Thursday, October 3, 2024
Home » Όταν η Σάμροκ απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ με παίκτες-θρύλους στη σύνθεσή της

Όταν η Σάμροκ απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ με παίκτες-θρύλους στη σύνθεσή της

0 comments

Σαράντα έξι χρόνια μετά, ο ΑΠΟΕΛθα αντιμετωπίσει απόψε ξανά εκτός έδρας τη Σάμροκ Ρόβερς και εύχεται να πάει καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Οι γαλαζοκίτρινοι αναμετρήθηκε τότε με την ιρλανδική ομάδα στο Δουβλίνο για το πρώτο ματς του 1ου γύρου του -πάλαι ποτέ- Κυπέλλου Κυπελλούχων της περιόδου 1978-79.

Πάμε για δούμε τι έγραψε ο Γιώργος Στεφανίδης για εκείνο το παιχνίδι, στο βιβλίο του «1963-2003, 40 χρόνια κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη»:

Πάλεψε ο ΑΠΟΕΛ στο Δουβλίνο αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα και μάλιστα με 2-0. Ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο κρατούσε γερά το μηδέν παθητικό, αλλά ένα λεπτό πριν το τέλος πήγε στα αποδυτήρια μ’ ένα γκολ του περίφημου Τζόνι Τζάιλς (έκανε σπουδαία καριέρα στη μεγάλη Λιντς) με κοντινό σουτ. Στο 67’ ο Λάινες με κεφαλιά έκανε το 2-0 και την υπόθεση-πρόκριση πολύ δύσκολη.

Όσες φορές προσπάθησε ο ΑΠΟΕΛ, ανεκόπητο από τη δυνατή άμυνα της Ρόβερς που είχε τον Πίτερς Ο’Λίρι (αδελφός του άσου της Άρσεναλ, Ντέιβιντ), αλλά και τον έμπειρο τερματοφύλακα, με μεγάλη θητεία στην Μπρόμιγουιτς, Τζον Όσμπρον. Στο 56’ ο Μιαμηλιώτης βρέθηκε μόνος με τον Όσμπρον αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ. Ο ΑΠΟΕΛ από το 80’ και μετά έπαιξε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Πέτρου και ενώ είχε κάνει τις δύο αλλαγές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι από το 10’ και μετά διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχή που βόλευε πιο πολύ τους Ιρλανδούς.

13/9/1978 Σάμροκ Ρόβερς – ΑΠΟΕΛ 2-0
Πόλη: Δουβλίνο, Μίλταουν
Θεατές: 8.000
Ημίχρονο: 1-0
Σκόρερ: Τζάιλς 44’, Λάινες 67’.
Διαιτητής: Αχιλέ Βερμπίκεκ (Γαλλία)
Σιάμροκ: Όσμπρον, Γκάννον, Ο’Λίρι, Ντάνιρ, Σάινον, Φούλαμ, Σερβί, Λάινες, Τρέισι, Τζάιλς, Κινγκ.
ΑΠΟΕΛ: Ηρόδοτος Ηροδότου «Κούπανος», Χαράλαμπος Μενελάου, Μιχάλης Κολοκάσης, Ανδρέας Σταύρου, Νίκος Παντζιαράς, Μιχάλης Χ’ Πιερή, Ανδρέας Μιαμηλιώτης (71’ Γιώργος Πέτρου), Μάρκος Μάρκου (46’ Κούλλης Παντζιαράς), Τάκης Αντωνίου, Χριστάκης Τιμοθέου, Πετράκης Χ’ Θωμάς.

Για την ιστορία, σύμφωνα επίσης με τον Γιώργο Στεφανίδη, ο ΑΠΟΕΛ μάζεψε 15.000 κόσμο στη ρεβάνς του Μακαρείου, στις 27 Σεπτεμβρίου 1978, θέλοντας να ανατρέψει το σκορ. Παρά την προσπάθεια και την πίεση που άσκησε, δέχτηκε γκολ στο 88’ από τον Λάινεξ και κατά συνέπεια δεύτερη ήττα με 0-1, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise