Thursday, October 3, 2024
Home » Νέα Σαλαμίνα – Δόξα 1-0, Εθνικός – ΑΕΖ 3-1: Ξεμπέρδεψαν και έκλεισαν θέση στους «16»

Νέα Σαλαμίνα – Δόξα 1-0, Εθνικός – ΑΕΖ 3-1: Ξεμπέρδεψαν και έκλεισαν θέση στους «16»

0 comments

Οι Νέα Σαλαμίνα και Εθνικός επικράτησαν αντιστοίχως των Δόξας με 1-0 και ΑΕΖ με 3-1, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου.

Με «χρυσή» κεφαλιά του Αλέξανδρου Μιχαήλ (27’), η Νέα Σαλαμίνα κατέβαλε την αντίσταση της Δόξας στο Στάδιο «Αμμόχωστος» και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Κυπέλλου Coca-Cola. Είναι το πρώτο γκολ του 24χρονου αμυντικού σε επίπεδο Ανδρών και το χάρηκε ιδιαιτέρως, πόσο μάλλον χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση.

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε 13 τελικές προσπάθειες έναντι 4 της Δόξας, αλλά και την κατοχή (64%-36%). Γκολ του Γκμπέλε (53’) με κεφαλιά δεν μέτρησε με παρέμβαση του VAR, καθώς ο Ντούρμισάι, που ήταν σε θέση οφσάιντ, επηρέαζε τη φάση.

Η Δόξα προσπάθησε περισσότερο στα τελικά στάδια του αγώνα να κάνει τη ζημιά στην αντίπαλό της, όμως οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το πολύτιμο 1-0 και σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Είναι μια νίκη που είχε ανάγκη η ομάδα του Χριστοδούλου, μετά τα δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και συνολικά τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια.

Ο φετινός Εθνικός είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα, να βρίσκει τις λύσεις και να παίρνει το ζητούμενο. Αυτό έκανε στο παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΖ και με ανατροπή πήρε την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Η ομάδα της Άχνας, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (Λουκά 18’), έβγαλε αντίδραση, έφερε… τούμπα το ματς και προχώρησε στην επόμενη φάση. Με γκολ των Αντερέγκεν (45’+8), Σόμπιεχ (61’) και Μπρένο (70’), η ομάδα του Μπαντία πέτυχε τον στόχο της.

Ο Λουκά για την ΑΕΖ πέτυχε άλλο ένα γκολ (38’), που με παρέμβαση του VAR δεν μέτρησε αφού ήταν σε θέση οφσάιντ. Γκολ ακυρώθηκε και για τον Αντερέγκεν (80’), επίσης με παρέμβαση του VAR για οφσάιντ.

Πλέον, στην ομάδα της Άχνας επικεντρώνονται στο εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου με την ΑΕΛ, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ΑΕΖ επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει και πάλι στα… σαλόνια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου (62’ Λέουκο), Βίκτωρος, Μιχαήλ, Λέσγιακς, Φράγκος (73’ Κατσιάρης), Μπαχάσα (62′ Προκοπίου), Μιγκελίτο, Φερνάντες (73’ Σπυριδάκης), Γκμπελέ (82’ Νάρσινγκ), Ντουρμισάι.

Δόξα (Μάκης Σεργίδης): Σακκάς, Λιασίδης, Μουκτάρης (57’ Κρούσιελ), Καραμπέρης, Γεωργίου, Φοριέλ, Καρακούτης (57’ Κουμούρης), Ζήνωνος (73’ Λοΐζίδης), Τσάβος, Γιαννακού (72’ Χαραλάμπους), Ανσού (73’ Σίλβα).

Σκόρερ: Μιχαήλ 27′ / –

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Αμμόχωστος Επιστροφή

Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας

Α’ Βοηθός: Σάββα Γιώργος

Β’ Βοηθός: Μεταξάς Μιχάλης

4ος: Νεοφύτου Νεόφυτος

VAR: Αντωνίου Μάριος

AVAR: Χριστοδούλου Μαρία

Παρατηρητής: Νικολαΐδης Χρίστος

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Νταβίντ Μπαντία): Μπογκατίνοφ, Ιωάννου, Λομοτέι, Παναγιώτου, Οφόρι, Σαάντι (46′ Γκονζάλεθ), Αγγελόπουλος (46′ Ντε Αλμέιδα), Λίπσκι, Σόμπιεχ, Μπονέτο, Αντερέγκεν.

ΑΕΖ (Άγγελος Ευθυμίου): Κωνσταντίνου, Σαΐθ (51’ Χρίστου), Παντελή, Σιλβέστρος, Θωμά, Κνέζεβιτς, Ελευθερίου (51’ Ευσταθίου), Γιάρζου, Γιάλλουρος (69’ Ασημένος), Βάσου (56’ Χατζηπασχάλη), Λουκά (69’ Βασιλείου).

Σκόρερ: Αντερέγκεν 45’+8, Σόμπιεχ 60′, Μπρένο 70′ / Λουκά 14′

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Εθνικού Άχνας

Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας

Α’ Βοηθός: Λαμπρου Λάμπρος

Β’ Βοηθός: Ιακώβου Χαράλαμπος

4ος: Νεοκλέους Νικόλας

VAR: Σταύρου Ζωή

AVAR: Σολωμού Δημήτρης

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης

Πηγή: Goal News

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise