα και με σχέδια για επέκταση σε άλλες γλώσσες στο μέλλον.

Google

Νέα εποχή στο Google Search

Αυτό σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια του τεχνολογικού γίγαντα να μετασχηματίσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν στο διαδίκτυο, ενσωματώνοντας τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αντί να πληκτρολογούν ερωτήματα στη γραμμή αναζήτησης, οι χρήστες μπορούν τώρα να καταγράφουν ένα σύντομο βίντεο, να κάνουν μια ερώτηση δυνατά και η AI της Google θα αναλύει το κλιπ για να παρέχει σχετικές απαντήσεις. Η λειτουργία αυτή υπογραμμίζει τη στροφή της Google προς πιο δυναμικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με το διαδίκτυο, ιδιαίτερα σε καθημερινές εργασίες όπως η αναζήτηση.

Πέρα από τις αναζητήσεις με βάση το video, η Google έχει εισαγάγει και άλλες ενημερώσεις. Έχει βελτιώσει τα αποτελέσματα αγορών, προσθέτοντας πιο λεπτομερείς πληροφορίες όπως κριτικές και τιμές από διάφορους πωλητές. Επιπλέον, η Google έχει λανσάρει ένα εργαλείο που ανταγωνίζεται την εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής Shazam της Apple, επιτρέποντας στους χρήστες να αναγνωρίζουν τραγούδια, ενώ περιηγούνται σε ιστοσελίδες ή παρακολουθούν σειρές χωρίς να χρειάζεται να βγουν από την εφαρμογή, χρησιμοποιώντας τη λειτουργίαCircle to Search στις συσκευές Android.

Αυτές οι νέες λειτουργίες έρχονται σε μια περίοδο που η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις στην αγορά αναζήτησης, όπου κατέχει πάνω από το 90% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς. Οι ενημερώσεις δείχνουν την εστίαση της Google στο να παραμείνει καινοτόμα, ενσωματώνοντας την τεχνητή νοημοσύνη και άλλα εργαλεία για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών σε διάφορες πλατφόρμες.

Διαβάστε επίσης: Στα ύψη ο «τζίρος» από τα περιστατικά απάτης στο ηλεκτρονικό εμπόριο

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More