Thursday, October 10, 2024
Home » Ινιέστα: Η δήλωση για τη Χρυσή Μπάλα του 2010 που μεγαλώνει κι άλλο τον μύθο του

Ινιέστα: Η δήλωση για τη Χρυσή Μπάλα του 2010 που μεγαλώνει κι άλλο τον μύθο του

0 comments

Ο Αντρές Ινιέστα έριξε επίσημα τους τίτλους τέλους της μεγαλειώδους καριέρας του κι αν ένα πράγμα λείπει από το παλμαρέ του αυτό δεν είναι άλλο από τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Ισπανός θρύλος βρέθηκε δύο φορές στην καλύτερη τριάδα, φτάνοντας πιο κοντά από ποτέ στο βραβείο το 2010, τη χρονιά που με το δικό του γκολ έστεψε την Ισπανία πρωταθλήτρια κόσμου, χάνοντας την πρωτιά από τον Λιονέλ Μέσι μόλις για 5% στην ψηφοφορία της «Equipe».

Αντρές Ινιέστα: Δαντελένιος στρόβιλος

Ο ποδοσφαιρικός μύθος που αφήνει, όμως, ο Ινιέστα είναι δεδομένο πως ξεπερνά τίτλους και ατομικές διακρίσεις. Αυτό αποδεικνύεται ακόμα πιο περίτρανα μετά τις δηλώσεις που παραχώρησε σχετικά με εκείνη τη βράβευση στο πλευρό των δύο συμπαικτών του.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το γεγονός πως δεν κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα, ο Ινιέστα τόνισε πως η μεγαλύτερη ανταμοιβή κι από το ίδιο το βραβείο ήταν πως στο βάθρο βρέθηκαν τρεις παίκτες από τη Μασία, από την ίδια Ακαδημία, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι τα δύο πράγματα που αρκούν για να τον κάνουν περήφανο είναι ότι έγινε ποδοσφαιριστής και ότι κέρδισε την αγάπη των φιλάθλων

«Η λέξη ”περηφάνεια” που χρησιμοποιώ σήμερα δεν έχει να κάνει με τους τίτλους που κέρδισα. Είναι γιατί έκανα πράξη το όνειρό μου που ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής και να νιώσω την αγάπη όλων των φιλάθλων. Όσα άλλα ήρθαν στην πορεία ήταν συνέπεια των παραπάνω. Είτε κερδίσεις τη Χρυσή Μπάλα είτε όχι, αυτά τα δύο πράγματα είναι που μένουν και που τουλάχιστον εγώ θα θυμάμαι για πάντα.

Η εικόνα του Τσάβι, του Μέσι κι εμένα, των τριών μας στο βάθρο της Χρυσής Μπάλας το 2010 για μένα αξίζει περισσότερα από το να είχα κερδίσει εγώ το βραβείο. Το να έχεις τρεις παίκτες από την ίδια Ακαδημία, από τη Μασία στο βάθρο για τη Χρυσή Μπάλα ήταν το αληθινό έπαθλο εκείνης της βραδιάς, όχι το ποιος το κέρδισε».

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More