Wednesday, October 16, 2024
Home » Εθνική Αγγλίας: Ο Τούχελ των νοκ άουτ έχει τον τρόπο να… το φέρει σπίτι του

Εθνική Αγγλίας: Ο Τούχελ των νοκ άουτ έχει τον τρόπο να… το φέρει σπίτι του

0 comments

Το μεγάλο deal ανάμεσα στην Αγγλία και τον Τόμας Τούχελ είναι πλέον γεγονός. Η ομοσπονδία της Αγγλίας δεν άργησε και λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση του deal με τον Γερμανό ο οποίος θα αναλάβει από τον Γενάρη του 2025 μέχρι και το καλοκαίρι του 2026, μετά δηλαδή το Μουντιάλ των ΗΠΑ.

Ήδη στο Νησί έχει γίνει μεγάλος ντόρος όσον αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία. Είναι σωστή ή όχι η πρόσληψη του Τούχελ; Θα αποδειχθεί ο Γερμανός κατάλληλος για τον δύσκολο πάγκο των «τριών λιονταριών»; Θα μπορέσει επιτέλους να ξορκίσει την… κατάρα του «It’s coming home»;

Ο Τούχελ είναι ο άνθρωπος των νοκ άουτ διοργανώσεων
Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάποιο πρωτάθλημα με την Τσέλσι. Με την Μπάγερν μπόρεσε όμως να κατακτήσει την Bundesliga στην πρώτη του χρονιά στην «Allianz Arena», ενώ στο παρελθόν κατέκτησε και δύο πρωταθλήματα Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερέν. Για τον Τούχελ ωστόσο οι νοκ άουτ διοργανώσεις έχουν αποδειχθεί πως του… πάνε περισσότερο.

Ο Γερμανός έχει το «know how» στους θεσμούς αυτούς και το έχει αποδείξει περίτρανα. Άλλωστε οι περισσότεροι του τίτλοι έχουν κατακτηθεί σε αυτές τις διοργανώσεις, με αποκορύφωμα φυσικά το Champions League του 2021 με την Τσέλσι.

Ο Τούχελ αποτελεί έναν προπονητή που έχει δημιουργηθεί για αυτές τις διοργανώσεις. Οι αριθμοί… μιλάνε από μόνοι τους. Ο Γερμανός τεχνικός είχε ποσοστό νικών 74% στον πάγκο της Τσέλσι σε νοκ άουτ παιχνίδια. Το ποσοστό αυτό για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της Αγγλίας έφτασε μέχρι και το 54%, με τη διαφορά να μοιάζει στα… χαρτιά αρκετά μεγάλη.

Ο Τούχελ αποτελεί έναν εκ των τεσσάρων προπονητών στην ιστορία του Champions League που έχει καταφέρει να φτάσει στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με τρεις διαφορετικές ομάδες. Στις δύο περιπτώσεις κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, ενώ στη μία αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης που στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

Αυτή μάλιστα πρόκειται και για τη μοναδική φορά που ο Τούχελ έχει χάσει σε ημιτελικά κάποιας διοργάνωσης με οποιαδήποτε ομάδα. Συνολικά, σε 12 γύρους ημιτελικών που έχει δώσει στην καριέρα του ο Γερμανός μετράει 11/12 προκρίσεις.

Με την Τσέλσι μάλιστα, ο Τούχελ κατάφερε να αναδείξει περισσότερο από κάθε αλλού το «know how» που διαθέτει στα ημιτελικά, φτάνοντας στους τελικούς όλων των διοργανώσεων στις οποίες συμμετείχε και έφτασε μέχρι τους «4». Στο FA Cup του 2021, η Τσέλσι του Τούχελ ηττήθηκε στον τελικό από τη Λέστερ στις λεπτομέρειες, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν οι «μπλε» έχασαν σε FA Cup και Carabao Cup από τη Λίβερπουλ στα πέναλτι. Φυσικά, σε αυτό το διάστημα, πέρα από το Champions League, κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλων Συλλόγων.

Μπορεί αυτή τη στιγμή οι Άγγλοι να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, ωστόσο το βιογραφικό του Τούχελ όσον αφορά τις νοκ άουτ διοργανώσεις αποτελεί ένα πολύ μεγάλο… ατού του Γερμανού τεχνικού. Φυσικά, ο μόνος τρόπος ώστε ο Τούχελ να αποδειχθεί επιτυχημένος είναι να στείλει την Αγγλία στην… Γη της Επαγγελίας και να ξορκίσει την «κατάρα» του «It’s coming home» που στοιχειώνει τους Άγγλους εδώ και χρόνια.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More