Thursday, October 17, 2024
Home » Ν. Παντζιαράς για Εθνική και ΑΠΟΕΛ: «Ψυχολογικά είναι στα τάρταρα οι διεθνείς – Έφταιγαν οι Γκαγιέγο και Ντομίνγκες»

Ν. Παντζιαράς για Εθνική και ΑΠΟΕΛ: «Ψυχολογικά είναι στα τάρταρα οι διεθνείς – Έφταιγαν οι Γκαγιέγο και Ντομίνγκες»

0 comments

Ο Νίκος Παντζιαράς, πρώην αρχηγός της Εθνικής Κύπρου και του ΑΠΟΕΛ, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM. Ο παλαίμαχος αμυντικός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Εθνικής υπό τον Σωφρόνη Αυγουστή, παρά το ψεσινό 0-3 από το Κόσοβο. Τόνισε δε ότι η ομάδα έδειξε βελτίωση και χρειάζεται στήριξη για να συνεχίσει, ενώ απέδωσε τη θετική εικόνα στην προσέγγιση του Κύπριου προπονητή.

Αναφορικά με τον ΑΠΟΕΛ, υποστήριξε ότι η πρόσληψη του Χιμένεθ ήταν σωστή επιλογή, καθώς είναι ισχυρή προσωπικότητα που πρέπει να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Τόνισε δε πώς ήταν σωστές οι απομακρύνσεις των Γκαγιέγο και Ντομίνγκες, ενώ επισήμανε την ανάγκη για να έρθουν αμέσως θετικά αποτελέσματα και στήριξη προς τους παίκτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι της Εθνικής μας κόντρα στο Κόσοβο: «Ήταν το καλύτερο παιχνίδι εδώ και καιρό από την Εθνική μας. Είδαμε τα παιδιά να θέλουν και να προσπαθούν. Ήταν σωστά τοποθετημένοι, έδειξαν στοιχεία βελτίωσης»

Που οφείλεται αυτή η βελτίωση; «Ο νέος προπονητής, ο κ. Αυγουστή έβαλε τις δικές του πινελιές. Οι παίκτες έπαιξαν στις θέσεις του. Στο προηγούμενο παιχνίδι είδαμε δύο αριστεροπόδαρους κεντρικούς αμυντικούς, ενώ υπήρχαν επιλογές, χωρίς να λέω ότι δεν προσπάθησαν».

Είδαμε καλά πράγματα, δεν είδαμε γκολ όμως: «Η αντίπαλη ομάδα είχε πιο εύκολα το γκολ την στιγμή που είχαμε καλή απόδοση. Ήταν εύκολο γκολ το πρώτο. Η Εθνική έδειξε ότι μπορεί, θα δώσουμε πίστωση στο νέο προπονητή».

Στέλνουν θετικά μηνύματα αυτές οι εμφανίσεις; «Βεβαίως στέλνουν. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την Εθνική, να πιστέψουμε στα παιδιά. Οι τελευταίες εμφανίσεις τους έστειλαν στα τάρταρα ψυχολογικά και πρέπει να είμαστε δίπλα τους».

Για τον ΑΠΟΕΛ και την επιλογή Χιμένεθ: «Η επιλογή Χιμένεθ δείχνει σωστή επιλογή, είναι δυνατή επιλογή, προσωπικότητα, δούλεψε σε μεγάλες ομάδες και το θέμα είναι να καταφέρει να περάσει την φιλοσοφία του. Πρέπει άμεσα να υπάρξουν αποτελέσματα. Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα. Υπάρχει το υλικό, υπάρχουν οι παίκτες το θέμα είναι να προσαρμοστούν στην φιλοσοφία του».

Ήταν θέμα προπονητή η εικόνα που έβγαινε; «Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκε στους προπονητές. Φαινόταν ότι δεν υπήρχε σταθερότητα και πλάνο, υπήρχαν σοβαρές αστάθειες και ο πρώτος που ευθύνεται γι’ αυτά είναι ο προπονητής».

Ήταν σωστή η απόφαση να φύγουν και οι δύο; «Βεβαίως».

Για την επιλογή των προηγούμενων δύο προπονητών: «Άλλο θέμα αυτό. Δεν θα επιρρίψουμε ευθύνες για τις επιλογές. Το θέμα είναι να βελτιώνεις τα πράγματα με τις κινήσεις σου».

Σας άφησε καλή εικόνα μέσα από την δημοσιογραφική διάσκεψη; «Ναι. Δείχνει ένας προπονητής προσηλωμένος, θέλει ένταση στο παιχνίδι του και όπως είπε περιμένει το 100% από τους παίκτες. Του αρέσει να εργάζεται. Δείχνει ένας προπονητής σοβαρός και προσπαθεί και να μην αφήνει τίποτα στην τύχη. Όλοι πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα για να έρθουν τα αποτελέσματα».

Χαρακτήρισε πρόκληση τον ΑΠΟΕΛ και έδειξε έτοιμος: «Για τον κάθε προπονητή και ιδιαίτερα για προπονητές εγνωσμένης αξίας είναι πρόκληση τον ΑΠΟΕΛ. Είναι ομάδα που θέλει πάντα να διακρίνεται και να είναι πάντα πρώτη».

Ποια είναι η εκτίμησης σας για το τι θα δώσει ο κ. Χιμένεθ: «Η εκτίμηση είναι ένα κομμάτι, το τι θα δείξει είναι άλλο. Θα κρίνουμε αυτά που θα δούμε στο γήπεδο. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να δούμε κάτι καλό».

Έχει να διαχειριστεί παίκτες-προσωπικότητες: «Ο ίδιος είναι δυνατή προσωπικότητα. Δεν γίνεται να έχει παίκτες με προσωπικότητα και ο προπονητής να μην είναι κοντά σε αυτό».

Για το επόμενο παιχνίδι με την Ομόνοια Αραδίππου: «Το είπε και ο προπονητής, ότι βλέπει το επόμενο παιχνίδι και μόνο και στόχος είναι η νίκη».

Γενικότερα πως βλέπεται το πρωτάθλημα; «Υπάρχουν ομάδες με ποιότητα που θέλουν να είναι στην 6άδα. Εύχομαι να συνεχίσει αυτός ο ανταγωνισμός και με την ποιότητα που βγάζουν οι ομάδες να είναι και ο κόσμος στο γήπεδο. Βέβαια αρχίσαμε στραβά με τον κόσμο και πρέπει όλοι να κάτσουν να δουν τι θα κάνουν».

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More