Friday, October 11, 2024
Home » Ομόνοια: Ο Γιόβετιτς συνθέτει ένα… εξαιρετικό δίδυμο

Ομόνοια: Ο Γιόβετιτς συνθέτει ένα… εξαιρετικό δίδυμο

0 comments

Ο Στέφαν Γιόβετιτς συστήθηκε στο κυπριακό κοινό με το τριφύλλι στο στήθος, σε ένα ματς, στο οποίο ο ίδιος δεν θα έχει πολλούς λόγους να θυμάται. Η Ομόνοια ηττήθηκε από τον Άρη στο «Αλφαμέγα», όταν ο Μαυροβούνιος επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 46’, προσπάθησε να φέρει τα κάτω – πάνω, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι βγήκε έξω από την περιοχή, ζήτησε την μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει. Υπήρξαν, μάλιστα, στιγμές που έφτασε μέχρι τη μέση του γηπέδου για να πάρει την μπάλα. Έδειξε ότι δεν είναι μόνο κλασικός σέντερ φορ.

Ο Γιόβετιτς είναι πασίγνωστος στα ευρωπαϊκά γήπεδα λόγω των επιτευγμάτων του, με κορυφαίο το γεγονός ότι ήταν πρώτος ποδοσφαιριστής στον αιώνα, ο οποίος έχει αγωνιστεί κι έχει σκοράρει και στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου». Ένας επιθετικός, ο οποίος μπορεί να σκοράρει, αλλά και να ετοιμάσει γκολ. Γι’ αυτό κι έχει σχετικά εύκολη την ασίστ. Στοιχείο που αξιοποίησαν οι πλείστοι προπονητές του «ζευγαρώνοντας» τον με έναν άλλο σπουδαίο επιθετικό.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο Γιόβετιτς διέπρεψε κι όταν είχε δίπλα του έναν ικανότατο σέντερ φορ. Στο ξεκίνημα της διεθνούς καριέρας του, στη Φιορεντίνα «παντρεύτηκε» εξαιρετικά με τον Τζιλαρντίνο, ο οποίος είχε… εύκολα καμιά εικοσαριά τέρματα στη σεζόν. «Παπάδες» έκανε παρέα στη Φλωρεντία με τον επίσης σπουδαίο φορ, Λούκα Τόνι. Στη Μάντσεστερ Σίτι είχε συμπαίκτες του δίπλα του, «γκολομηχανές», όπως ο Αγουέρο (17 γκολ τη μια σεζόν και 26 την άλλη μόνο στο πρωτάθλημα) και τον Ντζέκο που ήταν ο… βαρύς φορ.

5886398b 49b2 494b 9c98 F242bcbd4732

Στην Ίντερ ο Μαυροβούνιος διεθνής «ζευγάρωσε» με τον Ικάρντι (και λιγότερο με τον Πέρισιτς), ενώ στη Σεβίλλη (μισή σεζόν) συνεργάστηκε περίφημα με τον κοντούλη Γάλλο σέντερ φορ Μπεν Γιέτερ, τον οποίο ξαναβρήκε την τελευταία του σεζόν (2020-21) στο Μονακό. Στο πριγκιπάτο έπαιξε δίπλα από τους Φαλκάο και ο Ρόνι Λόπες, ενώ στον Ολυμπιακό Πειραιώς έπαιξε δίδυμο ή πίσω από τον Ελ Καμπί.

Η διαδρομή του Στέφαν Γιόβετιτς, εδώ και 16 χρόνια, είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη ότι μπορεί να συνυπάρξει με τους Στεπίνσκι και Κακουλλή στην επίθεση της Ομόνοιας.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More