Thursday, September 19, 2024
Home » ΑΠΟΕΛ: Ο Χίτσκοκ ήταν… Λετονός!

ΑΠΟΕΛ: Ο Χίτσκοκ ήταν… Λετονός!

0 comments

Μετά από μια αναμέτρηση που «έσπασε καρδιές» ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ και θα «υποβιβαστεί» στο League Stage (οι πρώην όμιλοι) του Κόνφερενς Λιγκ. Σήμερα θα μάθει τους αντιπάλους του για τη συνέχεια του ευρωπαϊκού του οδοιπορικού. Ο Χίτσκοκ ήταν… Λετονός χθες στο ΓΣΠ.

Η μπίλια δεν έκατσε στο κίτρινο των πρωταθλητών Κύπρου, αλλά προτίμησε τα χρώματα της Ρίγα ΦΣ, η οποία ήταν αλάνθαστη από τα έντεκα βήματα. Αντίθετα, οι Σαρφό και Ντβάλι ήταν άστοχοι (η εκτέλεση του πρώτου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ του δεύτερου απόκρουσε ο Καμερουνέζος διεθνής Οντόα).

Το θρίλερ ήταν διαρκείας χθες. Ο διαιτητής, ο Σλοβένος Ματέι Τζαγκ ήταν έτοιμος για τελευταίο σφύριγμα στο ενενηντάλεπτο… Η Ρίγα ΦΣ ήταν αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Ο από μηχανής θεός Σούσιτς έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Τάσος Δώνης των 1,78 εκατοστών με κεφαλιά νίκησε τους πανύψηλους αμυντικούς κι έδωσε στην ομάδα του το φιλί της ζωής! Το προβάδισμα με 2-1 ισοφαρίζοντας την ήττα στο πρώτο ματς. Στιγμές που δύσκολα ξεχνούν τόσο οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές όσο και οι οπαδοί στις εξέδρες. Η πρόκριση οδηγήθηκε στην παράταση και κρίθηκε στη ρουλέτα της διαδικασίας των πέναλτι, όπου εύστοχοι ήταν μόνο οι Ελ Αραμπί και Κιντιγιά.

Στο επίσημο ντεμπούτο του στη φετινή σεζόν, ο Ζοζέ Ντομίνγκες δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά αποδείχθηκε ότι για μεγάλο διάστημα το σχήμα δεν βοήθησε. Με τρεις δημιουργικούς παίκτες στη μεσαία γραμμή (Τεχέρα, Σαρφό και Μάγιερ) και χωρίς τον Κονσταντίνοφ, οι γαλαζοκίτρινοι δεν ήταν τόσο δημιουργικοί όσο θα ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός. Χωρίς δημιουργία και έμπνευση ήταν δύσκολο να απειληθεί σοβαρά μια συμπαγής ομάδα, όπως αποδείχθηκε η Ρίγας. Η οποία προειδοποίησε από την αρχή με δύο τελικές προσπάθειες, αλλά οι φάσεις δεν αξιολογήθηκαν σωστά.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Έχασε στη ρώσικη ρουλέτα €1.140.000 – Πόσα λεφτά εξασφάλισε και πόσα διεκδικεί

Στο πρώτο μέρος, ο Ελ Αραμπί, ο Κιντιγιά κι ο Μάγιερ προσπάθησαν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το γκολ ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 40’. Μετά από κόρνερ, με φαλτσαριστή κεφαλιά του Ικάουνιεκς νικήθηκε ο Μπέλετς και «πάγωσε» το ΓΣΠ. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ «ζεστάθηκαν» μετά το 75’. Ας είναι καλά ο Σούσιτς, ο οποίος «τρύπωσε» στην περιοχή ως σέντερ φορ, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Εντονγκαλά και με δυνατή κεφαλιά πέτυχε την ισοφάριση. Το γήπεδο «κατηφόρισε» στην ύστατη προσπάθεια για να πάει το ματς στην παράταση. Οι Ντράζιτς και Ελ Αραμπί δεν ήταν εύστοχοι στις καλές ευκαιρίες που βρήκαν κι η κλεψύδρα της πρόκρισης άδειαζε σιγά – σιγά. Μέχρι το ηχηρό «παρών» του Τάσου Δώνη!

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More