Friday, September 20, 2024
Home » Με σημαιοφόρο την Καρολίνα και αισιοδοξία η κυπριακή Παραολυμπιακή Ομάδα

Με σημαιοφόρο την Καρολίνα και αισιοδοξία η κυπριακή Παραολυμπιακή Ομάδα

0 comments

Η σημερινή Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, Παρίσι 2024, όπως και στην περίπτωση των Θερινών Ολυμπιακών, δεν θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο στάδιο, αλλά στην Πλατεία Κονκόρντ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ από το Παρίσι, οι Γάλλοι για ακόμη μια φορά δίνουν έμφαση στις λεπτομέρειες. Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου και συγκεκριμένα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων με κυκλική παρέλαση στην πλατεία Κονκόρντ. Σημαιοφόρος της Κύπρου θα είναι η κορυφαία κολυμβήτρια, Καρολίνα Πελενδρίτου. Όλοι οι χώροι είναι ειδικά διαμορφωμένοι με συγκεκριμένα δάπεδα ώστε να είναι εύκολο προσβάσιμα στα άτομα με αμαξίδια.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η Τελετή Έναρξης θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα, όμως, οι αποστολές θα μπορούν να αποχωρήσουν μόλις ολοκληρωθεί η παρέλαση, περίπου στις 22.15. Από εκεί θα υπάρχει ειδικός διάδρομος για όσους θέλουν να επιστρέψουν στο Παραολυμπιακό Χωριό νωρίτερα. Μετά την παρέλαση θα υπάρχει τελετουργικό και οι διοργανωτές τονίζουν ότι θα είναι εντυπωσιακό. Όσοι δεν θα έχουν την χαρά να συμμετάσχουν στην Τελετή Έναρξης θα παραμείνουν στο Παραολυμπιακό χωριό, παρακολουθώντας την από την τηλεόραση.

Αισιοδοξία στην κυπριακή Παραολυμπιακή Ομάδα

Με άρωμα αισιοδοξίας πήγε στο Παρίσι η κυπριακή Παραολυμπιακή Ομάδα, με την ευχή να επιστρέψει Κύπρο με μετάλλια, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ), Ανδρέας Καμαρλίγκος. Όπως επεσήμανε οι προσδοκίες είναι ψηλές, περιμένουμε μετάλλια από την Καρολίνα Πελενδρίτου, και από τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες μια καλή θέση στην οκτάδα. «Οι αθλητές και αθλήτριες μας συμμετείχαν σε πάρα πολλούς αγώνες στο εξωτερικό για να μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση. Η Καρολίνα Πελενδρίτου κατάφερε να πάρει απευθείας την πρόκριση, ο Βίκτωρας Πενταράς και η Μαρία Μάρκου εξασφάλισαν την πρόκριση μέσα από την παγκόσμια κατάταξη υψηλών επιδόσεων», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η Μαρία Μάρκου έχει αλλάξει κατηγορία και θα αγωνιστεί στις 6 Σεπτεμβρίου στην κατηγορία των 61 κιλών. Η Καρολίνα Πελενδρίτου αγωνίζεται στις 31 Αυγούστου στα προκριματικά στην κατηγορία S11 στα 50μ ελεύθερο, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστεί στα προκριματικά στην κατηγορία SB11 στα 100μ πρόσθιο. Ο 24χρονος Βίκτωρας Πενταράς, θα αγωνιστεί στις 3 Σεπτεμβρίου απευθείας στον τελικό στο άλμα εις μήκος στην κατηγορία Τ37.

Πηγή: Goal News

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More