Friday, October 25, 2024
Home » Ομόνοια: Τρίτωσε το κακό και μεγάλωσε τον προβληματισμό

Ομόνοια: Τρίτωσε το κακό και μεγάλωσε τον προβληματισμό

0 comments

Ό,τι έδωσε πήρε η Ομόνοια στο Εδιμβούργο με αντίπαλο την Χαρτς (0-2), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Κόνφερενς Λιγκ. Οι πράσινοι, που κατώτεροι των περιστάσεων και είχαν τραγική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με δύο γκολ (Φόρεστ 16’, Σπίταλ 23’), αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Ήταν η πρώτη ήττα του «τριφυλλιού» σ’ αυτή τη φάση, αλλά και η τρίτη στη σειρά αφού προηγήθηκαν οι δύο στο πρωτάθλημα από Άρη και Παραλίμνι. Τρία ματς στα οποία δεν είδε δίχτυα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση στα πρώτα 45 λεπτά στο Τάινκασλ Παρκ, μεγάλωσε τον προβληματισμό στην ομάδα της Λευκωσίας. Δείχνει να περνά κάμψη και η εικόνα της δεν θυμίζει καθόλου αυτή που είχε κυρίως στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Η παρουσία του πρώτου ημιχρόνου ήταν προβληματική, προσπάθησε στη συνέχεια όμως ως εκεί. Δεν απειλήθηκε, ενώ σε κάποιες τελικές προσπάθειες ήταν παντελώς άστοχοι. Η ομάδα του Νταμπράουσκας απογοήτευσε τους 1.100 οπαδούς της που την ακολούθησαν στο Εδιμβούργο και χιλιάδες άλλους που την παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Για την Χαρτς ήταν η δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

Εφιαλτικό ήταν το πρώτο ημίχρονο, ιδιαίτερα το πρώτο μισό, για την Ομόνοια στο Τάινκασλ Παρκ, έδρα της Χαρτς στο Εδιμβούργο. Υπήρξαν στιγμές πανικού στο παιχνίδι της, ήταν ασύνδετη και αδυνατούσε να δημιουργήσει και να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η πίεση που έβαλε η Χαρτς από το ξεκίνημα, σε συνδυασμό με την αδυναμία των παικτών του Νταμπράουσκας να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν μπάλα, έφερε τους γηπεδούχους στα πρώτα 23 λεπτά να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων (Φόρεστ 16’, Σπίταλ 23’). Δύο δυνατά σουτ που ήταν άπιαστα για τον Φαμπιάνο.

Οι πράσινοι παρουσίασαν φοβερή αδυναμία στην αμυντική συμπεριφορά τους, δείχνοντας χαμένοι στις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας από τους αντιπάλους τους και δεν μπορούσαν να τους ακολουθήσουν. Εικόνα που δεν μπόρεσαν να αλλάξουν μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Βελτιωμένη ήταν η Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μπόρεσε και κράτησε μπάλα, αλλά δεν ήταν ουσιαστική.

Η είσοδος του Λοΐζου (53’) αντί του Σίμιτς που αποχώρησε τραυματίας, βοήθησε επιθετικά τους πράσινους, που είχαν επιθετικές ενέργειες και καλές στιγμές, όμως στην τελική προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ άστοχοι. Οι Ελάντερ (57’), Σεμέδο (60’), Μάριτς (67’), Αλιούμ (72’), θέλησαν να απειλήσουν, αλλά δεν βρήκαν στόχο. Η Χαρτς έδειξε διάθεση να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα και το πέτυχε στον απόλυτο βαθμό. Ο Κίτσος κατέγραψε τα πρώτα του λεπτά με τη φανέλα της Ομόνοιας, στη δεύτερη θητεία του.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More