Thursday, September 19, 2024
Home » Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπεεκ και Νούρι: Όταν ο Παναθηναϊκός συνάντησε τον φοβερά νεανικό Άγιαξ…

Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπεεκ και Νούρι: Όταν ο Παναθηναϊκός συνάντησε τον φοβερά νεανικό Άγιαξ…

0 comments

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τη διπλή κόντρα με τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Στον ορίζοντα, φυσικά, υπάρχει η εξασφάλιση της παρουσίας σε ευρωπαϊκούς ομίλους και οι Ολλανδοί βρίσκουν ξανά τους «πράσινους» μπροστά τους σε επίσημο παιχνίδι, έπειτα από μια 8ετία.

Φυσικά μιλάμε για εποχές όπου ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε πολύ διαφορετική κατάσταση. Και ο Κάρλος Ζέκα είναι ο μοναδικός από εκείνη την ομάδα που ήταν παρών και τότε, στα γκρουπ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής, διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκείνη η 24η Νοεμβρίου του 2016 ήταν ιδιαίτερη. Πέρα από τη νέα συνάντηση των δύο συλλόγων που φυσικά θα ενώνονται παντοτινά από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του ’71 και τα ημιτελικά του ’96 το «τριφύλλι» ήρθε, τότε, αντιμέτωπο, με ένα σύνολο που προκάλεσε θαυμασμό. Η 11άδα του Πέτερ Μπος, εκείνη τη βραδιά, είχε μέσο όρο ηλικίας στα 20,8 έτη!

Ο Αντρέ Ονάνα ήταν στα γκολπόστ, με τον Καμερουνέζο να βρίσκεται πια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να έχει πρωταγωνιστήσει στην πορεία της Ίντερ μέχρι τον τελικό του Champions League το 2023. Μπροστά του, είχε τον Κένι Τετέ, που πλέον είναι μέλος της Φούλαμ, ενώ φυσικά ο Ματάις Ντε Λιχτ έκανε εκείνα τα βήματα που τον κατέστησαν ηγέτη του Άγιαξ και τον έστειλαν μέχρι τη Γιουβέντους και την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Λας Σένε στα χαφ, θα έπαιζε αργότερα καθοριστικό ρόλο στην επική σεζόν όπου οι Ολλανδοί έφτασαν στα ημιτελικά με την Τότεναμ και αποκλείστηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο από το γκολ του Λούκας Μόουρα. Ο Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ, επίσης, «ξεπεταγόταν» για να φτάσει μια μέρα να παίξει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ, στο αρχικό σχήμα βρισκόταν και ο φοβερά άτυχος, Αμπντελάκ Νούρι.

Ως γνωστόν, τον Ιούλιο του 2017, σε ηλικία 20 ετών, υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο γήπεδο σε ματς προετοιμασίας και αυτό του απέφερε σοβαρότατη εγκεφαλική βλάβη που του άλλαξε εντελώς τη ζωή. Πλέον δεν είναι σε κώμα, έχει τις αισθήσεις του, αλλά επικοινωνεί απλά με νοήματα με τα μέλη της οικογένειάς του, όντας καθηλωμένος στο κρεβάτι…

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More