Saturday, September 28, 2024
Home » ΑΕΚ: Βρήκε την ουσία, αναζητάει τη συνέπεια

ΑΕΚ: Βρήκε την ουσία, αναζητάει τη συνέπεια

0 comments

Η ΑΕΚ πέτυχε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα καθώς επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 3-1 εκτός έδρας και εξασφάλισε το πολυπόθητο «τρίποντο» για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα κόντρα στον Απόλλωνα. Η επικράτηση αυτή δεν αποτελεί μόνο βαθμολογική ανάσα, αλλά και ψυχολογική ενίσχυση για το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ που έδειξε βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις.

Στους διακριθέντες του αγώνα δεν μπορεί να μην συμπεριληφθεί το όνομα του Ένζο Καμπρέρα ο οποίος, πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση φορώντας την κιτρινοπράσινη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν καθοριστικός, ενεργητικός και βρήκε δίχτυα με μια πανέμορφη κεφαλιά, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και αυτή τη φορά πρόσθεσε ουσία στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ο Φαράζ ήταν το «κλειδί» της αναμέτρησης. Με τη συμμετοχή του στο πρώτο γκολ, όταν έκανε τη σέντρα που κατέληξε σε αυτογκόλ του Μπεχαράνο, αλλά και τη συνεχή απειλή που αποτέλεσε για την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας, ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της βραδιάς. Η επιθετική του δράση άνοιγε συνεχώς ρήγματα, ενώ σε δύο περιπτώσεις ήταν πολύ κοντά στο να προσθέσει και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά τον σταμάτησε ο Μελίσσας με δύο σπουδαίες αποκρούσεις.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις, όπου η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να μετατρέψει τις ευκαιρίες της σε γκολ, αυτή τη φορά η ομάδα έδειξε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ενώ η επιθετική δραστηριότητα δεν ήταν συνεχής, οι παίκτες της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκαν τις σημαντικές στιγμές τους και πέτυχαν τρία γκολ, αποφεύγοντας την παγίδα των χαμένων ευκαιριών που τους στοίχισε βαθμούς στους προηγούμενους αγώνες.

Παρά το νικηφόρο αποτέλεσμα, η ΑΕΚ προβλημάτισε ξανά αμυντικά. Αν και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε με 2-0, η Νέα Σαλαμίνα βρήκε τον τρόπο να μειώσει στο σκορ. Το γκολ του Γκμπέλε στο 72’, ανέδειξε ξανά τη δυσκολία της ομάδας στη διατήρηση της συγκέντρωσης της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το γεγονός ότι η ομάδα του Μπεργκ δέχθηκε γκολ σε μια φάση που προήλθε από το πουθενά, ενώ είχε την κυριαρχία του αγώνα, δείχνει ότι απαιτείται περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνα.

Ωστόσο, η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν εμφανώς βελτιωμένη. Η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και οι μεσοεπιθετικοί της ήταν σε εξαιρετική βραδιά. Η επιστροφή στις νίκες δεν ήταν απλώς θέμα τριών βαθμών, αλλά μια εμφάνιση που συνδυάστηκε με ουσία που αποτελεί ένα ελπιδοφόρο σημάδι για τη συνέχεια της σεζόν. Βεβαίως αυτό που θα κληθεί να δουλέψει ενόψει συνέχειας είναι το κομμάτι της συνέπειας και της σταθερότητας για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise