Tuesday, September 17, 2024
Home » Εθνική Κύπρου: Χαμόγελα για ένα νέο ξεκίνημα

Εθνική Κύπρου: Χαμόγελα για ένα νέο ξεκίνημα

0 comments

Μετά τη νίκη στη Λιθουανία, το σύνθημα της ΚΟΠ ακούγεται πιο εύηχο και όμορφο, και κυρίως δεν προκαλεί τις αντιδράσεις των τελευταίων μηνών: «Στηρίζουμε την εθνική μας! Στηρίζουμε την ομάδα που μας ενώνει!».

Το «καταραμένο» σερί με τις εννέα συνεχόμενες ήττες και την ατέλειωτη κατρακύλα, σταμάτησε στη Μαριαπόλε. Η εθνική Κύπρου νίκησε σε επίσημο παιχνίδι, μετά από 713 ημέρες και μετά από πέντε χρόνια εκτός έδρας!

Είναι απόλυτα φυσιολογικό, λοιπόν, να δούμε -επιτέλους- χαμογελαστά πρόσωπα. Το γκολ του Πιττα στο 34’ ήταν το έναυσμα για να πιστέψουν όλοι σε ένα νέο ξεκίνημα. Μόνο που δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται το Κόσοβο, στη 2η αγωνιστική του Nations League και μια δεύτερη νίκη θα προσθέσει πόντους στην αισιοδοξία και στον ενθουσιασμό των διεθνών. Η αυριανή μας αντίπαλος δεν άρχισε καλά τη διοργάνωση, αφού στην έδρα της κατέρρευσε στο β’ ημίχρονο απέναντι στους Ρουμάνους. Το 0-3 και η αποβολή του Βοχβόντα στο 85’ έφερε σύννεφα στο Κόσοβο, τα οποία ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι συνεργάτες του καλούνται αύριο να εκμεταλλευθούν.

Ο Γεωργιανός τεχνικός πρώτος έσπευσε να πει «να μην πετάμε στα σύννεφα», αλλά ήταν ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη θέληση των παικτών του. «Παλέψαμε πάρα πολύ, αν και δεν μπήκαμε καλά από την αρχή. Όλοι οι παίκτες μας έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα, κάναμε μια νίκη με μια ομάδα που λίγο-πολύ είναι της δυναμικότητάς μας, αλλά θα μας βοηθήσει ψυχολογικά», σχολίασε προπονητής της εθνικής Κύπρου κι έδωσε το σύνθημα για την αυριανή αναμέτρηση στην ΑΕΚ Αρένα (17:00) κόντρα στο Κόσοβο: «Τώρα θα παίξουμε στην έδρα μας και θέλουμε, επιτέλους ,να νιώσουμε ότι παίζουμε στην έδρα μας. Είναι η εθνική ομάδα και πρέπει κάθε φορά ο κόσμος να είναι στο γήπεδο, είτε με νίκες είτε με ήττες. Δεν ζητάμε 50 χιλιάδες κόσμο, αλλά ένα γήπεδο που χωράει 5-6 χιλιάδες να είναι γεμάτο».

Ταυτισμένος με τον προπονητή του κι ο χρυσός σκόρερ Γιάννης Πίττας: «Ελπίζω να πάρουμε όλοι αυτοπεποίθηση, να πάμε τη Δευτέρα στην έδρα μας, σε ένα δύσκολο αγώνα, και ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο για να πάρουμε το αποτέλεσμα». Είναι ευδιάκριτη η απαίτηση για ένα γεμάτο γήπεδο και πιστεύεται ότι Κύπριοι φίλαθλοι θα είναι εκεί.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More