Sunday, October 13, 2024
Home » ΑΕΚ: Βρίσκει αμυντική σταθερότητα, ψάχνει και διάρκεια

ΑΕΚ: Βρίσκει αμυντική σταθερότητα, ψάχνει και διάρκεια

0 comments

Η ΑΕΚ, υπό την καθοδήγηση του Μπεργκ, αρχίζει να παρουσιάζει μια πιο συμπαγή αμυντική δομή, κάτι που αποτελούσε βασικό στόχο για τον Νορβηγό τεχνικό. Η καλή αμυντική λειτουργία κερδίζει παιχνίδια και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Το ντέρμπι στην πρωτεύουσα δεν ήταν απλώς μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας, αλλά σηματοδότησε και την πρώτη απαραβίαστη εστία της ομάδας στη φετινή σεζόν, γεγονός που προσθέτει αυτοπεποίθηση στην αμυντική γραμμή. Η αμυντική συνοχή της ΑΕΚ, παρά την αδυναμία να βρει ρυθμό στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, δείχνει να σταθεροποιείται και αυτό επιβεβαιώθηκε σ’ ένα από τα πιο δύσκολα τεστ απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο ντέρμπι που προηγήθηκε ήταν ο Εκπολό. Ο Νιγηριανός μπακ, παρόλο που στις αρχές της σεζόν αναζητούσε τα πατήματά του, δείχνει σταθερά σημάδια βελτίωσης και ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, περιορίζοντας τις επιθετικές προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ. Η παρουσία του στο δεξί άκρο της άμυνας, με την επιστροφή του Βαλεντίν Ρομπέρζ στα στόπερ, πρόσφερε σταθερότητα και επιπλέον ψυχραιμία στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ κάτι που βοήθησε να επιτευχθεί το μηδέν παθητικό.

Η πρώτη απαραβίαστη εστία της σεζόν αποτελεί απόδειξη ότι η ΑΕΚ αρχίζει να βελτιώνεται σ’ έναν τομέα που έδειχνε ότι «πονούσε». Το επόμενο βήμα για τους κιτρινοπράσινους είναι να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα έτσι ώστε να διαρκέσει η αμυντική σταθερότητα και παράλληλα να παίρνει το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από τους τρεις βαθμούς.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More