Sunday, October 6, 2024
Home » Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι με μεγάλο «πρέπει» και για τους δυο αιώνιους!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι με μεγάλο «πρέπει» και για τους δυο αιώνιους!

0 comments

Ώρα για τη «μητέρα των μαχών» του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, τίθενται απόψε αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, σε ένα σπουδαίο ντέρμπι με πολλά «πρέπει» και για τους δυο. Οι δυο «αιώνιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου προέρχονται από ευρωπαϊκές μονομαχίες, όμως η «αίγλη» της αποψινής μονομαχίας, είναι δεδομένα, διαφορετική από κάθε άλλο ματς ως τώρα.

Από τη μια πλευρά ο Παναθηναϊκός, θέλει να κάνει το δικό του «restart» και για τον λόγο αυτό βλέπει το ντέρμπι ως έναν «τελικό». Οι πράσινοι δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλό μομέντουμ, αφού τόσο η ήττα από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και η ισοπαλία με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα για την πρεμιέρα του Conference League δημιουργούν την ανάγκη για την επικράτηση, που εκτός από τη βαθμολογία θα έχει αντίκτυπο και στο γόητρο της ομάδας. Το «τριφύλλι» έχει καταφέρει να πάρει μόλις δυο νίκες απέναντι στο φετινό πρωτάθλημα, την στιγμή που μετρά ισάριθμες ισοπαλίες και ήττες. Μάλιστα το «πρέπει» για τον Παναθηναϊκό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αφού σε περίπτωση νίκης θα πάει με μεγαλύτερη ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν θα έχει στη διάθεση του μόνο τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ενώ σημαντική είναι η επιστροφή του Φίλιπ Μαξ σε αποστολή για ματς πρωταθλήματος.

Στην 24αδα του Ουρουγουανού τεχνικού συμπεριλήφθηκαν οι: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Μαξ, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Ουναΐ, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Μπάλντοκ, Νίκας, Αράο.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός που έχει τα δικά του «πρέπει» για το αποψινό ματς! Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την επιβλητική επικράτηση και νίκη, με σκορ 3-0 επί της Μπράγκα για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League και θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Τόσο οι παίκτες, όσο και ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, έχουν θέσει ως μοναδικό στόχο τη νίκη, η οποία θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς θα είναι στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου και θα φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και την ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, θα στερηθεί τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες του Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μπράγκα και τέθηκε νοκ άουτ για το σημερινό παιχνίδι, ενώ εκτός θα είναι και ο Γουίλιαν που αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Ορτέγκα, Πιρόλα, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Στάμενιτς, Μαρτίνς, Βέλντε, Γκαρσία, Ολιβέιρα, Έσε, Μουζακίτης, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Μασούρας, Κωστούλας.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More