Wednesday, January 1, 2025
Home » Ισχυρίζεται ότι δεν ακύρωσε βραβεύσεις δημοσιογράφων η ΕΑΚ…

Ισχυρίζεται ότι δεν ακύρωσε βραβεύσεις δημοσιογράφων η ΕΑΚ…

0 comments

Για παρέμβαση στην ελευθεροτυπία σε σχέση με την μη απόδοση δύο Βραβείων της ΕΑΚ ύστερα από έξωθεν παρεμβάσεις, έγινε λόγος σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών από Βουλευτές και καλεσμένους.

Τίθενται σοβαρά ζητήματα από «την ακύρωση δύο βραβεύσεων από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου», είπε στην αρχική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, Δημήτρης Δημητρίου, ενώπιον της Επιτροπής η οποία συζήτησε το θέμα στη σημερινή της πολύωρη συνεδρία.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, σε παρέμβαση του διευκρίνισε ότι η βράβευση των δύο θεμάτων δεν ακυρώθηκε, αλλά υιοθετήθηκε η γνωμάτευση του νομικού συμβούλου τους, που έκρινε ότι τα θέματα είχαν νομική υφή και για το καλώς νοούμενο συμφέρον της ΕΑΚ εισηγήθηκαν την αναστολή και την βράβευση σε μεταγενέστερο στάδιο.

«Δεν ακυρώθηκε η κρίση της κριτικής επιτροπής, για αυτό και δεν δόθηκε το βραβείο της πρωτιάς στα επόμενα στην κατάταξη θέματα. Δεν ακύρωσε τίποτε η ΕΑΚ», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών στην εισαγωγική του τοποθέτηση, πριν δώσει το λόγο στους καλεσμένους της Επιτροπής και στους δύο επηρεαζόμενους συναδέλφους για να παραθέσουν την άποψη τους επί του θέματος, είπε ότι στη δική του αντίληψη όπως το διατύπωσε από την πρώτη στιγμή τίθενται σοβαρά ζητήματα.

Ζητήματα, όπως είπε, έλλειψης ελευθεροτυπίας, έλλειψης ελευθεροφωνίας, παρεμβάσεις από αθλητικούς παράγοντες προς την ΕΑΚ και έθεσε ζήτημα κατά πόσον τίθενται εν κινδύνω ή απειλούνται οι αθλητικογράφοι στην προκειμένη επαγγελματικά.

Ο δημοσιογράφος Φάνης Μακρίδης, του οποίου η βράβευση που αφορούσε έρευνα δεν έγινε, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής σχετικό υπόμνημα, στο οποίο καταθέτει και γραπτώς τις θέσεις του για το θέμα, διευκρινίζοντας ότι για τα όσα καταγράφει έχει και τα αντίστοιχα ντοκουμέντα.

Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό των αποκαλύψεων για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστο του αξιωματούχου της ΚΟΠ, σημείωσε ότι η αφορμή για την έρευνα ήταν μια αναφορά σε έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, τον Ιούνιο του 2014, για έναν παράγοντα της ΚΟΠ που συναλλασσόταν με την ΑΤΗΚ μέσω τεσσάρων εταιρειών σε Σεϋχέλλες και Παρθένες Νήσους, χωρίς να κατονομάζεται το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Όπως είπε, στην έκθεση αυτή καλείτο η ΑΤΗΚ να αναθεωρήσει τα ποσά που δαπανά για τηλεοπτικό προϊόν και από τότε άρχισε να διερευνά το θέμα και τέσσερα χρόνια αργότερα έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστούν τέσσερις ογκώδεις φάκελοι γι΄ αυτές τις εταιρείες.

Ο Φάνης Μακρίδης ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε υιοθετήσαν κάτι εναντίον του κ. Κούμα.

«Δεν είχαμε αφήγημα. Αποκαλύπταμε, άλλωστε, ντοκουμέντα. Αδιαμφισβήτητα γεγονότα που ποτέ δεν ερμηνεύσαμε και μάλιστα επιβεβαιώθηκαν. Ταυτόχρονα, τον αντιμετωπίσαμε με απόλυτο σεβασμό. Κι όχι μόνο αυτό. Φροντίσαμε επιμελώς να δημοσιεύουμε τις θέσεις του. Στο πρώτο δημοσίευμα το 2018 όταν αποκαλύψαμε με ντοκουμέντα τα συμβόλαια φιλοξενήσαμε τοποθετήσεις του. Επιβεβαίωσε τα ευρήματά μας, αλλά είπε πως τα εγειρόμενα θέματα εξετάστηκαν από αρμόδια Σώματα χωρίς να προκύψει οτιδήποτε. Θα δείτε ότι όλα τα δημοσιεύματά μας περιλαμβάνουν θέσεις είτε του κ. Κούμα, είτε δικηγόρου του ή ακόμα καταγράφονται οι προσπάθειές μας να λάβουμε τοποθετήσεις από τη δική του πλευρά, χωρίς την ανάλογη ανταπόκριση», συμπλήρωσε.

Ακολούθως, ο Φάνης Μακρίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υποψηφιότητας του για την έρευνα, για την παρέμβαση εργαζομένου της ΚΟΠ και για την γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου της ΕΑΚ της, και επεσήμανε ότι από σχετικά έγγραφα τα οποία είχε εξασφαλίσει διαπίστωσε ότι «η ΚΟΠ με επιστολή της στις 22/10/2024 κάνει παρέμβαση στην ΕΑΚ», ενώ έθεσε ερωτήματα για τη νομική γνωμάτευση που ζήτησε η ΕΑΚ.

«Δυστυχώς, η ΕΑΚ δεν έδωσε καμία εξήγηση για τους χειρισμούς της, ενώ προέβη σε διάφορες ενέργειες που δεν επιθυμώ να ερμηνεύσω, αλλά προκαλούν αλγεινή εντύπωση και πλήττουν την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος», είπε.

«Εκφράζουμε λύπη για το επίπεδο δημοσιογραφικής παιδείας που επιδεικνύεται. Η δουλειά του δημοσιογράφου δεν έχει να καμία απολύτως σχέση με την ποινική έρευνα που διεξάγεται. Διότι με αυτή τη λογική καταλύεται η ελευθεροτυπία», πρόσθεσε.

Είναι ξεκάθαρο, σημείωσε, «πως άλλη δουλειά κάνει ο δημοσιογράφος και άλλη ο ποινικός ανακριτής, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Δικαστής. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος δεν έχει καμία σχέση με διωκτικές Αρχές. Δεν είμαστε ανακριτές, εισαγγελείς, Δικαστές».

Ο Φάνης Μακρίδης διερωτήθηκε, παράλληλα, τι σχέση μπορεί να έχει η δημοσιογραφική έρευνα, με το αν θα καταλήξει κάπου μια ποινική έρευνα;

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παπαγεωργίου, ο οποίος θα βραβευόταν στην κατηγορία Αρθρογραφία, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων είπε ακολούθως ότι ήταν μια προσβολή προς το άτομο του, με την έννοια ότι χωρίς να επιδιώξεις τη βράβευση σου ανακοινώνουν ότι θα σε βραβεύσουν και μετά σου λένε ότι σε ακυρώνουν και διερωτάσαι το γιατί, διερωτάσαι τι μεσολάβησε.

«Εγώ δεν κατάλαβα γιατί ο Νομικός Σύμβουλος έδωσε τέτοια γνωμάτευση για το δικό μου άρθρο και το δεύτερο ήταν η σειρά των γεγονότων», σημείωσε.

Για παραβίαση της ελευθεροτυπίας, κάνει λόγο η Πρόεδρος της Επ. Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας

———–

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, Έλλη Κοτζιαμάνη, από τη δική της πλευράς είπε, μεταξύ άλλων, ότι για την Επιτροπή, η οποία συζήτησε το θέμα εκτενώς και σε συνεδρίαση της συνιστά το όλο θέμα ξεκάθαρη παραβίαση της ελευθεροτυπίας, της ελευθεροφωνίας, του δικαιώματος του δημοσιογράφου να ασκεί το λειτούργημα του.

Σημείωσε ότι προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν πέραν της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής και το σύνολο της κοινωνίας και της πολιτείας.

«Η όλη εξέλιξη του ζητήματος θίγει δύο δημοσιογράφους για την έρευνα τους και για το άρθρο γνώμης τους», πρόσθεσε.

Και υπάρχει μια σημασιολογία, είπε και αυτή είναι η δική τους τοποθέτηση, αν οι έρευνες ή τα άρθρα οποιουδήποτε δημοσιογράφου ή αθλητικογράφου θίγουν οποιονδήποτε, και έχει την ελευθερία να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο, ποια μηνύματα στέλνονται πρώτα στους δημοσιογράφους, τη δημοσιογραφική οικογένεια στο σύνολο της για το έργο τους, για το δικαίωμα τους και την υποχρέωση τους να ασκούν τη δημοσιογραφία κάνοντας έρευνες και γράφοντας άρθρα γνώμης.

Είπε, παράλληλα, ότι το δεύτερο που προκύπτει είναι αυτή ελευθερία που φαίνεται να αισθάνονται φορείς, προσωπικότητες, διάφορα πρόσωπα από διάφορους τομείς της κοινωνίας για να παρεμβαίνουν προς ΜΜΕ, δημοσιογράφους και φορείς της δημοσιογραφίας.

Σημείωσε ότι ο στόχος δεν πρέπει να είναι η ΕΑΚ, αλλά αυτοί που παρέμβηκαν προς την ΕΑΚ ή το γιατί η ΕΑΚ αισθάνθηκε ότι θα υπήρχε παρέμβαση, υπήρχε παρέμβαση για να προχωρήσει να αποφασίσει την αναστολή ή την ακύρωση των βραβεύσεων. Ανέφερε, επίσης, ότι τα δύο δημοσιογραφικά κείμενα δεν έπασχαν καθόλου δεοντολογικά.

Παρών στη συζήτηση ήταν και τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβεύσεων της ΕΑΚ. Το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΑΚ, νυν Διευθυντής του ΚΥΠΕ, Ντίνος Φοινικαρίδης, αφού αναφέρθηκε στο τι ενημέρωση είχαν για το θέμα από την ΕΑΚ, είπε, μεταξύ άλλων, ότι εάν υπήρχε νομική υφή για κάποια από τα θέματα, θα έπρεπε το ίδιο το ΔΣ της ΕΑΚ να είχε κάνει την δέουσα έρευνα εκ των προτέρων και να μη θέσει τις υποψηφιότητες αυτές ενώπιον των μελών της κριτικής επιτροπής. Πρόσθεσε ότι αν προέκυψε αυτό το ζήτημα μετά την ανακοίνωση των νικητών, θα έπρεπε τα μέλη της κριτικής επιτροπής να είχαν τύχει μιας πλήρους ενημέρωσης για το τι ακριβώς είχε γίνει.

Σημείωσε ότι δεν είχαν ενημέρωση για την επιστολή ΚΟΠ και για την γνωμάτευση των Νομικών Συμβούλων. «Επί της ουσίας φαίνεται να είχε παρέμβαση σοβαρή. Άρα, δεν μου επιτρέπει να είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής και για αυτό υπέβαλα την παραίτηση μου», είπε ο κ. Φοινικαρίδης.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Χατζηχριστοδούλου είπε ότι πίστευε ότι το ΔΣ της ΕΑΚ «θα έβρισκε τη δύναμη να αντισταθεί όχι στις παρεμβάσεις αλλά στον εκβιασμό, διότι δεν ήταν επισήμανση ήταν σκέτος εκβιασμός, και ο εκβιασμός είχε να κάνει στο ότι κάποιοι ισχυροί παράγοντες οι οποίοι έχουν σχέση με τηλεοπτικές πλατφόρμες θέλουν να ελέγχουν ποιοι αθλητικογράφοι θα συμμετέχουν σε αυτές». Σημείωσε ότι ο φόβος που ένιωσε η διοίκηση της ΕΑΚ είναι ότι πιστεύει ότι αν πάει «κόντρα» θα γίνει εκπαραθύρωση αθλητικογράφων από τις πλατφόρμες και θα χάσουν την εργασία τους.

Ο τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΑΚ, Μικαέλο Παπαδάκης, είπε ότι «δυστυχώς πιστεύω έχει πληγεί και το γόητρο της κριτικής επιτροπής και ο ίδιος ο θεσμός και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα». Έθεσε, παράλληλα, το ερώτημα γιατί πέτυχαν αυτές οι παρεμβάσεις. «Νομίζω πέτυχαν γιατί σήμερα η συνεργασία ή κατά κάποιον η εξάρτηση τόσο της ίδιας της ΕΑΚ ως οργάνωση αλλά και μεγάλης μερίδας των αθλητικών συντακτών από φορείς εξουσίας του αθλητισμού είναι μεγαλύτερη συγκριτικά από το παρελθόν», πρόσθεσε.

Κληθείς από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών να αναφέρει γιατί έχει μεγαλώσει αυτή η εξάρτηση, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι το επάγγελμα του αθλητικού συντάκτη είναι υποαμειβόμενο επάγγελμα με κακές συνθήκες εργασίας, και έχει ένα πρόσφορο έδαφος σε φορείς να εργοδοτούν απευθείας αθλητικούς συντάκτες με μερική απασχόληση.

Σε παρέμβαση του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών είπε ότι θεωρεί πως αυτή είναι η ουσία της σημερινής συζήτησης, προσθέτοντας πως δεν ήρθαν για να δικάσουν τον Πρόεδρο της ΕΑΚ κα το Συμβούλιο, δικαστήριο δεν ήταν ποτέ, αλλά ήρθαν να δουν το πραγματικό πρόβλημα και να δουν πως μπορούν να συμβάλουν στην επίλυσή του.

Ο πρωταθλητής κολύμβησης, Σταύρος Μιχαηλίδης, είπε ότι του προκάλεσε απορία η συγκεκριμένη ενέργεια, εξέφρασε κάποια ερωτηματικά προς την ΕΑΚ και η απάντηση ήταν ότι υπήρχε νομική γνωμάτευση και ότι θεώρησε πως υπήρχε λόγος για την γνωμάτευση αυτή.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος, είπε ότι τα όσα συζητούν είναι απόρροια της δυσχερούς εικόνας που παρουσιάζουν οι εργασιακές σχέσεις στο δημοσιογραφικό κλάδο, που καθιστούν όλους τους συναδέλφους ιδιαίτερα ευάλωτους και προσεκτικούς.

Το συμβάν, σημείωσε, με την παρέμβαση, την αδιανόητη, την καταδικαστέα, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, αλλά συνάμα είναι βόμβα στα θεμέλια της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Απορρίπτει τα περί φίμωσης η ΕΑΚ

—————

Ο Πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, στη δική του τοποθέτηση επεσήμανε ότι το ΔΣ της ΕΑΚ απορρίπτει περί φίμωσης, πλήγμα στην ελευθεροτυπία, κλπ.

«Η ΕΑΚ δεν φίμωσε κανέναν και ούτε είναι καν σε θέση να φιμώνει. Το γεγονός ότι δεν φιμώνει η ΕΑΚ , φαίνεται και από την ίδια την ύπαρξη των δημοσιογραφικών βραβείων από το 2020 που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν τη συγγραφή θεμάτων», είπε.

Και είναι, πρόσθεσε, «πολύ σημαντικό να τονιστεί είναι η διαδικασία των συγκεκριμένων βραβείων και το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΑΚ δεν παρεμβαίνει σε κανένα στάδιο στο έργο της ανάδειξης των θεμάτων αυτών, αφού και αυτό είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί τα προτεινόμενα για βράβευση θέματα, υποβάλλονται απευθείας προς την κριτική επιτροπή, από τους ίδιους τους δημοσιογράφους ή από τρίτους και η κριτική επιτροπή έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγει ελεύθερα και αυτόνομα τα βραβευόμενα θέματα».

Αν υπήρχε, συνέχισε ο κ. Μιλτιάδους, οποιαδήποτε πρόθεση φίμωσης, τότε δεν θα είχε την πιο πάνω διαδικασία και ούτε θα ανακοίνωνε η ΕΑΚ ως νικητήρια και τα υπό συζήτηση θέματα.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΚ αφού έκανε αναφορά στα γεγονότα που έφεραν την αναστολή των βραβεύσεων, είπε ότι κατανοούν τις αντιδράσεις όμως η ΕΑΚ οφείλει να τηρεί πάντοτε και για όλα τα ζητήματα υπεύθυνη στάση.

«Το ΔΣ μελέτησε τα ενώπιον του δεδομένα όπως κάνει κάθε φορά και ακολούθησε τις κατάλληλες διαδικασίες, πάντοτε σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους. Το ΔΣ της ΕΑΚ απαρτίζεται από δημοσιογράφους και όχι νομικούς, έτσι είναι υποχρεωμένο όταν υπόψη του ΔΣ τίθενται θέματα νομικής φύσεως, να ζητάει τη συμβουλή και καθοδήγηση των ειδικών», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε ότι «η βράβευση των δύο θεμάτων δεν ακυρώθηκε. Αλλά υιοθετήθηκε η γνωμάτευση του νομικού μας συμβούλου που έκριναν ότι τα θέματα είχαν νομική υφή και για το καλό νοούμενων συμφερόντων της ΕΑΚ εισηγήθηκαν την αναστολή και την βράβευση σε μεταγενέστερο στάδιο».

Δεν έκανε παρέμβαση προς την ΕΑΚ, είπε η ΚΟΕ

—————-

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), Γιώτης Ιωαννίδης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ΚΟΕ, η οποία κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα στην Επιτροπή Θεσμών, δεν έκανε καμία παρέμβαση προς την ΕΑΚ. «Βεβαίως το άρθρο μας ενόχλησε, μας θίγει ως Οργανισμό, αλλά ούτε το συζητήσαμε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο ούτε πήραμε καμία απόφαση ούτε προχωρήσαμε σε αγωγή», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε σε σχέση με αναφορά το γιατί κόπηκε αθλητικογράφος από το ΡΙΚ από την αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από παρέμβαση Ομοσπονδίας, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι δεν έχει να κάνει οτιδήποτε με την ΚΟΕ, εξηγώντας ότι τα άτομα που θα κάλυπταν τους Ολυμπιακούς από το ΡΙΚ ήταν αποκλειστικά επιλογή του ΡΙΚ.

Απευθυνόμενος στην ΚΟΕ, ο κ. Δημητρίου ζήτησε να τους αποστείλουν τις εκθέσεις από τον εσωτερικό έλεγχο σε σχέση με προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής για θέματα ΚΟΕ.

Πρωτοβουλία του ΓΔ ΚΟΠ η επιστολή στην ΕΑΚ, δεν γνώριζε το ΔΣ

————————

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ, Θεόδωρος Θεοδούλου, είπε ότι η θέση της ΚΟΠ για το συγκεκριμένο θέμα είναι αυτούσια στην επιστολή που στάλθηκε, προσθέτοντας ότι δεν μπαίνουν στη διαδικασία να συζητούν θέματα τα οποία είναι υπό διερεύνηση.

Σε ερώτημα του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών αν έχουν προχωρήσει σε μέτρα εναντίον κατά του δημοσιογράφου, ο κ. Θεοδούλου επανέλαβε ότι η υπόθεση (ποινική έρευνα για ανώτερο αξιωματούχο της ΚΟΠ), είναι υπό διερεύνηση και δεν σχολιάζουν περαιτέρω, προσθέτοντας ότι δεν έχουν προχωρήσει σε αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου για το άρθρο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Θεοδούλου είπε ότι για την επιστολή της ΚΟΠ προς το ΔΣ της ΕΑΚ δεν είχε γνώση το ΔΣ της ΚΟΠ ούτε και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, ήταν πρωτοβουλία του Γενικού Διευθυντή της ΚΟΠ, Ανθούλη Μυλωνά, ο οποίος υπογράφει την επιστολή που έχει αποσταλεί από την ΚΟΠ στην ΕΑΚ και ο οποίος ήταν παρευρισκόταν στη σημερινή συνεδρία.

Από πλευράς του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ο εκπρόσωπος του αναφέρθηκε όσον αφορά τις γνωματεύσεις, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι τους ανησυχεί η κατάσταση και τα όσα άκουσαν σήμερα είναι απαράδεκτα και πρέπει να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, είπε ότι «θεωρώ ότι η σημερινή συζήτηση είναι μια χρυσή ευκαιρία να γυρίσει ο διακόπτης».

«Και τι εννοώ: Είτε θα βολευτούμε και εμείς όπως βολεύονται κάποιοι να συνεχίσουμε οι δημοσιογράφοι και οι αθλητικογράφοι να ανακοινώνουν συμβάντα είτε θα ενισχύσουμε τη διερευνητική δημοσιογραφία και τα άρθρα γνώμης τα οποία θα δημιουργούν θόρυβο που είναι εκείνα που οδηγούν και κάπου», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν παρεμβάσεις και επειδή αντιλαμβάνομαι απόλυτα σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκονται οι δημοσιογράφοι όταν έχουν να επιλέξουν το βιοπορισμό τους και το να πουν ελεύθερα την άποψη τους, το πρόβλημα είναι πάρα πολύ βαθύτερο από όσο νομίζουμε».

«Αυτό έρχεται σε συνέχεια κάποιων καταγγελιών που βάζουν στο κάδρο πως οικονομικά συμφέροντα και ο έλεγχος τους ελέγχουν όσους ασχολούνται με τα αθλήματα και πως ο έλεγχος των χρημάτων έχει ως αποτέλεσμα τον έλεγχο της γνώμης, της περιγραφής και το τι γίνεται εντός και εκτός γηπέδου», συμπλήρωσε.

Η ανεξάρτητη Βουλευτής, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, είπε ότι η Κύπρος στο δίκτυ της ελευθεροτυπίας ολισθαίνει και μετά από αυτή την υπόθεση θα πάμε και πάρα κάτω.

Σημείωσε ότι οι Δημοκρατίες κινδυνεύουν όταν οι πλούσιοι και οι ισχυροί μπορούν να φιμώσουν τους επικριτές τους μόνο και μόνο διότι υψώνουν τη φωνή τους σε θέματα δημοσίου συμφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου, κλείνοντας τη συνεδρία είπε ότι τουλάχιστον η αθλητική δημοσιογραφία είναι στο γύψο, προσθέτοντας ότι όταν υπάρχουν οικονομικά, βιοπορισμού συμφέροντα προς τους αθλητικογράφους, ως εκ τούτου που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν όπως θα ήθελαν να λειτουργήσουν, αυτό το βάζει τουλάχιστον την αθλητική δημοσιογραφία στο γύψο.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΕΑΚ, ο κ. Δημητρίου είπε: «Δεν ακυρώσατε μόνο τα βραβεία. Στη δική μου αντίληψη ακυρώσατε την αξιοπρέπεια ανθρώπων. Ακυρώσατε την ελευθεροφωνία και την ελευθεροτυπία των ανθρώπων που επέλεξε η κριτική επιτροπή να τιμήσει. Ακυρώσατε τη δουλειά που γίνεται. Ακυρώσατε το σθένος συναδέλφων να συνεχίσουν να γράφουν είτε την άποψη τους είτε να κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία».

Είπε, παράλληλα, ότι είναι εδώ για να συμβάλουν στην ευημερία της αθλητικογραφίας και των αθλητικών συντακτών.

Απευθυνόμενος στον ΓΔ ΚΟΠ, ο κ. Δημητρίου είπε ότι δεν τους απάντησε στα ερωτήματα και αποφάσισαν με τον Αντιπρόεδρο της ΚΟΠ να επικαλεστούν την έρευνα που γίνεται.

Πηγή: Βalla.com.cy

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00