Friday, September 20, 2024
Home » ΑΠΟΕΛ: Νταβίδ (Γκαγιέγο) δεν είναι Γολιάθ (η Σλόβαν)

ΑΠΟΕΛ: Νταβίδ (Γκαγιέγο) δεν είναι Γολιάθ (η Σλόβαν)

0 comments

«Το αποτέλεσμα είναι άδικο, δεν ήταν για 0-2», δήλωσε ο Νταβίδ Γκαγιέγο μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛαπό τη Σλόβαν. Ατάκα που εκφράζει την πλειονότητα όσων παρακολούθησαν το παιχνίδι στην Μπρατισλάβα.

Όχι επειδή δεν άξιζε να νικήσει η σλοβακική ομάδα. Τα στατιστικά είναι εκεί και φανερώνουν πως είχε περισσότερες ευκαιρίες από την κυπριακή. Ωστόσο το γενικό αίσθημα είναι ότι δεν ήταν ομάδα που υπερέχει σε ποιότητα ή έχει κάτι το σούπερ.

Δεν είναι δα και κάποιος ποδοσφαιρικός Γολιάθ. Πώς ήρθε λοιπόν το 0-2, που καθιστά βουνό το έργο του Νταβίδ και των παικτών του;

Ο Ισπανός προπονητής δεν έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία του, έστω και αν το παιχνίδι παιζόταν στην έδρα αντιπάλου, που σίγουρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο ποδοσφαιρικό «φεγγάρι».

Ο ΑΠΟΕΛ είχε όλα τα στοιχεία… Γκαγιέγο στη Σλοβακία, δηλαδή προσπάθησε να παίξει στα ίσα, όσο μπορούσε φυσικά, με ποδόσφαιρο κατοχής και δίχως πρόθεση κυνικής τακτικής για να επιστρέψει με το μηδέν παθητικό στην Κύπρο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα ανοιχτό παιχνίδι και η μπίλια θα μπορούσε να κάτσει είτε έτσι είτε αλλιώς. Έκατσε «αλλιώς», προφανώς επειδή η Σλόβαν έχει ξεχάσει εδώ και καιρό τι θα πει μηδέν ενεργητικό (η τελευταία φορά ήταν στο 0-0 με την Ντουνάισκα Στρέντα στις 13 του περασμένου Απριλίου). Αυτό σε συνδυασμό με το ότι οι πρωταθλητές μας φανερώνουν δυσκολία στο σκοράρισμα κατά τα πρώτα ματς τους στη σεζόν.

Ήταν λάθος η προσέγγιση Γκαγιέγο λοιπόν; Εκ του αποτελέσματος, ίσως. Ωστόσο, δεν είναι κάποιος άγνωστος, όλοι ξέρουν πως έτσι λειτουργεί. Αυτό έδειξε και στο πέρασμά του από την Ανόρθωση. Όπως όλοι οι θιασώτες του ισπανικού μοντέλου κατοχής και επιθετικότητας άλλωστε, ζουν και πεθαίνουν με τη φιλοσοφία τους.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More