Sunday, October 20, 2024
Home » ΑΕΚ – Ανόρθωση: Ευθύνη των διοικήσεων να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις

ΑΕΚ – Ανόρθωση: Ευθύνη των διοικήσεων να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις

0 comments

Στα… μαχαίρια βρίσκονται εδώ και περίπου μια εικοσαετία Ανόρθωση και ΑΕΚ. Παραδοσιακά στην Κύπρο τα ντέρμπι μίσους αναδείχθηκαν μέσα από τοπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Η ενοποιημένη ΑΕΚ δεν στιγματίστηκε πολιτικά, ενώ «εγκληματικός» μπορεί να χαρακτηριστεί ο όρος «τοπικό ντέρμπι» καθώς η Ανόρθωση εδρεύει προσωρινά στη Λάρνακα, λόγω προσφυγιάς και οι οπαδοί της είναι διασκορπισμένοι σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Οι σχέσεις μίσους μεταξύ των δύο ομάδων δεν περιορίζονται στους οπαδούς, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία βγάζουν τα απωθημένα τους βρίζοντας ό,τι έχει να κάνει με την αντίπαλη ομάδα: στις κερκίδες, σε διαδικτυακά μπλοκ, ακόμα και με ζωγραφιές στους τοίχους της Λάρνακας.

Τα πρώτα κρούσματα αντιπαλότητας φάνηκαν την περίοδο 2005-06, επί προεδρίας Αντρέα Παντελή και Θωμά Κυριάκου, δύο προσώπων με ισχυρή προσωπικότητα που δεν είχαν και τις καλύτερες των σχέσεων. Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησαν αρκετά περιστατικά βίας για να φτάσουμε στην απόφαση απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την ΚΟΠ και τους βανδαλισμούς στα γραφεία της εταιρείας του πρόεδρου της ΑΕΚ, Άντρου Καραπατάκη.

«Το ποτήρι της υπομονής και της καλής θέλησης έχει… ξεχειλίσει. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς επιτέλους να λάβουν αναγκαία και δραστικά μέτρα. Επίσης αναμένουμε την επίσημη τοποθέτησή του Σωματείου της Ανόρθωση όπως καταδικάσει δημόσια», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η ΑΕΚ, με την ομάδα της Αμμοχώστου να απαντά και να καταδικάζει κάθε μορφή βίας και να καλεί τη διοίκηση των κιτρινοπράσινων σε συνάντηση.

«Εμείς με τον πλέον επίσημο τρόπο, καλούμε την επίσημη ΑΕΚ, με την οποία εδρεύουμε προσωρινά στην ίδια πόλη, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε τις λύσεις με οποιοδήποτε κόστος», αναφέρει μεταξύ άλλων η «Μεγάλη Κυρία».

Τι μένει; Οι διοικήσεις των δύο πλευρών να δείξουν το σωστό παράδειγμα. Να μην περιοριστούν σε ανακοινώσεις/δηλώσεις εντυπώσεων και να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις για να αποδείξουν έμπρακτα ότι θέλουν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, στο παρελθόν προγραμματίστηκε γεύμα ανάμεσα σε πρόεδρους των δύο ομάδων για να εκτονωθεί το κλίμα, όμως στο τέλος βρέθηκαν να τρώνε μαζί μόνο οι εκπρόσωποι Τύπου και οι αναπληρωτές πρόεδροι.

Πηγή: Goal News

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More