Monday, October 14, 2024
Home » Φινλανδία – Αγγλία 1-3: Ολικό… lifting και ανάκαμψη με ζόρια

Φινλανδία – Αγγλία 1-3: Ολικό… lifting και ανάκαμψη με ζόρια

0 comments

Το έπος που έγραψε με χρυσά γράμματα η Εθνική Ελλάδας στο «Wembley» προκάλεσε κλυδωνισμούς στην Αγγλία. Κλυδωνισμούς που μεταφράστηκαν σε έξι αλλαγές προσώπων για το ματς με τη Φινλανδία από τον Λι Κάρσλεϊ σε σχέση με την εντεκάδα που κατέβασε κόντρα στο σύνολο του Γιοβάνοβιτς. Και μπορεί ξανά να… παιδεύτηκε ανά διαστήματα, αλλά το lifting απέδωσε καρπούς. Αφού ξεμπλόκαρε στο τέλος, η Αγγλία πήρε τη νίκη με το – παραπλανητικό για την εικόνα της – 3-1 στο Ελσίνκι κι έπιασε την Ελλάδα στην κορυφή με ματς περισσότερο, υστερώντας ωστόσο στην ισοβαθμία.

«Βουβή» κι αθόρυβη στο πρώτο τέταρτο του αγώνα η Αγγλία, αλλά μια φάση αρκούσε για να ξεκλειδώσει την άμυνα των Φινλανδών. Στο 18΄κι έπειτα από πανέξυπνη κάθετη του Γκόμες στην πλάτη της άμυνας, ο Γκρίλις βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Φινλανδία έβγαλε αντίδραση, έπιανε πολλές φορές στον ύπνο το αμυντικό τραζνίσιον των Άγγλων και στο 38΄απείλησε σοβαρά με προσπάθεια του Γένσεν στην περιοχή που πέρασε πάνω από την εστία.

Μια ευκαιρία βέβαια που μπροστά στην επόμενη δεν ήταν… τίποτα. Στο 56΄άλλωστε ο Γιένσεν και πάλι άγγιξε την ισοφάριση όταν πλάσαρε ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι, αλλά «κατάφερε» να στείλει τη μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο, «συγχωρώντας» την Αγγλία. Κι αφού το 1-1 δεν έγινε ποτέ, οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι στο τελευταίο μέρος του αγώνα και καθάρισαν το ματς.

Στο 74΄ο Αλεξάντερ – Άρνολντ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι για το 2-0 , ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Ράις σκόραρε με προβολή από γύρισμα του Γουότκινς. Ένα σκορ άδικο για τη Φινλανδία, η οποία τουλάχιστον βρήκε το γκολ της τιμής στο 87΄από κεφαλιά του Χόσκονεν σε εκτέλεση κόρνερ για το τελικό 3-1.

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι, Άλχο (82΄Άντμαν), Χόσκονεν, Ιβάνοφ, Ουρόνεν, Σούλερ (63΄Γουάλτα), Καμαρά, Πελτόλα, Κεσκίνεν (75΄Πούκι), Γιένσεν (75΄Λοντ), Κάλμαν (63΄Πονγιάπαλο)

Αγγλία (Λι Κάρσλεϊ): Χέντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ράις, Γκόμες (79΄Λιούις), Πάλμερ (69΄Μαντουέκε), Γκρίλις, Μπέλινγκχαμ (80΄Φόντεν), Κέιν (69΄Ουότκινς)

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More