Sunday, September 29, 2024
Home » Εθνικός – Ανόρθωση 2-2: Εφτάψυχη «Κυρία» τού χάλασε το πάρτι (vid)

Εθνικός – Ανόρθωση 2-2: Εφτάψυχη «Κυρία» τού χάλασε το πάρτι (vid)

0 comments

Χάθηκε στο Δάσος, αλλά βρήκε πυξίδα η Ανόρθωση και απέφυγε την τρίτη ήττα στη σεζόν. Η «Μεγάλη Κυρία» έχανε 0-2 από τον Εθνικό στο Δασάκι, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέρματα των Στυλιανού (45’+3) και Ντε Ιριόντο (47′), έδειχναν να ελέγχουν την αναμέτρηση, όμως η ομάδα του Γιάννη Οκκά δεν είπε την τελευταία της λέξη. Μείωσε στο σκορ με πέναλτι του Ράφα Λόπες στο 59’ και ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά του Ανδρέα Χρυσοστόμου στο 82’. Ο Κύπριος μέσος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης μετά τον Λόπες που βρίσκει δίχτυα στο πρωτάθλημα. Στους πέντε βαθμούς και οι δύο ομάδες με το πέρας πέντε αγωνιστικών.
Το ματς
Ο Εθνικός πατούσε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και με αιχμή του δόρατος τον δαιμόνιο Μπονέτο προκαλούσε πονοκεφάλους στην Ανόρθωση. Ο Αργεντινός εξτρέμ με την ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση απείλησε 3-4 φορές την εστία του Ζίφκοβιτς. Η Ανόρθωση είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, όμως δυσκολευόταν να μπει με απαιτήσεις στην περιοχή του Φλόρες.
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με τέσσερις τελικές προσπάθειες, όμως τη διαφορά έκανε το μοναδικό εντός στόχου σουτ από τον Εθνικό. Στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου, στο 45’+3 ο Μάριος Στυλιανού δοκίμασε την τύχη του με μακρινό σουτ και αυτή του χαμογέλασε. Η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Χρυσοστόμου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς.
Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Νταβίδ Μπαντία άρχισε το δεύτερο. Δηλαδή, με γκολ! Ο Μπονέτο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Γκονζάλες έκανε πισινή κεφαλιά και ο Ντε Ιριόντο στο 47’ έκανε το 2-0, με τους παίκτες της Ανόρθωσης να μαρκάρουν με τα μάτια.
Η Ανόρθωση έμοιαζε χαμένη στο Δάσος, ενώ οι γηπεδούχοι έστησαν πάρτι και έδειχναν ικανοί για να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο το προβάδισμά τους. Στο 56’ άλλαξε το σκηνικό. Ο Μπαχάνακ σε μία διεκδίκηση της μπάλας κλώτσησε από πίσω τον Λόπες, παράβαση που δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής Μάριος Αντωνίου, όμως εντοπίστηκε από τον Ιταλό VARίστα Μάρκο Σέρρα. Αφού είδε τη φάση στο βίντεο ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Λόπες με το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα έδωσε… οξυγόνο στην ομάδα του Γιάννη Οκκά.
Παρά τη μείωση του σκόρ και την ψυχολογική ώθηση η «Κυρία» συνέχισε να δυσκολεύεται στην παραγωγή φάσεων. Άλλωστε, η πρώτη καλή φάση μετά το 2-1 ήταν ένα άστοχο σουτ του Αρτυματά στο 81’. Όμως, ένα λεπτό αργότερα βρήκε τη λύση από στατική φάση. Ο Κίκο εκτέλεσε κόρνερ, ο Χρυσοστόμου πήδηξε στον… Θεό και ισοφάρισε σε 2-2. Η συνέχεια της αναμέτρησης σημαδεύτηκε από αρκετές διακοπές, αρκετή ένταση και εν τέλει οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Νταβίδ Μπαντία): Φλόρες, Στυλιανού, Μπαχάνακ, Λομοτέι, Ιωάννου (90’+4 Αγγελόπουλος), Ντε Ιριόντο (62′ Σάντι), Λίπσκι, Οφόρι, Γκονζάλες (68′ Μπρένο), Μπονέτο, Αντερέγκεν.

Ανόρθωση (Γιάννος Οκκάς): Ζίφκοβιτς, Κονσεϊσάο (73′ Σταμούλης), Μουγκαμπί, Χρυσόπουλος, Κίκο, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, Ρόγκουλιτς (53′ Ίλιεφ), Παρούτης (73′ Θεοδώρου), Γκιούρτσο (53′ Γούλερι, 77′ Σ. Χαραλάμπους), Λόπες.

Σκόρερ: Στυλιανού 45’+3, Ντε Ιριόντο 47′ / Λόπες (πεν.) 59′, Χρυσοστόμου 82′

Κίτρινες: Ντε Ιριόντο, Oφόρι, Αντερέγκεν, Μπαχάνα,Φλόρες / Χρυσοστόμου

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Εθνικού Άχνας

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

Α’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος

Β’ Βοηθός: Χαραλάμπους Α. Γιώργος

4ος: Αντωνίου Μάριος

VAR: Σέρρα Μάρκο (Ιταλία)

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Εάνρξη αγώνα

5′ Φάουλ για την Ανόρθωση σε πολύ καλό σημείο, σε ανατροπή του Παρούτη από τον Λίπσκι.

6′ Εκτέλεσε το φάουλ ο Γκιούρτσο, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

8′ Διακοπή στο παιχνίδι καθώς ο διαιτητής του αγώνα Ανδρέας Αργυρού αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα. Δέχθηκε την ιατρική περίθαλψη από τους ανθρώπους του Εθνικού και συνεχίζει.

11′ Τεράστια ευκαιρία για τον Εθνικό, σε γρήγορη αντεπίθεση ο Μπονέτο βρέθηκε απέναντι στον Ζίφκοβιτς, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

12′ Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Ανδρέας Αργυρού και ετοιμάζεται ο 4ος Μάριος Αντωνίου για να συνεχίσει τον αγώνα.

17′ Επαναρχίζει μετά από πέντε λεπτά ο αγώνας.

21′ Απειλεί ξανά ο Εθνικός και πάλι με τον Μπονέτο, ο οποίος μετά το λάθος του Αρτυματά και την πάσα του Αντερέγκεν βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

27′ Κίτρινη κάρτα στον Οφόρι για φάουλ στον Παρούτη.

32′ H Aνόρθωση με ποσοστό 68% έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύεται να γίνει απειλητική προς την εστία του Εθνικού, που επιδιώκει να κτυπήσει στην κόντρα.

34′ Ο Μπονέτο με ωραία ενέργεια υπό την επιτήρηση του Κίκο, έκανε φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίφκοβιτς.

34′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση, πάσα του Κονσεϊσάο στον Λόπες, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Φλόρες, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

45′ Καλή ευκαιρία για την Ανόρθωση, μετά το φάουλ του Κονσεϊσάο ο Στυλιανού έκανε κεφαλιά η μπάλα πήγε στον Χρυσόπουλο ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι, αλλά ο Φλόρες ήταν σε ετοιμότητα.

45′ Οκτώ λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

45’+3 ΓΚΟΛ για τον Εθνικό με τον Μάριο Στυλιανού! Μετά το ελεύθερο διαιτητή ο Κύπριος αμυντικός δέχθηκε πάσα εκτός περιοχής, σούταρε με δύναμη, η μπάλα κτύπησε στον Χρυσοστόμου άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Ευκαιρία με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπονέτο με μπόλικα φάλτσα προσπάθησε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, έξω η μπάλα.

47′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, 2-0 με κεφαλιά του Ντε Ιριόντο. Κόρνερ του Μπονέτο από δεξιά, πρώτη κεφαλιά από τον Γκονζάλες, ο Ντε Ιριόντο στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μάρκαραν με τα μάτια οι παίκτες της Ανόρθωσης.

56′ Γίνεται έλεγχος για πέναλτι υπέρ της Ανόρθωσης σε μαρκάρισμα του Μπαχάνακ στον Λόπες. Πάει στο βίντεο ο διαιτητής και αφού είδε τη φάση καταλογίζει πέναλτι για την Ανόρθωση. Ξεκάθαρη η παράβαση.

59′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση, 2-1 μειώνει η ομάδα της Αμμοχώστου με πέναλτι του Ράφα Λόπες. Έφθασε τα 4 γκολ ο Πορτογάλος.

68′ Φάουλ για την Ανόρθωση σε καλό σημείο.

75′ Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Γούλερι και θα γίνει αλλαγή στην αλλαγή. Στη θέση του ο Στέφανος Χαραλάμπους.

81′ Μακρινό σουτ του Αρτυματά, χωρίς καμία τύχη.

82′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση, 2-2 με τον Χρυσοστόμου! Κόρνερ του Κίκο ο Κύπριος μέσος πήδηξε στον… Θεό και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πρώτος παίκτης που σκοράρει μετά τον Λόπες!

90′ Δέκα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος, καθώς υπήρχαν πολλές διακοπές στο ματς.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise