Tuesday, October 8, 2024
Home » Πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο θρυλικός Γιόχαν Νέσκενς

Πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο θρυλικός Γιόχαν Νέσκενς

0 comments

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τον Γιόχαν Νέσκενς, μέλος του Άγιαξ και της εθνικής Ολλανδίας που έφεραν το «total football» τη δεκαετία του ’70 στον κόσμο της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς, να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

«Με την απώλεια του Γιόχαν Νέσκενς, το ολλανδικό και διεθνές ποδόσφαιρο χάνει έναν θρύλο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, υπογραμμίζοντας πως ο άλλοτε σπουδαίος μέσος πέθανε από άγνωστη ασθένεια.

Σημειώνεται πως ο Νέσκενς ήταν σημαντικό μέλος της φημισμένης ομάδας του Άγιαξ που κατέκτησε τρία διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών στις αρχές της δεκαετίας του ’70 (στους τελικούς με Παναθηναϊκό, Μπάγερν και Γιουβέντους) αλλά και μέλος της εθνικής Ολλανδίας που έφτασε σε δύο διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου (1974 με Γερμανία, 1978 με Αργεντινή).

Συνολικά, φόρεσε 49 φορές τη φανέλα των οράνιε ενώ μετά από τον Άγιαξ πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα και στην Μπαρτσελόνα, για την οποία αγωνίστηκε με επιτυχία από το 1974 μέχρι το 1979.

«Με τα χαρακτηριστικά του τάκλιν, την εξαιρετική διορατικότητά του και τις εμβληματικές εκτελέσεις πέναλτι, θα είναι για πάντα ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει αναδείξει το ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Ήταν ένας πολίτης του κόσμου και ένας ευγενικός οικογενειάρχης που ήταν υπερήφανος για τα παιδιά και τα εγγόνια του και που μέχρι το τέλος ήξερε να αγγίζει τους άλλους με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο», τόνισε η KNVB στην ανακοίνωσή της για τον εκλιπόντα.

Η ανακοίνωση της ολλανδικής ομοσπονδίας

Η ανακοίνωση του Άγιαξ

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More