Saturday, October 19, 2024
Home » Η Samsung αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς

Η Samsung αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς

0 comments

Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε την πρώτη GDDR7[1] DRAM 24-gigabit (Gb). Εκτός από την υψηλότερη χωρητικότητα του κλάδου, η GDDR7 διαθέτει την μεγαλύτερη ταχύτητα, γεγονός που την καθιστά ως τη βέλτιστη λύση για εφαρμογές επόμενης γενιάς.

Με την υψηλή χωρητικότητα και τις ισχυρές επιδόσεις της, η GDDR7 24Gb θα χρησιμοποιηθεί ευρέως σε διάφορους τομείς που απαιτούν λύσεις μνήμης υψηλών επιδόσεων, όπως κέντρα δεδομένων και σταθμούς εργασίας τεχνητής νοημοσύνης. Η χρήση της μπορεί να επεκταθεί πέρα από τις παραδοσιακές εφαρμογές της DRAM γραφικών σε κάρτες γραφικών, κονσόλες παιχνιδιών και αυτόνομη οδήγηση.

«Έπειτα από την ανάπτυξη της πρώτης GDDR7 16Gb, η Samsung ενίσχυσε την ηγετική της θέση στην αγορά DRAM για γραφικά με αυτό το τελευταίο επίτευγμα», δήλωσε ο YongCheol Bae, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων μνήμης της Samsung Electronics. «Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε της αγοράς DRAM για γραφικά, φέρνοντας προϊόντα επόμενης γενιάς αντίστοιχα με τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς τεχνητής νοημοσύνης». Η GDDR7 24Gb χρησιμοποιεί DRAM 5ης γενιάς κλάσης 10 νανομέτρων (nm) που επιτρέπει την αύξηση της πυκνότητας των κυψελών κατά 50%, διατηρώντας, παράλληλα, το ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχό της.

Επιπλέον, η ενεργειακή απόδοση βελτιώνεται με την εφαρμογή τεχνολογιών που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε προϊόντα κινητής, τώρα για πρώτη φορά σε DRAM γραφικών. Με την εφαρμογή μεθόδων, όπως το clock control management [2] και ο σχεδιασμός διπλού VDD [3], η περιττή κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας σε συνολική βελτίωση της απόδοσης ισχύος, πάνω από 30%.

Για την ενίσχυση της λειτουργικής σταθερότητας κατά τη διάρκεια των λειτουργιών υψηλής ταχύτητας, η GDDR7 24Gb ελαχιστοποιεί τη διαρροή ρεύματος χρησιμοποιώντας τεχνικές σχεδιασμού power gating.

Η αξιολόγηση της GDDR7 24Gb σε συστήματα υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς από μεγάλους πελάτες GPU θα ξεκινήσει φέτος, με σχέδια για εμπορική διάθεση στις αρχές του επόμενου έτους.

[1] Διπλός ρυθμός δεδομένων γραφικών 7 (GDDR7).

[2] Το clock control management αναφέρεται στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση των ρολογιών (σήματα χρονισμού) των τσιπ.

[3] Ο σχεδιασμός διπλής τροφοδοσίας τάσης (Dual VVD) είναι μια τεχνική διαχείρισης ισχύος που παρέχει διαφορετικά επίπεδα τάσης στο ίδιο chip.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More