Friday, September 20, 2024
Home » Πάφος FC: Ιστορική ανατροπή και θρίαμβος!

Πάφος FC: Ιστορική ανατροπή και θρίαμβος!

0 comments

Η Πάφος FCσημείωσε ανεπανάληπτη ιστορική επιτυχία στο Στάδιο «Αλφαμέγα»,κατακτώντας την πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση (3-0), γεμίζοντας αυτομάτως τους φιλάθλους της με περηφάνια και ενθουσιασμό.

Η ομάδα του Καρσέδο, με απαράμιλλο πάθος και εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα (Ζάχαρι 37΄), ανέτρεψε στην παράταση το σκορ του πρώτου αγώνα (1-2) και επικράτησε της Ζαλγκίρις με συνολικό σκορ 4-1, «φτερουγίζοντας» στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Η παρθενική νίκη στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, δεν αποτελεί απλώς σημαντική στιγμή στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και ορόσημο που ανοίγει νέους ορίζοντες για μελλοντικές επιτυχίες. Η πάρα πολύ καλή απόδοση της Πάφος FC και η αφοσίωση των παικτών, έδωσαν μάθημα θάρρους και ομαδικότητας, θέτοντας τα θεμέλια για ακόμη μεγαλύτερες κατακτήσεις στο μέλλον.

Από την έναρξη του αγώνα, έδειξε τις προθέσεις της με επιθετική και δυναμική παρουσία. Ο Τάνκοβιτς, στο 8ο λεπτό, έδωσε πρώτη γεύση του τι θα ακολουθούσε, καθώς η μπάλα από το σουτ του βρήκε το δοκάρι, προκαλώντας έκρηξη ενθουσιασμού στις κερκίδες. Στο 21’ ο ίδιος παίκτης, μετά από άψογη ασίστ του Ζάιρο, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με όμορφο σουτ, δίνοντας στην Πάφο το προβάδισμα και την ψυχολογική ώθηση που χρειαζόταν.

Η αποβολή του Ζάχαρι λίγο αργότερα, έφερε τους γαλάζιους σε ακόμη πιο ευνοϊκή θέση. Με έναν παίκτη λιγότερο, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση, και η Πάφος εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αριθμητική της υπεροχή. Ο Λούκασεν, εκτελώντας φάουλ, λίγο έλειψε να διπλασιάσει το σκορ, καθώς η μπάλα βρήκε το δοκάρι, αλλά η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Με 60% κατοχή της μπάλας στην κανονική διάρκεια, η Πάφος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας 15 ευκαιρίες για γκολ έναντι μόλις 3 της Ζαλγκίρις και κερδίζοντας 10 κόρνερ έναντι του ενός των αντιπάλων. Παρά τις προσπάθειες των Λιθουανών να ισοφαρίσουν, όπως η επικίνδυνη φάση του Βερμπίτσκας στο 58ο λεπτό που βρήκε το δοκάρι, η τύχη ήταν με το μέρος της Πάφου και η παράταση ανέδειξε πλήρως την ανωτερότητα της.

Στο 101ο λεπτό, ο Άντερσον, με θεαματικό ανάποδο ψαλίδι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού και επτά λεπτά μετά, ο Ηλία με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Ντράγκομιρ, ο οποίος σφράγισε τη νίκη. Οι φιλάθλοι της Πάφος FC ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, καθώς η ομάδα τους κατέγραψ ιστορική πρόκριση που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη τους.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More