Sunday, October 27, 2024
Home » Θύμα ρατσιστικών προσβολών ο Γιαμάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (vid)

Θύμα ρατσιστικών προσβολών ο Γιαμάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (vid)

0 comments

Η Επιτροπή Διοργανώσεων και η Επιτροπή κατά της Βίας στην Ισπανία αναμένεται πως θα εξετάσουν προσεκτικά τα βίντεο, μετά από ρατσιστική προσβολή που δέχτηκε ο Λαμίν Γιαμάλ στο 4-0 της Μπαρτσελόνα εις βάρος της Ρεάλ, στο κλάσικο που διεξήχθη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Συγκεκριμένα, οπαδός που βρισκόταν στις πρώτες σειρές της εξέδρας, άρχισε να βρίζει τον νεαρό σταρ της Μπάρτσα, κατά τον πανηγυρισμό του μετά το γκολ που σημείωσε (3-0).

«Γ… μαύρος», «γ… Άραβας» και «πήγαινε στο φανάρι να πουλάς χαρτομάντηλα» ήταν κάποιες από τις εκφράσεις που ακούγονται καθαρά σε βίντεο που κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι φορείς του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν υιοθετήσει σκληρή στάση τα τελευταία χρόνια, καταδικάζοντας κάθε εκδήλωση ρατσισμού με κυρώσεις, ειδικά από τότε που προφέρθηκαν προσβολές κατά του Βινίσιους στον αγώνα Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης τον Μάιο του 2023. Η Επιτροπή Διοργανώσεων είχε κλείσει μερικώς την κάτω εξέδρα του Μεστάγια για πέντε αγώνες, αν και αργότερα η ποινή μειώθηκε στους τρεις, ενώ τρεις οπαδοί της τοπικής ομάδας καταδικάστηκαν σε οκτώ μήνες φυλάκισης και αποκλείστηκαν διά βίου από τον σύλλογο.

Τώρα αναμένεται ότι στην ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών των προσβολών κατά του Λαμίν Γιαμάλ θα συνδράμει και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει προσφέρει πλήρη υποστήριξη στον Βινίσιους στον αγώνα κατά του ρατσισμού.

Δείτε τα βίντεο

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More