Friday, September 20, 2024
Home » Εθνική με δύο πρόσωπα, καλείται να κρατήσει το ένα

Εθνική με δύο πρόσωπα, καλείται να κρατήσει το ένα

0 comments

Η Κύπρος επέστρεψε στις νίκες σε επίσημο παιχνίδι δύο χρόνια μετά και σε εκτός έδρας νίκες μετά από πέντε, επικρατώντας της Λιθουανίας με 1-0, στην πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Εθνών. Η εθνική μας ομάδα μετά από μακρά περίοδο χωρίς επιτυχία, κατάφερε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας σημάδια βελτίωσης.

Στα θετικά του αγώνα η ομάδα κατάφερε να αντιδράσει μετά το προβληματικό ξεκίνημα, όπου η Λιθουανία είχε τον έλεγχο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Το γκολ του Πίττα στο 34ο λεπτό απέδειξε γιατί ομάδες από το εξωτερικό «γλυκοκοιτάζουν» την περίπτωσή του καθώς η ποιότητα που διακατέχει στο σκοράρισμα είναι αδιαμφισβήτητη. Επίσης, το γκολ που σημειώθηκε ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας στην επίθεση, με τον Κάστανο και τον Τζιωνή να συνδυάζονται άψογα πριν ο Πίττας ολοκληρώσει τη φάση. Μέρος της νίκης πιστώνεται και στον Τιμούρ Κετσπάγια καθώς με τις αλλαγές των Αντρέου και Μαλεκκίδη στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία και περιόρισε τις επικίνδυνες φάσεις των αντιπάλων.

Στον αντίποδα το πρώτο ημίχρονο ανέδειξε τα αμυντικά προβλήματα της Εθνικής μας, με τη Λιθουανία να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, κυρίως μέσω στημένων φάσεων. Στα πρώτα 20-25 λεπτά του αγώνα, η Κύπρος φάνηκε να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και να αντιμετωπίσει την πίεση της Λιθουανίας. Οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη συγκέντρωσης, κυρίως στην αμυντική γραμμή, και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Η ομάδα φάνηκε να είναι ευάλωτη και να υποπίπτει σε εύκολα λάθη, κάτι που σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσε να κοστίσει.

Η νίκη αυτή είναι αναμφίβολα σημαντική, αλλά η Κύπρος χρειάζεται να χτίσει πάνω σε αυτή την επιτυχία και να παρουσιαστεί ακόμα βελτιωμένη στη συνέχεια. Η συνέπεια και η σταθερότητα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της ομάδας, ενώ η βελτίωση στις αδυναμίες, όπως η αμυντική λειτουργία και η πειθαρχία, είναι απαραίτητες για να ελπίζουμε σε θετική πορεία στο Πρωτάθλημα Εθνών.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι παίκτες του έχουν τώρα την ευκαιρία να ανασυνταχθούν, να κρατήσουν τα θετικά και να δουλέψουν πάνω στη σημερινή εμφάνιση, ώστε να παρουσιάσουν μια πιο ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική εικόνα στον αγώνα της Δευτέρας (9/8) κόντρα σε ένα ποιοτικότερο αντίπαλο όπως το Κόσσοβο.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More