Friday, October 18, 2024
Home » Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου στην Μπαρτσελόνα για επιτηδευμένη αλλοίωση των λογιστικών της στοιχείων

Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου στην Μπαρτσελόνα για επιτηδευμένη αλλοίωση των λογιστικών της στοιχείων

0 comments

Πρόστιμο 500.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Μπαρτσελόνα για παραβίαση του Financial Fair Play μέσω λογιστικών τεχνασμάτων για την αλλοίωση των οικονομικών της στοιχείων.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι με τον Τζοάν Λαπόρτα στην προεδρία ο καταλανικός σύλλογος προσπάθησε να παρουσιάσει τα έκτακτα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως την παραχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ως λειτουργικά έσοδα, κάτι που έγινε για να αποφευχθεί η παραβίαση των οικονομικών κανόνων της UEFA.

«Η επιτροπή διαπιστώνει ότι η παράβαση της Μπαρτσελόνα ήταν σκόπιμη». Ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να παραδεχθεί το λάθος και να το διορθώσει, γεγονός που θα μείωνε το πρόστιμο στα 80.000 ευρώ.

Το CAS ανέφερε ότι η Μπαρτσελόνα επέμεινε να κατατάξει την πώληση του 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga στην Sixth Street έναντι 267 εκατομμυρίων ευρώ ως λειτουργικά έσοδα, γεγονός που ενίσχυσε το συμπέρασμα ότι οι ενέργειες του συλλόγου ήταν σκόπιμες.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More