Wednesday, October 2, 2024
Home » Παγκόσμιο Εφήβων ΣΚΗΤ: Στην 4η θέση ο Μάρκος Κοντόπουλος

Παγκόσμιο Εφήβων ΣΚΗΤ: Στην 4η θέση ο Μάρκος Κοντόπουλος

0 comments

Ένα σκαλοπάτι πριν την είσοδο του στα μετάλλια βρέθηκε ο Μάρκος Κοντόπουλος στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων και Νεανίδων, που διεξάγεται στην Λίμα του Περού.

Ο Κύπριος περσινός αργυρός νικητής στην Κορέα, μετά από εξαιρετική παρουσία κατάφερε να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η Κύπρος διαθέτει ταλέντα με ικανότητες, για να διεκδικήσουν μια από τις πρώτες θέσεις σε Παγκόσμιες διοργανώσεις.

Ο Κοντόπουλος είχε προκριθεί στον τελικό του ΣΚΗΤ με την καλύτερη επίδοση 118/125 (23+24+23+24+24), την οποία είχε επίσης και ο Αμερικανός Μπένζαμιν Τζόζεφ Κέλερ, ο οποίος τελικά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Εξίσουε σημαντική εμφάνιση είχε και ο δεύτερος Κύπριος Έφηβος Σκοπευτής του ΣΚΗΤ Ανδρέας Ποντίκης, ο οποίος έμεινε για ένα μόλις δίσκο μακριά από τη διεκδίκηση θέσης στον τελικό. Κατετάγη 12ος με 115/125 (21+22+24+24+24), επίδοση την οποία είχαν συνολικά 11 σκοπευτές. Στον Ποντίκη στοίχησαν οι δύο πρώτες πούλες του αγώνα, καθώς πέτυχε 21/25 και 22/25.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε σε Ελληνικά χέρια, καθώς νικητής στον τελικό αναδείχθηκε ο Ελλαδίτης Παναγιώτης Γεροχρίστος, ο οποίος είχε προκριθεί στον τελικό με 117/125 (24+22+23+24+24). Ο 18χρονος σκοπευτής, ο οποίος πρόσφατα είχε αναδειχθεί και Πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων, επικράτησε του Αμερικανού Κέλερ με 56 επιτυχίες έναντι 54.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Βίκτορ Πύρα με 42 επιτυχίες. Ο Πύρα είχε προκριθεί στον τελικό με 116/125 και κέρδισε στην μάχη τον Κοντόπουλο για είσοδο στην τριάδα και στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων, πήρε μέρος και η Παναγιώτα Χαραλάμπους, η οποία στο Αεροβόλο Πιστόλι απόστασης 10 μέτρων κατετάγη 61η με 546 βαθμούς.

Η Χαραλάμπους συμμετείχε επίσης στο Πυροβόλο πιστόλι απόστασης 25 μέτρων, καταλαμβάνοντας τη 22η θέση με 264 βαθμούς (83+89+92).

Κυπριακή παρουσία είχαμε και στη διαιτησία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων και Νεανίδων στην Λίμα του Περού, με τον Αρχιδιαιτητή της ΣΚΟΚ Κωστάκη Ξεοφώντος.

Ο πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας συγχαίρουν τους αθλητές και τον προπονητή τους για την καλή παρουσία τους στη διοργάνωση.

Πηγή: Goal News

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise