Monday, September 30, 2024
Home » Ομόνοια 29Μ – ΑΠΟΕΛ 0-0: «Μπλόκο» στην Περιστερώνα

Ομόνοια 29Μ – ΑΠΟΕΛ 0-0: «Μπλόκο» στην Περιστερώνα

0 comments

Ο ΑΠΟΕΛ, μετά από εξαιρετική πορεία με τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και μία στο Σούπερ Καπ, είδε το νικηφόρο σερί του να σταματά απέναντι στην Ομόνοια 29Μ (0-0). Η ομάδα του Ζοζέ Ντομίνγκες κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Περιστερώνας, καταγράφοντας 12 τελικές, οκτώ εκ των οποίων στον στόχο, ενώ η αντίπαλη ομάδα είχε μόνο έξι τελικές, με τρεις στον στόχο. Παρά τη συντριπτική κατοχή της μπάλας που έφτασε το 73%, οι γαλαζοκίτρινοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, έχοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 16΄, όταν η προσπάθεια του Πίζι σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Ομόνοια 29Μ, από την πλευρά της, πανηγύρισε τον δεύτερο βαθμό στο πρωτάθλημα, με τον τερματοφύλακα της, Μπρολ, να αναδεικνύεται κορυφαίος του αγώνα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του με πέντε καθοριστικές επεμβάσεις. Σταμάτησε κάθε επιθετική προσπάθεια των φιλοξενουμένων, διασφαλίζοντας το θετικό αποτέλεσμα για τους πράσινους. Η άμυνα της ομάδας του Πετράκη, παρότι πιεζόταν συστηματικά, κατάφερε να αντέξει την επιθετική ορμή του ΑΠΟΕΛ.

Παρά την πίεση, η Ομόνοια 29Μ βρήκε τρόπο να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση και δημιούργησε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, Μπέλετς, αντέδρασε άψογα μία φορά στο πρώτο και μία στο δεύτερο μέρος, διατηρώντας το σκορ στο μηδέν και για την ομάδα του. Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ μέτρησε πέντε χαμένους βαθμούς σε πέντε αγώνες, κάτι που προκαλεί προβληματισμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια 29Μ (Γιώργος Πετράκης): Μπρολ, Ψάλτης (64΄Πική), Χέιλεν, Ντεσλάντες, Γουίλερ, Γκαρσία, Καρπ, Αλαμπρίτης (46′ Φιάκας), Ρ. Φερνάντες, Ένεμ (73′ Ράμος), Τρούγιτς (90+3′ Παύλου).

ΑΠΟΕΛ (Ζοζέ Ντομίνγκες): Μπέλετς, Σούσιτς (61΄Κιντιγιά), Ντβάλι, Λαΐφης, Τσεπάκ, Τεχέρα (73΄Αμπάνια), Σαρφό, Πίζι (86΄Ντράζιτς), Εντονγκαλά (61′ Μπα), Κόρμπου (73΄Μαρκίνιος), Ελ Αραμπί.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Τρούγιτς, Πικής, Ράμος, Φιάκας, Φερνάντες / Εντονγκαλά, Ντβάλι

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Κατωκοπιά Επιστροφή – Γλαύκος Κληρίδης

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

Α’ Βοηθός: Τουμάζου Ανδρέας

Β’ Βοηθός: Αναστασίου Στέφανος

4ος: Κώστα Ροβέρτος

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Χαραλάμπους Π. Γιώργος

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ Ο Φερνάντες επιχείρησε το σουτ και έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

6΄Ο Μπρολ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα μετά από σουτ του Κόρμπου.

10′ Ο Πίζι βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, ωστόσο το σουτ ήταν παντελώς άστοχο.

13′ Αστοχη η κεφαλιά του Σούσιτς μετά από σέντρα του Εντονγκαλά.

16′ Η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά από πλασέ του Πίζι.

18′ Νέα τελική προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ. Ο Τεχέρα, αυτή τη φορά, δοκίμασε το πόδι του, βρίσκοντας τον Μπρολ σε ετοιμότητα.

23′ Ο Ενεμ επιχείρησε το σουτ και δεν βρήκε στόχο. Και η δεύτερη τελική της 29ης Μαΐου, πάντως, προήλθε μετά από κλέψιμο της μπάλας.

28′ Μεγάλη επέμβαση του Μπέλετς στην αριστερή γωνία της εστίας του μετά από κεφαλιά του Ενεμ. Η σημαντικότερη έως τώρα ευκαιρία για την Ομόνοια 29Μ.

37′ Ο Εντονγκαλά έπαιξε το ένα-δύο με τον Πίζι, μπήκε στην περιοχή, ωστόσο καθυστέρησε και μπλοκαρίστηκε το σουτ του.

39′ Σουτ από τον Σαρφό, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Γουίλερ, άλλαξε πορεία, κάτι που δεν αιφνιδίασε τον (σταθερό) Μπρολ, ο οποίος μάζεψε.

45′ Αστοχο το δυνατό σουτ που δοκίμασε ο Σαρφό.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε με μετουσιώσει μία από τις επτά τελικές προσπάθειες (τέσσερις εξ αυτών στο στόχο) σε γκολ. Μπορεί να είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (72%), αλλά φάνηκε επιπόλαιο στην τελευταία ενέργεια. Η Ομόνοια 29Μ, παρά το γεγονός πως έχει… δεύτερο ρόλο στο ματς, φρόντισε να δώσει «επιθετικά σημάδια», κάτι αυξάνει το ενδιαφέρον ενόψει της έναρξης του β’ ημιχρόνου.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Ο Τρούγιτς μπήκε απειλητικά στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, έκανε το γύρισμα και ο Λαΐφης απομάκρυνε τον κίνδυνο. Νέα φάση για τους πράσινους μετά λάθος του αντιπάλου και εκδήλωση γρήγορης επιθετικής ενέργειας.

49′ Ο Σαρφό σέρβιρε την μπάλα συρτά στην περιοχή, το πλασέ του Πίζι δεν κατέληξε στον στόχο.

53′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια 29Μ. Ο Ενεμ έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε την μπάλα στον Φερνάντες, έκανε το πλασέ και ο Μπέλετς έσωσε την εστία του από παραβίαση! Δεύτερη σπουδαία επέμβαση του Σλοβένου τερματοφύλακα στον αγώνα.

56′ Εκπληκτική επέμβαση του Μπρολ σε σουτ που επιχείρησε ο Ντβάλι.

58′ Νέα σωτηρία επέμβαση του Μπρολ! Ο Κόρμπου “πυροβόλησε” από κοντά και ο πορτιέρο της 29ης Μαΐου είπε “όχι”.

59′ Ο Πίζι συνδυάστηκε με τον Ελ Αραμπί, έκανε το πλασέ και η μπάλα -μετά από κόντρα- κατέληξε έξω.

68′ Ο Πίζι δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπρολ. Ευνοήθηκε από κόντρα στην περιοχή, ωστόσο το πλασέ ήταν αδύνατο.

-Εξι λεπτά ο χρόνος καθυστέρησης.

90+2′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράμος από διαγώνια θέση, ο Μπέλετς έκανε εκπληκτική επέμβαση.

90+5′ Σωτήρια επέμβαση του Μπρολ σε κοντινό σουτ του Λαΐφη, η μπάλα έφτασε στον Μπα, ο οποίος επιχείρησε με δύναμη το σουτ και δεν βρήκε στόχο.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise