Friday, September 20, 2024
Home » Διαστημικές πτήσεις: Πώς επηρεάζουν την υγεία των αστροναυτών;

Διαστημικές πτήσεις: Πώς επηρεάζουν την υγεία των αστροναυτών;

0 comments

Οι διαστημικές πτήσεις -ακόμη κι αν είναι μικρής διάρκειας- σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη προκαλούν μοριακές αλλαγές στο σώμα των αστροναυτών, σύμφωνα με μια σειρά δημοσιεύσεων στα περιοδικά του ομίλου «Nature». Η συλλογή άρθρων με τίτλο «Space Omics and Medical Atlas» αποτελεί τη μεγαλύτερη συλλογή δεδομένων για την αεροδιαστημική ιατρική και τη διαστημική βιολογία, με τη συνεργασία πάνω από 100 ερευνητικών ιδρυμάτων σε 25 χώρες.

Οι έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και λίγες ημέρες σε τροχιά μπορούν να προκαλέσουν διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, αφυδάτωση και θολή σκέψη, αν και οι περισσότερες καταστάσεις επανέρχονται στο φυσιολογικό σύντομα μετά την επιστροφή στη Γη. Στην αποστολή Inspiration4 της SpaceX το 2021, τέσσερις αστροναύτες-πολίτες παρατήρησαν αλλαγές στο σώμα τους παρόμοιες με εκείνες των επαγγελματιών αστροναυτών.

Άλλες μελέτες εντόπισαν μεταβολές στη λειτουργία των νεφρών, επηρεασμένες από τη γαλαξιακή κοσμική ακτινοβολία, και προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια των διαστημικών ταξιδιών. Τα δεδομένα από αποστολές όπως οι SpaceX Inspiration4, Polaris Dawn, Axiom, NASA Twins και JAXA θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της αεροδιαστημικής ιατρικής, στη βελτίωση της υγείας των αστροναυτών και στη μείωση των κινδύνων για τις μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

digitallife.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More