Friday, September 20, 2024
Home » Ομόνοια Αρ. – Ανόρθωση 0-0: Σίγησε την «Κυρία» και επέστρεψε με θόρυβο (vid)

Ομόνοια Αρ. – Ανόρθωση 0-0: Σίγησε την «Κυρία» και επέστρεψε με θόρυβο (vid)

0 comments

Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και η Ανόρθωση έπεσε σε αυτή. Η επιστροφή της Ομόνοιας Αραδίππου στην Α’ Κατηγορία μετά από 28 ολόκληρα χρόνια έγινε με… θόρυβο. Η νεοφώτιστη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την «Μεγάλη Κυρία» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έβαλε τον πρώτο βαθμό στο… σακούλι.

Η Ανόρθωση, παρά την υπεροχή της σε ολόκληρο το παιχνίδι, δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι κυανόλευκοι ήταν άστοχοι στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, κυρίως από προσπάθειες των ακραίων μπακ – χαφ Κονσεϊσάο και Κίκο, ενώ σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Γκιόργκι Λόρια. Η ομάδα της Αμμοχώστου ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 4 στον στόχο.

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα καταγράφηκε στο 59′, σε τριπλή χαμένη ευκαιρία της Ανόρθωσης. Μετά από φάουλ του Κίκο και κεφαλιά πάσα του Χρυσόπουλου ο Κονσεϊσάο από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λόπες αποπειράθηκε δύο φορές να λύσει τον γόρδιο δεσμό, όμως ο Λόρια απέκρουσε το πρώτο σουτ και στο δεύτερο έδιωξε τη μπάλα στη γραμμή τέρματος ο Γκόμες. Οι μεσοεπιθετικές αδυναμίες που παρουσίασε η Ανόρθωση στα πλείστα φιλικά παιχνίδια ήταν ορατές και στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιάννη Οκκά να αρχίσει… στραβά τη σεζόν. Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαπενταετία η «Μεγάλη Κυρία» δεν κερδίζει σε αγώνα πρεμιέρας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου αγωνίστηκε ως τυπικά φιλοξενούμενη. Η Ανόρθωση ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Δανιήλ Παρούτη στο 90’+1, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Ομόνοια Αραδίππου έμεινε πιστή στην τακτική της στο παιχνίδι, αμύνθηκε μαζικά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και στο τελευταίο δεκάλεπτο επιδίωξε να… κλέψει το ματς, με καλύτερη στιγμή στο 84′ με το σουτ του Γκόμες.

To μεγάλο αφιέρωμα του «Goal» για το Πρωτάθλημα 2024/25 – Ένας πλήρης ψηφιακός οδηγός!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια Αρ. (Ούγκο Μαρτίνς): Λόρια, Ζερόμ, Θεοχάρους, Γκόμες, Α. Σιήκκης, Βρόντης (69′ Χριστοδούλου), Μπάτζι, Δημητρίου (83′ Ταβάρες), Αναστασίου (90′ Αβραάμ), Μπόργκες (83′ Τεϊσέιρα), Κούτσακος (69′ Ποντικός).

Ανόρθωση (Γιάννης Οκκάς): Ζίβκοβιτς, Μουκαμπί (70′ Παρούτης), Μλάντοβιτς, Χρυσόπουλος, Κονσεϊσάο, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου (82′ Σπόλιαριτς), Κίκο, Ρόγκουλιτς (70′ Θεοδώρου), Γούλερι (86′ E. Xαραλάμπους), Λόπες.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Βρόντης, Γκόμες, Ζερόμ, Δημητρίου, Ποντικός, Μαρτίνς, Ταβάρες / Μλάντοβιτς, Παρούτης (2η), Χρυσόπουλος

Αποβολές: – / Παρούτης (90’+1)

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

Α’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος

Β’ Βοηθός: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος: Κωνσταντινίδης Αντώνης

VAR: Αντωνίου Μενέλαος

AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα

3′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι, μακρινό σουτ του Αρτυματά, αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

5′ O Γούλερι έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας, αλλά ο Λόρια διάβασε τη φάση και μάζεψε με διπλή προσπάθεια τη μπάλα.

6′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση με τον Χρυσοστόμου να αστοχεί από εξαιρετική θέση, μετά την ωραία σέντρα του Κονσεϊσάο από δεξιά.

15′ Κόρνερ από τον Κονσεϊσάο, κεφαλιά από τον Μουκαμπί, έξω η μπάλα.

25′ Κόπασε ο αρχικός γρήγορος ρυθμός της Ανόρθωσης. Η ομάδα του Οκκά έχει τον έλεγχο, αλλά δυσκολεύεται να γίνει απειλητική στην εστία του Λόρια.

30′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, στον Βρόντη για φάουλ στον Λόπες.

30′ Καλή στιγμή για την Ανόρθωση, φάουλ του Κίκο, ο Μλάντοβιτς προσπάθησε να συνδεθεί με τη μπάλα και να της δώσει κατεύθυνση προς τα δίχτυα, όμως δεν τα κατάφερε.

41′ Η καλύτερη ευκαιρία της Ανόρθωσης στο παιχνίδι, πάσα του Κίκο από αριστερά ο Ρόγκουλιτς στο σημείο του πέναλτι έκανε απευθείας το σουτ, με τον Λόρια να ανάβει “κόκκινο”.

45′ Τρία λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

45’+1 Κίτρινη κάρτα στον Μλάντοβιτς, για κράτημα στον Βρόντη.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Καμία τελική προσπάθεια για την Ομόνοια Αραδίππου, έναντι πέντε της Ανόρθωσης (μόλις μία στον στόχο). Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε την υπεροχή, όμως δεν ήταν εύστοχη στις ευκαιρίες που δημιούργησε και σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

55′ Ίδια εικόνα στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Η Ανόρθωση έχει την κατοχή, αλλά δεν μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Λόρια.

54′ Σέντρα του Δημητρίου, ο Κούτσακος για εκατοστά δεν μπόρεσε να συνδεθεί με τη μπάλα. Δείχνει τα δόντια της η Ομόνοια Αραδίππου για πρώτη φορά στο ματς.

59′ Τεράστια, τριπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση! Ο Κονσεϊσάο από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά την κεφαλιά πάσα του Χρυσόπουλου. Στη συνέχεια της φάσης ο Λόπες έκανε δύο σουτ, το πρώτο απέκρουσε ο Λόρια και το δεύτερο έδιωξε στη γραμμή τέρματος ο Γκόμες.

69′ Αποχωρεί τραυματίας ο Κούτσακος, αναγκαστική αλλαγή, στη θέση του ο Ποντικός.

70′ Διπλή αλλαγή για την Ανόρθωση. Θεοδώρου και Παρούτης στις θέσεις των Ρόγκουλιτς και Μουκαμπί. Αλλάζει και τον σχηματισμό ο Οκκάς, 4-4-2 η Κυρία.

74′ Φάουλ του Κίκο, κεφαλιά του Μλάντοβιτς η μπάλα έξω.

78′ Σέντρα του Κονσεϊσάο από δεξιά, κεφαλιά του Παρούτη αδύναμη, η μπάλα στα χέρια του Λόρια.

84′ Η καλύτερη ευκαιρία της Ομόνοιας Αραδίππου στο παιχνίδι. Φάση διαρκείας στην περιοχή μετά κόρνερ, ο Γκόμες έκανε το σουτ η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

88′ Σέντρα του Κονσεϊσάο, αδύναμη κεφαλιά από τον Ευαγόρα Χαραλάμπους, καμία ανησυχία για τον Λόρια.

89′ Καλό σουτ του Παρούτη εκτός περιοχής, η μπάλα έξω.

90′ Έξι λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

90’+1 Αποβολή στον Παρούτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο στην περιοχή σε μαρκάρισμα του Ζερόμ. Την πρώτη κίτρινη τη δέχθηκε για διαμαρτυρίες ενώ ήταν στον πάγκο.

90’+5 Μακρινό σουτ του Ποντικού η μπάλα στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

Τελος αγώνα.

To μεγάλο αφιέρωμα του «Goal» για το Πρωτάθλημα 2024/25 – Ένας πλήρης ψηφιακός οδηγός!

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More