Friday, September 27, 2024
Home » ΑΠΟΕΛ – Πάφος FC 1-0: Σούπερ πρωταθλητής σε μάχη των μαχών! (vid)

ΑΠΟΕΛ – Πάφος FC 1-0: Σούπερ πρωταθλητής σε μάχη των μαχών! (vid)

0 comments

Το 15ο Σούπερ Καπ της ιστορίας του πανηγυρίζει ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 1-0 της Πάφος FC σε μάχη των μαχών στο Στάδιο Άλφαμεγα και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι, λίγους μετά την επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου ο ΑΠΟΕΛ έβαλε στην τροπαιοθήκη του το Σούπερ Καπ μετά από πέντε χρόνια. Επιπλέον, έβαλε τέλος στην κακοδαιμονία που τον ήθελε να μην κερδίζει ποτέ στο νεότευκτο γήπεδο της Λεμεσό, όπου μετρούσε τέσσερις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

Η Πάφος FC αν και έπαιζε από νωρίς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ντράγκομιρ στο 12’, όχι μόνο ήταν ανταγωνιστική, αλλά κυριάρχησε κατά διαστήματα στο παιχνίδι και έψαξε με μανία την ισοφάριση. Στην παρθνική της παρουσία σε Σούπερ Καπ η παφιακή ομάδα δεν κατάφερε να φθάσει στο ζητούμενο, όμως επιβεβαίωσε τη δυναμική της.

To ματς

Τα είχε σχεδόν όλα το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Γκολ, κόκκινη κάρτα, πέναλτι που δεν εκτελέστηκε ποτέ, πάθος, ένταση και μάχες σώμα με σώμα. Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με γκολ από τα… αποδυτήρια. Στο 58ο δευτερόλεπτο ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό έβαλε μπροστά στο σκορ τους πρωταθλητές με κοντινό πλασέ μετά από εξαιρετική πάσα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Γκανέζος μέσος κινήθηκε πανέξυπνα στην περιοχή της Πάφου και νίκησε τον Ίβουσιτς.

Πριν καλά – καλά συνέλθουν οι κυπελλούχοι δέχθηκαν δεύτερη «μαχαιριά» ή για την ακρίβεια πληγώθηκαν από μόνοι τους. Ο Ντράγκομιρ έκανε δυνατό φάουλ από πίσω στον Τσεπάκ με τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή να τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα. Ο VARίστας Δημήτρης Σολωμού κάλεσε τον διαιτητή να πάει στο on field review για αναβάθμιση της ποινής. Αφού είδε την επαναληπτική προβολή άλλαξε την απόφασή του και απέβαλε τον μέσο της παφιακής ομάδας. Ο Ντράγκομιρ έπεσε με τις τάπες και είχε παρατεταμένα τεντωμένο το πόδι με αποτέλεσμα να κτυπήσει από πίσω τον αμυντικό του ΑΠΟΕΛ.

Στο 27’ ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή καταλόγισε πέναλτι υπέρ των κυπελλούχων μετά από μαρκάρισμα του Πέτροβιτς στον Τζάτζα, όμως μετά από ενημέρωση του VARίστα Δημήτρη Σολωμού πήγε στο on field review για επανεξέταση της φάσης. Αφού, λοιπόν, είδε τις επαναληπτικές προβολές διαπίστωσε πως ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ δεν μάρκαρε αντικανονικά τον επιθετικό της παφιακής ομάδας και ακύρωσε την απόφασή του. Οι δύο ομάδες κατέγραψαν από τέσσερις τελικές προσπάθειες, δύο στον στόχο ο ΑΠΟΕΛ και μία η Πάφος FC με τον Μπέλετς να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ζάιρο στη φάση που προηγήθηκε του καταλογισμού πέναλτι.

Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν εμπόδισε την ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο να είναι διεκδικητική και επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο. Αντιθέτως, οι κυπελλούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του σαρανταπενταλέπτου και είχε καλές στιγμές για να ισοφαρίσει με αποκορύφωμα την άστοχη κεφαλιά του Ποντέλο στο 47’ και το δοκάρι του Κορέια στο 62’.

Ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι μετά την τριπλή αλλαγή του Ζοζέ Ντομίνγκες στο 66’, με τους Κόρμπου, Ντβάλι και Μπα να δίνουν φρεσκάδα και τρεξίματα στους γαλαζοκίτρινους. Μάλιστα, ο Ρουμάνος στο 78’ και ο Μπα δύο λεπτά αργότερα είχαν καλές στιγμές για να διπλασιάσουν τα γκολ των πρωταθλητών.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Ζοζέ Ντομίνγκες): Μπέλετς, Τσεπάκ (46′ Σούσιτς), Πέτροβιτς (66′ Ντβάλι), Λαΐφης, Κιντιγιά, Κοσταντίνοφ (66′ Κόρμπου), Τεχέρα (46′ Αμπάνια), Σαρφό, Εντονγκαλά, Μαρκίνιος, Ελ Αραμπί (66′ Μπα).

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρδέδο): Ίβουσιτς, Μπρούνο, Γκολντάρ, Λουκάσεν, Ποντέλο (55′ Κορέια), Σούνιτς (82′ Ναμ), Ντράγκομιρ, Πέπε, Τάνκοβιτς (82′ Πηλέας), Τζάτζα (69′ Νατέλ), Ζάιρο (Άντερσον 55′).

Σκόρερ: Σαρφό 1′ / –

Κίτρινες: Τεχέρα, Τσεπάκ, Πέτροβιτς, Μπα / Λουκάσεν, Τάνκοβιτς, Καρσέδο, Άντερσον

Αποβολές: – / 12′ Ντράγκομιρ

Στάδιο: Αλφαμέγα

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός: Χαραλάμπους Π. Γιώργος

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

1′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Σαρφό. Ο Ελ Αραμπί έδωσε εξαιρετική πάσα στον Γκανέζο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Προβάδισμα από τα αποδυτήρια για τους πρωταθλητές!

5′ Εξαιρετικός ρυθμός στο παιχνίδι, με μπόλικη ενέργεια και πάθος οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

11′ Πάει στο VAR ο Θεουλή για πιθανότητα κόκκινης στο φάουλ του Ντράγκομιρ στον Τσεπάκ.

12′ Κόκκινη κάρτα στον Ντράγκομιρ. Αφού είδε τη φάση ο διαιτητής στο on field review αλλάζει την απόφασή του και αποβάλλει τον Ντράγκομιρ. Με 10 η Πάφος. Έπεσε με τις τάπες και άφησε παρατεταμένο το πόδι του ο Ντράγκομιρ.

16′ Σέντρα του Σαρφό, ο Τεχέρα έκανε κεφαλιά εκτός ισορροπίας και έστειλε τη μπάλα έξω.

24′ Κάθετη πάσα στον Ζάιρο, ο οποίος έκανε το σουτ όμως η μπάλα κτύπησε σε σώματα.

27′ Πέναλτι για την Πάφος FC δίνει ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή για ανατροπή του Τζάτζα από τον Πέτροβιτς. Προηγήθηκε εντυπωσιακή απόκρουση του Μπέλετς σε κεφαλιά του Ζάιρο.

28′ Γίνεται έλεγχος της φάσης από το VAR. Πάει στο on field review ο διαιτητής για εξέταση της φάσης.

32′ Ακυρώνει την απόφαση ο Θεουλή, δεν υπάρχει παράβαση. Συνεχίζεται το παιχνίδι.

35′ Πολλά δυνατά φάουλ και μονομαχίες σώμα με σώμα ανάμεσα στους παίκτες. Ένταση και στον πάγκο της Πάφου, αποβλήθηκε ένας από τους συνεργάτες του Καρσέδο.

38′ Συνεργασία Εντονγκαλά – Σαρφό, ο πρώτος από πλάγια θέση έκανε σουτ ο Ίβουσιτς έδιωξε σε κόρνερ.

40′ Σωτήρια παρέμβαση του Μαρκίνιος προ του Ζάιρο. Σωτήρια προβολή σε κόρνερ.

45′ Oκτώ λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, αποσύρει Τσεπάκ και Τεχέρα που είχαν κίτρινη κάρτα ο Ντομίνγκες. Στις θέσεις τους οι Σούσιτς και Αμπάνια.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

47′ Mεγάλη ευκαιρία για την Πάφος FC. Φάουλ του Τάνκοβιτς ο Ποντέλο αμαρκάριστος αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά.

49′ Κίτρινη κάρτα στον Καρσέδο για διαμαρτυρίες.

55΄Αν και με 10 παίκτες η Πάφος FC δείχνει διάθεση να ανεβάσει τις γραμμές της και να ψάξει την ισοφάριση. Ο ΑΠΟΕΛ με ωραία κυκλοφορία της μπάλας ψάχνει δεύτερο γκολ.

58′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Πάσα του Εντονγκαλά, ο Ελ Αραμπί πανέξυπνα άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του αλλά ο Μαρκίνιος δεν μπόρεσε υπό την πίεση του Μπρούνο να σκοράρει.

62′ Δοκάρι για την Πάφος FC! Τεράστια ευκαιρία για τους κυπελλούχους. Σέντρα του Μπρούνο από δεξιά, ο Κορέια έκανε το σουτ στην κίνηση η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς.

66′ Αν και με 10 παίκτες η Πάφος FC έχει τρομερά αποθέματα ενέργειας και ψάχνει με μανία την ισοφάριση.

78′ Eυκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ μετά από ώρα με τον Μπα να κάνει το σουτ, η μπάλα στην αγκαλιά του Ίβουσιτς.

80′ Νέα ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Κόρμπου αυτή τη φορά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

90′ Έξι λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90’+1 Καλό σουτ του Αμπάνια εκτός περιοχής απέκρουσε ο Μπέλετς.

TEΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise