Tuesday, October 22, 2024
Home » Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΛ 0-2: Βρυχήθηκε στις καθυστερήσεις και πήρε σπουδαίο «διπλό» (vid)

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΛ 0-2: Βρυχήθηκε στις καθυστερήσεις και πήρε σπουδαίο «διπλό» (vid)

0 comments

Σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις καθυστερήσεις, η ΑΕΛ πήρε ένα πολύτιμο διπλό επικρατώντας με 2-0 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος», για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να βρει δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, με τον Μάμα να ανοίγει το σκορ στο 90’+1 και τον Ρομπέρτα να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 90’+3. Αντίθετα, οι ερυθρόλευκοι παρά τις προσδοκίες για μια καινούργια αρχή με νέο προπονητή τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι παρέμειναν σε δυσχερή θέση, αποτυγχάνοντας εκ νέου να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Στην 7η θέση η ΑΕΛ με 12 βαθμούς, όσους έχει και η 6η Ομόνοια, όμως μειονεκτεί από τους πράσινους στην ισοβαθμία. Καθηλωμένοι στην προτελευταία θέση με 3 βαθμούς οι ερυθρόλευκοι της Αμμοχώστου.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης μεταξύ Νέας Σαλαμίνας και ΑΕΛ στο «Αμμόχωστος» ξεκίνησε με αρκετό ενδιαφέρον και δύο κλασικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους.

Ο Βέλλιος βρέθηκε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού στο 9′ επιχείρησε μια κεφαλιά από σέντρα του Φερνάντεθ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην οριζόντια δοκό του Μπράγκα. Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο επιθετικός της Νέας Σαλαμίνας χτύπησε ξανά το δοκάρι με δεύτερη κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Ναρσίνγκ.

Η ΑΕΛ, παρά την αρχική της δυστοκία, ισορρόπησε το παιχνίδι. Οι γαλαζοκίτρινοι άρχισαν να ανακτούν την αυτοπεποίθησή τους, με περισσότερες επιθέσεις, αν και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μελίσσα.

Στις τελευταίες στιγμές του ημιχρόνου, η ΑΕΛ ήταν αυτή που προσπάθησε περισσότερο να βρει το γκολ, έχοντας δύο καλές στιγμές με κεφαλιές του Μακρή και του Μεγιάδο, αλλά και πάλι να μην βρίσκουν στόχο. Ένα σουτ του Σινγκ λίγο πριν τη λήξη της περιόδου επίσης δεν βρήκε στόχο, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει χωρίς γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς την ένταση του πρώτου μέρους. Μέχρι το 56′, δεν υπήρξαν σημαντικές φάσεις, και το παιχνίδι παρέμενε φτωχό σε θέαμα. Μάλιστα, η αμυντική σταθερότητα των δύο ομάδων κυριάρχησε, με τις επιθέσεις να μην έχουν αποτέλεσμα. Η ΑΕΛ, ενώ φάνηκε να ανακτά κάποια επιθετικότητα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρές απειλές.

Οι δύο προπονητές όσο περνούσε ο χρόνος έβλεπαν τις ομάδες τους να αδυνατούν να δημιουργούν, προχώρησαν σε αλλαγές προκειμένου να δώσουν φρεσκάδα και δημιουργικότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 82′, ο Βέλλιος είχε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά το απογοητευτικό τελείωμα του από πλεονεκτική θέση ήταν άστοχο. Η ΑΕΛ απάντησε με μία μεγάλη ευκαιρία στο 84′, όταν ο Λεσοβόι βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε μόλις έξω.

Κι ενώ ο χρόνος περνούσε και φαινόταν ότι το 0-0 θα ήταν το τελικό σκορ, ήρθε η δραματική ανατροπή. Στο 90+1′, ο Μάμας κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΛ και μόλις δύο λεπτά αργότερα , ο Ρομπέρτα σφράγισε τη νίκη με δεύτερο γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μελίσσας, Σεργίου (72′ Λέουκο), Τόμοβιτς (86′ Ασεβέδο), Μιχαήλ, Λέτσιακς, Ναρσίνγκ (66′ Μπαχάσα), Μιγκελίτο (72′ Μαυρουδής), Φερνάντεθ, Γκμπελέ, Μπεχαράνο, Βέλλιος

ΑΕΛ (Κρις Κόλμαν): Μπράγκα, Παναγιώτου, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Ιμανισίμουε, Μεγιάδο, Μάμας, Ζαχαρίου, 70′ Τοκού), Λεσοβόι, Σινγκ, Μακρής (70′ Ρομπέρτα).

Σκόρερ: – / 90+1′ Μάμας, 90+3′ Ρομπέρτα

Κίτρινες: 14′ Γκμπελέ , 60′ Μπεχαράνο / 10′ Λεσοβόι, 22′ Μάμας , 52′ Μεγιάδο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Αμμόχωστος Επιστροφή

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος

4ος: Τσαμπαλάς Ανδρέας

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

– Έναρξη Αγλωνα

– 4′ Πρώτη καλή προϋπόθεση για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Ναρσίνγκ να βγάζει τη σέντρα από δεξιά προς τον Βέλλιο και τον Ουεντραόγκο να απομακρύνει σε κόρνερ, το οποίο στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο.

– 7 Σέντρα του Μακρή από δεξιά για την ΑΕΛ, η μπάλα κοντράρει σε αντίπαλο και καταλήγει κόρνερ.

– 9′ Δοκάρι για τη Νέα Σαλαμίνα! Ο Φερνάντεθ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και τον Βέλλιο να πιάνει την κεφαλιά και να καταλήγει στην οριζόντια δοκό του Μπράγκα.

– 10′ Κίτρινη κάρτα για τον Λεσοβόι.

– 11′ Δεύτερο δοκάρι για τον Βέλλιο και τη Νέα Σαλαμίνα. Η εκτέλεση φάουλ του Νάρσινγκ και τον Βέλλιο να πιάνει εκ νέου την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπράγκα.

– 14′ Κίτρινη κάρτα στον Γκμπελέ ο οποίος συμπληρώνει τον απαγορευτικό αριθμό καρτών.

– 18′ Ισορρόπησε το παιχνίδι η ΑΕΛ μετά το μουδιασμένο της ξεκίνημα και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες της Νέας Σαλαμίνας

– 20′ Η εκτέλεση φάουλ του Φερνάντεθ αποκρούει δύσκολα ο Μπράγκα

– 22′ Κίτρινη κάρτα στον Μάμα για φάουλ στον Μπεχαράνο και συμπληρώνει και αυτός τον απαγορευμένο αριθμό καρτών.

– 30′ Άρχισε να βάζει περισσότερη επιθετικότητα στο παιχνίδι της η ΑΕΛ καθώς δεν απείλησε μέχρι στιγμής την εστία του Μελίσσα κάτι που βρίσκει τον Κόλμαν πιο ευχαριστημένο

– 39′ Ο Μακρής αρχικά και ο Μεγιάδο μετά από λίγα δευτερόλεπτα έπιασαν τις κεφαλιές αλλά αμφότεροι αστόχησαν.

– 42′ Νέα καλή στιγμή για την ΑΕΛ με σουτ του Σινγκ, λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έξω.

– 45′ 1 λεπτό ο επιπλέον χρόνος

– Τελος Ημιχρόνου

– Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

– 52′ Κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο για φάουλ στον Φερναντεθ

– 53′ Προσπαθεί η Νέα Σαλαμίνα να βρει τα πατήματα της και να γίνει πιο απειλητική.

– 56′ Καμιά φάση μέχρι στιγμής στο δεύτερο μέρος.

– 58′ Ο Λέτσιακς προλαβαίνει τον Μακρή στην περιοχή και διώχνει μπάλα και κίνδυνο για την ομάδα του.

– 60′ Κίτρινη κάρτα στον Μπεχαράνο.

– 62′ Δυνατό σουτ του Μάμα εκτός περιοχής, έδιωξε ο Μελίσσας.

– 66′ Αλλαγή για τη Νέα Σαλαμίνα εκτός ο Ναρσίνγκ και μέσα ο Μπαχάσα

– 70′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ εκτός οι Μακρής και Ζαχαρίου και μέσα οι Ρομπέρτα και Τοκού

– 72′ Διπλή αλλαγή για την Νέα Σαλαμίνα εκτός οι Σεργίου και Μιγκελίτο και μέσα οι Λέουκο και Μαυρουδής.

– 77′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σινγκ, η μπάλα έξω.

– 80′ Σουτ έξω από την περιοχή του Τοκού, ψηλά έξω η μπάλα.

– 82′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίναμε τον Βέλλιο μόνος από πλεονεκτική θέση στη περιοχή έκανε απογοητευτικό τελείωμα.

– 84 Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Λεσοβόι βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα αλλά το ψηλοκρεμαστό του πλασέ πέρασε μόλις έξω.

– 86′ Αλλαγή για την Νέα Σαλαμινα εκτός ο Τόμοβιτς και μέσα ο Ασεβέδο

– 91′ Γκολ για την ΑΕΛ με τον Μάμα.

– 90+3′Γκολ για την ΑΕΛ με τον Ρομπέρτα

– Τέλος αγώνα

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More