Sunday, March 23, 2025
Home » ΑΕΚ: Δεύτερη καλύτερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 17 διαφορετικούς σκόρερ

ΑΕΚ: Δεύτερη καλύτερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 17 διαφορετικούς σκόρερ

0 comments

Πολλαπλά κερδισμένη ήταν η ΑΕΚ την Κυριακή. Πέρα από τη νίκη της με 5-0 επί του Πανσερραϊκού, που συνδυάστηκε με απώλειες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η «Ένωση» έχει πλέον τόσο τη δεύτερη καλύτερη επίθεση όσο και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» με 39 γκολ υπέρ υπολείπονται μόνο του ΠΑΟΚ (40), ενώ υπερέχουν του Ολυμπιακού (37) και του Παναθηναϊκού (25). Παράλληλα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει παθητικό μόλις 14 γκολ, ένα περισσότερο έχει ο Ολυμπιακός (15), ενώ στα 17 είναι ο Παναθηναϊκός, στα 20 ο Αστέρας και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη έχουν από 22.

Παράλληλα, με τα γκολ που σημείωσαν χθες οι Ορμπελίν Πινέδα και Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, ανοίγοντας… λογαριασμό για φέτος, η ΑΕΚ έφτασε τους 17 διαφορετικούς σκόρερ στο πρωτάθλημα έχοντας μεγαλύτερο πλουραλισμό από κάθε άλλη ομάδα. Τα τέρματά της έχουν σημειώσει Μαρσιάλ (7), Πιερό (5), Γκαρσία (5), Λαμέλα (3), Μουκουντί (3), Μήτογλου (3), Κοϊτά (2), Λιούμπισιτς (2), Πήλιος (1), Γιόνσον (1), Γκατσίνοβιτς (1), Πινέδα (1), Ελίασον (1), Φερνάντες (1), Χατζισαφί (1), Άμραμπατ (1) και Τσούμπερ (1).

Σημειώνεται πως ο Λιούμπισιτς έφτασε τα πέντε γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα σημειώνει δύο γκολ σε έναν αγώνα.

Τέλος, το 5-0 είναι το ευρύτερο σκορ που έχει σημειώσει η ΑΕΚ στην OPAP Arena. Μέχρι τώρα είχε τρία παιχνίδια με 4-0, στα playoffs του 2023 με ΠΑΟΚ και Βόλο και το 2024 απέναντι στον Άρη.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00