Friday, October 18, 2024
Home » Κατάταξη σε FIFA και UEFA: Βουτιά στη… βουτιά σε βαρέλι χωρίς πάτο για την Εθνική Κύπρου

Κατάταξη σε FIFA και UEFA: Βουτιά στη… βουτιά σε βαρέλι χωρίς πάτο για την Εθνική Κύπρου

0 comments

Η κατάταξη της εθνικής μας ομάδας στη FIFA και την UEFA είναι λίγο… φοβητσιάρικη. Ενώ στο κυπριακό ποδόσφαιρο δαπανούνται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (κατά το 2023 οι οικονομικές καταστάσεις των σωματείων «μιλούσαν» για πάνω από 110 εκ. ευρώ), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βουλιάζει στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή κατάταξη.

Μετά τα τελευταία (αποτυχημένα) αποτελέσματα πέσαμε στην 127η θέση στη FIFA και στην 45η θέση στην UEFA! Από κάτω μας στην Ευρώπη είναι μόνο οι αδύναμες πρώην σοβιετικές χώρες (Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία) και τα μικρά ευρωπαϊκά κρατίδια (Νησιά Φαρόε, Μαλτα, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Λίχτενσταϊν και Σαν Μαρίνο)!

Στον παγκόσμιο χάρτη μπήκαμε δυναμικά την περίοδο 1998-99 με προπονητή τον Πανίκο Γεωργίου όταν φτάσαμε μέχρι την 58η θέση. Η πιο ψηλή μας θέση, ενδεχομένως και συγκυριακή ήταν στις 15 Σεπτέμβρη 2010 (με τον Άγγελο Αναστασιάδη) στο Νο 43, ενώ τον επόμενο μήνα πέσαμε στο Νο 88.

Η χειρότερη θέση στην ιστορία της εθνική μας καταγράφηκε στις 5 Ιουνίου 2014 (Νο 142) σε μια περίοδο μόλις ανέλαβε ο Πάμπος Χριστοδούλου και δεν είχαμε πολλούς αγώνες. Γεγονός που επιβεβαιώνεται με την 85η θέση στις 14 Σεπτεμβρίου 2014. Τώρα τελευταία, η σχετική γραφική παράσταση προκαλεί -τουλάχιστον- έντονο προβληματισμό.

Η πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θυμίζει βουτιά στη… βουτιά σε βαρέλι χωρίς πάτο. Πιάσαμε το Νο 100 επί Βάλεμ, με τον Κωστένογλου πήγαμε στο Νο 107 (Ιούνιος του 2022) κι από τότε πέσαμε άλλες 20 θέσεις για να φτάσουμε στο Νο 127.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More