Saturday, October 5, 2024
Home » Η «εξωγήινη» πραγματικότητα που έπρεπε να συνηθίσει ο Φερστάπεν

Η «εξωγήινη» πραγματικότητα που έπρεπε να συνηθίσει ο Φερστάπεν

0 comments

Η κυριαρχία της Red Bull Racing έχει τελειώσει εδώ και αρκετούς αγώνες. Η αυστριακή ομάδα μετράει 7 νίκες στο 2024, όλες δια χειρός Μαξ Φερστάπεν όμως η τελευταία της ήταν στο GP Ισπανίας τον περασμένο Ιούνιο.

Οι αντίπαλοι των «ταύρων» έχουν κάνει καλύτερη δουλειά στον τομέα της εξέλιξης, με τη McLaren να είναι πλέον αυτή που έχει το κυρίαρχο μονοθέσιο. Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα έχει κερδίσει τους τρεις από τους τέσσερις αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί, με τον Λάντο Νόρις να έχει ανέβει δύο φορές στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Η νίκη του Βρετανού στη Σιγκαπούρη τρόμαξε τη Red Bull Racing που πλέον ανησυχεί πως δεν θα χάσει μόνο το πρωτάθλημα κατασκευαστών αλλά και των οδηγών. Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, μίλησε πως η τωρινή κατάσταση στη Formula 1 είναι μια νέα πραγματικότητα για τους «ταύρους» και τον Μαξ Φερστάπεν.

«Η κυριαρχία του Λάντο Νόρις είναι εξωγήινη, ειδικά όταν το μονοθέσιό του φοράει τη μεσαία γόμα ελαστικών. Αύξανε τη διαφορά κατά εννέα δέκατα του δευτερολέπτου από εμάς. Όταν το κάνει αυτό, τότε πρέπει να συνηθίσουμε έναν εντελώς καινούργιο κόσμο», ανέφερε ο Αυστριακός.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων που ετοιμάζει η Red Bull Racing για τον αγώνα στο Τέξας των ΗΠΑ: «Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση όμως δεν θα είναι αρκετό. Ο αγώνας μας στη Μόντσα ήταν από τους χειρότερους που θυμάμαι. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε τα πήγαμε τόσο άσχημα από πλευράς στρατηγικής, pit-stops, ταχύτητας, όλα μαζί».

Ο Μάρκο παραδέχθηκε επίσης πως δύσκολα θα καταφέρει η Red Bull Racing να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ωστόσο τονίζει πως εάν ο Φερστάπεν πάρει δύο νίκες στους επόμενους αγώνες θα καταφέρει να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More